• drzewko
  • od najstarszego
  • od najnowszego

Mloda polska ges Dodaj do ulubionych

  • IP: *.60-188.cust.bluewin.ch 07.12.09, 16:08
    No wlasnie, dostalam takie cudo (coz za ironia :)) i teraz musze zrobic z tego
    bozonarodzeniowe danie. zwierzatko ma lapki, nozki i wszystko, ale chyba
    wybebeszone.
    co ja mam robic?? i czym to nadziac, jak to nadziac? nie mam pojecia
    Edytor zaawansowany
    • 07.12.09, 16:31
      Oddaj młodą do służby.
      Niech się uczy. ;)
      --
      Pustelnia
    • Gość: kot IP: *.60-188.cust.bluewin.ch 07.12.09, 16:39
      twoja propozycja jest baaardzo kuszaca, ale chyba tak latwo sie nie wywine :)
      pomocy :)
      • 07.12.09, 16:46
        Wygląda na to, że nie jesteś Kuchareczką Wszystkich Snów. Skoro tak,
        kup jakąś gotową posypkę do drobiu, umyj ptaka i przyrządź wedle
        przepisu na woreczku. :)

        --
        Pustelnia
        • Gość: kot IP: *.60-188.cust.bluewin.ch 07.12.09, 16:57
          mniaaaam, heh :)
          a tak na serio, pewnie zaprzege swojego slonka do gesi, a sama bede lepic
          pierogi, ale jak nie przypilnuje, to pokroi ptaka na paseczki i zrobi z niego
          chinszczyzne. a to maja byc tradycyjne swieta! :)
          wiec prosze o podpowiedzi, jak sie do ptaka zabrac i o przepisy na farsz :)
    • 08.12.09, 00:12
      To nie ironia, to szczęście. Młoda polska gęś owsiana to doskonały ptak, o
      mięsie niezwykle aromatycznym, kruchym, wprost rozpływającym się w ustach. Do
      tego jest niezwykle zdrowa z racji charakterystyki chowu i swojej półdzikiej
      "osobowości".

      Temat polskiej gęsi owsianej zgłębialiśmy kilka tygodni temu w najważniejszym
      dla polskiej gęsi miejscu w Polsce - Instytucie Badawczym w Kołudzie Wielkiej na
      Kujawach, gdzie po kilkudziesięciu latach badań uzyskano optymalną rasę polskiej
      gęsi białek kołudzkiej.

      Jeśli temat dalej Cię interesuje, na naszej stronie znajdziesz film, z którego
      można się dowiedzieć więcej o gęsiach oraz obejrzeć najprostszy sposób ich
      przygotowania. Jadłem tak przygotowaną gęś, potem upiekłem podobną w domu i
      zaświadczam - pycha! Jeśli wolisz sposób bardziej wyrafinowany, polecam "Gęś z
      Bulaja" (Bulaj to jedna z najbardziej znanych kuchni w Sopocie) duszoną w winie.
      Ta jest też świetna.

      PS: absolutnie żadnych posypek do drobiu!!!

      --
      Nowe oblicze Poszukiwaczy Smaku
  • Powiadamiaj o nowych wpisach

Wysyłaj powiadomienia o nowych wpisach na forum na e-mail:

Aby uprościć zarządzanie powiadomieniami zaloguj się lub zarejestruj się.

lub anuluj

Zaloguj się

Nie pamiętasz hasła lub loginu ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka
Agora S.A. - wydawca portalu Gazeta.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum. Osoby zamieszczające wypowiedzi naruszające prawo lub prawem chronione dobra osób trzecich mogą ponieść z tego tytułu odpowiedzialność karną lub cywilną. Regulamin.