Dodaj do ulubionych

Śledź w śmietanie - ile wcześniej?

19.12.09, 11:52
Ile wcześniej przed planowaną konsumpcją można zrobić śledzia w śmietanie żeby
się nie popsuł?

Jak zrobię to 23 grudnia to do kiedy będzie bezpieczne dla zdrowia?



--
Mogę być dla was doktorem, mogę być leniem, mogę być drwalem albo waleniem :D

Najlepsze
Forum na Gazecie
Edytor zaawansowany
  • Gość: x IP: *.unitymediagroup.de 19.12.09, 11:59
    przechowywał w lodówce. Będziesz musiał tylko poprawiać wygląd śmietany, bo się
    "rozczepi" i pojawi coś w rodzaju "wody". Wystarczy wymieszać.
    Smacznego!
    Spróbuj zaserwować matjasa i przed podaniem przykryć kleksem tsatsiki.
  • Gość: yśty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.12.09, 15:05
    Sąsiad robił śledzia w śmietanie z majonezem. Robił ze śledzia
    solonego(odsalanego). Przyprawy i cebula były gotowane z
    octem,potem ocet(woda z octem) odlewane. Robił je w słoju 10
    litrowym,zawsze 3/4 słoja. Robił je tydzień przed Świetami,a
    kończyliśmy go jeść gdzieś w połowie stycznia. Słój stał w
    nieogrzewanym pokoju ,gdzieś w temperaturze 10-12 stopni.Nigdy sie
    nie rozwarstwił i nigdy nie zepsuł.
  • mhr-cs 19.12.09, 16:53
    drwallen napisał:

    > Ile wcześniej przed planowaną konsumpcją można zrobić śledzia w
    śmietanie żeby
    > się nie popsuł?
    >
    > Jak zrobię to 23 grudnia to do kiedy będzie bezpieczne dla zdrowia?
    >
    >
    >

Popularne wątki

Nie pamiętasz hasła

lub ?

 

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka