• drzewko
  • od najstarszego
  • od najnowszego

Przepis na rybę w occie, proszę Dodaj do ulubionych

  • 15.12.09, 22:40
    Taką smażoną, potem do octu... Właśnie nie wiem jak, a małżonek uwielbia ;)
    --
    Poradnik początkującego kucharza
    Zaawansowany formularz
    • 15.12.09, 22:58
      6 szkanek przegotowanej wody
      1 szklanka octu
      1 lyzka cukr
      2 lyzk soli
    • 15.12.09, 23:09
      ten w tym watku jest imho za "ubogi", ale w galerii potraw obok znajdziesz inny,
      nie chce mi sie szukac, bo mam b. wolne polaczenie i gp dluugo mi sie laduje.
      wiem, ze byla niedawno, bo sama robilam z podanego tam przepisu. autorka nazywa
      wszystkie swoje kreacje "smaczniutenka, swiezutenka...." itp
      proporcje w nim sa do bani, chyba, ze lubisz kompot rybny, ale wystarczy
      zmniejszyc ilosc cukru o przynajmniej polowe i dodac nieco wiecej octu.oprocz
      tych mankamentow przepis jest ok.
      do marynaty mozesz dodac wiecej cebuli i nawet marchewke w plasterkach.
      --
      Six afraid of seven, ‘cause seven eight nine/I’m afraid of losing the places I
      find/If I was made equal, is this what I get:/A bunch of stories to interpret?
      It’s so tricky tricky, this little one too,/Well, if it is a lunatic we’ll name
      it after you./Put it in your pocket and pick it up/We’re here to entertain, show
      them what you got.
      • 15.12.09, 23:15
        Dzięki, już szukam

        --
        Poradnik początkującego kucharza
        • 16.12.09, 12:36
          moja bardzo latwa i szyko zrobiona
          swieze sledzie do kuchenki bez tluszczu
          w miedzyczasie do goracej wody
          dodaje zarnka pieprzu,pimentu,listek bobkowy
          ocet,sol i cebule na oko,
          po 10min rybke ukladam w pojemniku i zalewam,
          szybko,tanio i smakuje
      • 22.12.09, 10:38
        cebula i marche w plassterkach koniecznie.

        --
        Zarejestruj sie i ..wymieniaj!
        Lilypie ticker Lilypie
    • Podaję niezawodny przepis na ryby w zalewie octowej, robię je obowiązkowo na
      każde większe okazje, są naprawdę pyszne:
      6 szklanek wody
      1szklanka octu
      3, a ja daję nawet 4 łyżki cukru
      1 łyżka soli
      zalewę gotuję, a na koniec wrzucam ze 2,3 pokrojone na piórka cebule, odstawiam
      do wystudzenia, zalewam usmażone ryby i gotowe, naprawdę pyszne.Smacznego
    • Gość: bernadeta75 IP: *.adsl.inetia.pl 22.12.09, 10:16
      dla urozmaicenei atej ryby ja daje pokrojona w paski kolorowa
      papryke i kawałki ogorka konserwowego, warzywa sie razem z ryba
      kisza, ryba w takeij kolorowej zalewie pieknie wyglada. aha i do
      zalewy daje jeszcze 2-3 łzyki koncentratu pomidorowego.
  • Powiadamiaj o nowych wpisach

Wysyłaj powiadomienia o nowych wpisach na forum na e-mail:

Aby uprościć zarządzanie powiadomieniami zaloguj się lub zarejestruj się.

lub anuluj

Zaloguj się

Nie pamiętasz hasła lub loginu ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka
Agora S.A. - wydawca portalu Gazeta.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum. Osoby zamieszczające wypowiedzi naruszające prawo lub prawem chronione dobra osób trzecich mogą ponieść z tego tytułu odpowiedzialność karną lub cywilną. Regulamin.