• drzewko
  • od najstarszego
  • od najnowszego

Jak zrobić bułeczki czosnkowe z ciasta na pizze? Dodaj do ulubionych

  • IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.01.10, 11:53
    Jadłam je w pizzerii ,są to małe bułeczki nadziewane dużą ilością
    czosnku,i sera żółtego.
    Wiem ,że są z ciasta na pizze .
    Próbowałam już wiele razy ale zawsze wychodzą twarde jak kamień a
    tam mięciutkie.
    Co robie źle?
    Może ktoś już to robił?
    Zaawansowany formularz
    • 07.01.10, 12:35
      Pieczesz za długo w zbyt niskiej temperaturze?
      • Gość: ewa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.01.10, 19:13
        ka_thy napisała:

        > Pieczesz za długo w zbyt niskiej temperaturze?

        No własnie ładowałam je do bardzo wysokiej temperatury,więc to nie
        to...
        • 07.01.10, 20:23
          Możesz spróbować też wstawić naczynie z wodą do piekarnika na czas pieczenia bułeczek. Jeśli faktycznie pieczesz w wysokiej temperaturze. Ja swoje bułeczki, co prawda nie z ciasta pizzowego, piekę w 225 stopniach ok. 12 minut. I zawsze są mięciutkie. Wczesniej piekłam w 180 stopniach 20-25 minut i wtedy często wysychały i były twarde.
        • 07.01.10, 20:26
          Takie dysusje w ciemno do niczego nie prowadza. Piszesz, ze buleczki nie wyszly,
          ale nie podajesz dokladnego przepisu. Trudno o wlasciwa "diagnoze". Wstaw
          przepis, to moze cos wymyslimy.
          • Gość: ewa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.01.10, 20:42
            Robią te bułeczki z tego samego ciasta co pizze,pizza mi wychodzi a
            te bułeczki nie.
            A u nich mięciutkie z wypływającym serem....
    • 07.01.10, 12:51
      Przejrzyj przepisy w galerii potraw.
      Tu np. opisane sa zmagania z buleczkami.
      fotoforum.gazeta.pl/72,2,777,103026982,103026982,0,2.html?v=2
      Najlepiej udac sie tu:
      pracowniawypiekow.blogspot.com/
      • Gość: ewa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.01.10, 16:35
        jutro próbuje jeszcze raz !
  • Powiadamiaj o nowych wpisach

Wysyłaj powiadomienia o nowych wpisach na forum na e-mail:

Aby uprościć zarządzanie powiadomieniami zaloguj się lub zarejestruj się.

lub anuluj

Zaloguj się

Nie pamiętasz hasła lub loginu ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka
Agora S.A. - wydawca portalu Gazeta.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum. Osoby zamieszczające wypowiedzi naruszające prawo lub prawem chronione dobra osób trzecich mogą ponieść z tego tytułu odpowiedzialność karną lub cywilną. Regulamin.