jak piec sernik? Dodaj do ulubionych

  • drzewko
  • od najstarszego
  • od najnowszego
  • drzewko odwrotne
  • Mam przepis na sernik z brzoskwiniami (1kg sera) podane w przepisie
    jest żeby piec ok 1 godz,ale nie wiem w jakiej temperaturze i czy z
    termoobiegiem.Jak wy pieczecie? Czy zostawiacie sernik do
    wystygnięcia w uchylonym piekarniku?
    • Jak nie ma podanej temperatury to zakładam, że jest to 180 C, ewentualnie 200 C,
      ja piekę z termoobiegiem. Podobno wysusza, ale przy serniku nigdy nie zauważyłam
      złych efektów.

      --
      kotlet.tv - małżeńskie gotowanie
      na ekranie
      • Gość: majala IP: *.rzeszow.mm.pl 12.11.09, 16:05
        Temperatura jw, lecz bez termoobiegu. Godzina to może być trochę mało. Po tym
        czasie sprawdzam, dotykając góry sernika palcem po prostu, jeśli za bardzo drży
        to piekę jeszcze ok 15 min.
        Ale z zasady piekę dłużej czasem i 1,5 godziny. Nigdy mi się nie wysuszył.
    • Gość: kwaśna śmietana IP: *.chello.pl 12.11.09, 17:22
      Ja piekę z termoobiegiem- wtedy temperatura powinna być o 20 st. niższa niż ta,
      podana w przepisie (przeważnie więc nastawiam 160 stopni).Piekę ok. 40 min.,
      potem wyłączam termoobieg i dopiekam z grzaniem góra- dół. Gdy piekłam non-stop
      z termoobiegiem, sernik czasem się przypalał od góry. Teraz generalnie częściej
      zaglądam do piekarnika :). A piekę przeważnie ciut dłużej niż 1 h.

Wysyłaj powiadomienia o nowych wpisach na forum na e-mail:

Aby uprościć zarządzanie powiadomieniami zaloguj się lub zarejestruj się.

lub anuluj

Zaloguj się

Nie pamiętasz hasła lub loginu ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Bestsellery

Agora S.A. - wydawca portalu Gazeta.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum. Osoby zamieszczające wypowiedzi naruszające prawo lub prawem chronione dobra osób trzecich mogą ponieść z tego tytułu odpowiedzialność karną lub cywilną. Regulamin.