Dodaj do ulubionych

Jak zrobić bułeczki czosnkowe z ciasta na pizze?

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.01.10, 11:53
Jadłam je w pizzerii ,są to małe bułeczki nadziewane dużą ilością
czosnku,i sera żółtego.
Wiem ,że są z ciasta na pizze .
Próbowałam już wiele razy ale zawsze wychodzą twarde jak kamień a
tam mięciutkie.
Co robie źle?
Może ktoś już to robił?
Edytor zaawansowany
  • 07.01.10, 12:35
    Pieczesz za długo w zbyt niskiej temperaturze?
  • Gość: ewa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.01.10, 19:13
    ka_thy napisała:

    > Pieczesz za długo w zbyt niskiej temperaturze?

    No własnie ładowałam je do bardzo wysokiej temperatury,więc to nie
    to...
  • 07.01.10, 20:23
    Możesz spróbować też wstawić naczynie z wodą do piekarnika na czas pieczenia bułeczek. Jeśli faktycznie pieczesz w wysokiej temperaturze. Ja swoje bułeczki, co prawda nie z ciasta pizzowego, piekę w 225 stopniach ok. 12 minut. I zawsze są mięciutkie. Wczesniej piekłam w 180 stopniach 20-25 minut i wtedy często wysychały i były twarde.
  • 07.01.10, 20:26
    Takie dysusje w ciemno do niczego nie prowadza. Piszesz, ze buleczki nie wyszly,
    ale nie podajesz dokladnego przepisu. Trudno o wlasciwa "diagnoze". Wstaw
    przepis, to moze cos wymyslimy.
  • Gość: ewa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.01.10, 20:42
    Robią te bułeczki z tego samego ciasta co pizze,pizza mi wychodzi a
    te bułeczki nie.
    A u nich mięciutkie z wypływającym serem....
  • Gość: ewa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.01.10, 16:35
    jutro próbuje jeszcze raz !

Popularne wątki

Nie pamiętasz hasła lub ?

Zapamiętaj mnie

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka
Agora S.A. - wydawca portalu Gazeta.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum. Osoby zamieszczające wypowiedzi naruszające prawo lub prawem chronione dobra osób trzecich mogą ponieść z tego tytułu odpowiedzialność karną lub cywilną. Regulamin.