Dodaj do ulubionych

masa z serka homogenizowanego

24.10.09, 13:25
szukam i szukam i nie znajduje. Chodzi mi o masę z serka homogenizowanego.
Robilem to dawno temu i pamietam tylko tyle ze dawalo sie serek
homogenizowany, budyn i chyba cukier waniliowy. Ale co tam jeszcze bylo? Zna
ktos cos podonego? Jakie sa proporcje? Uzywalem tego do mojej autorskiej wuzetki
Edytor zaawansowany
  • 24.10.09, 13:30
    ja znam tylko taką: 5 żółtek, 1 jajo ubić na parze z 1 szklanką cukru,
    wystudzić. 3 łyżeczki żelatyny rozpuścić w wodzie. utrzeć kostkę masła, dodawać
    powoli masę jajeczną, potem na przemian po łyżce 4 serki waniliowe oraz paczkę
    mleka w proszku. na koniec dodać żelatynę:)
  • 24.10.09, 13:34
    wlasnie o to chodzi ze z pewnoscia ne bylo tam jajek ani zelatyny. programowo
    brzydze sie surowymi jajkami. zelatyna zreszta tez

    to nie byla masa jaka zwykle daje sie do wuzetki. to bylo z czegos innego.
    wuzetkowe bylo tylko ciasto i wyglad
  • 25.10.09, 07:13
    i zasmazka? ;))))
    --
    Save the Earth... it's the only planet with chocolate.
  • 24.10.09, 22:20
    Masa do WZ-tki (przepis sprzed baaardzo, bardzo wielu lat):

    7 stołowych łyżek cukru pudru
    1 opakowanie cukru waniliowego
    25 dag serka homogenizowanego (może być też kefir)
    25 dag masła roślinnego

    Masło i cukier ubić na jednolitą masę. W dalszym ciągu dodawać stopniowo serek aż do uzyskania jednolitej puszystej masy.

    Ja dodawałam jeszcze szczyptę kwasku cytrynowego dla zaostrzenia smaku.

    Ech, chyba zachciało mi się WZ-tki ;)
  • 25.10.09, 00:21
    o to to to! tak to chyba wlasnie bylo! dzieki wielkie!

Nie pamiętasz hasła lub ?

Zapamiętaj mnie

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka
Agora S.A. - wydawca portalu Gazeta.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum. Osoby zamieszczające wypowiedzi naruszające prawo lub prawem chronione dobra osób trzecich mogą ponieść z tego tytułu odpowiedzialność karną lub cywilną. Regulamin.