Dodaj do ulubionych

Karpatka - pytanie

20.12.09, 20:43
Zrobiłam pyszną karpatkę. Ciasto ładnie wyrosło. Ponieważ jest z
masą, włożyłam do lodówki. Na drugi dzień ciasto wchłonęło cukier
puder z wierzchu, a w ogóle zrobiło się trochę gumowe. Mimo to nadal
pyszne. Macie ten sam problem ?
Edytor zaawansowany
  • rozyczko 20.12.09, 21:10
    niestety typowe
  • krysia2000 20.12.09, 22:13
    Ja unikam tego problemu. Nie jem i nie robię kremowych ciasteczek. Tylko sobie
    dama nieprzyzwoicie kąciki ust upaćka. Abo dekolt.
  • Gość: ata IP: 81.219.69.* 20.12.09, 23:34
    U mnie karpatka znika w tym samym dniu ...
  • Gość: kwaśna śmietana IP: *.chello.pl 21.12.09, 11:43
    To normalne, w lodówce jest wilgoć. Nie wiem, czy nie lepiej trzymać karpatkę na
    balkonie. Choć teraz chyba trochę za zimno jednak... Poradziłam sobie z tym w
    ten sposób, że pokroiłam ciasto na kawałki, część wystawiłam do zjedzenia, a
    resztę zamroziłam. Po rozmrożeniu była właściwie taka sama jak przed.

Popularne wątki

Nie pamiętasz hasła

lub ?

 

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka