Dodaj do ulubionych

"płaska" karpatka

IP: 217.201.131.* 16.02.10, 11:20
Na 10 razy robienia karpatki, w około połowie przypadków karpatka
wogóle mi nie rośnie. Nie robią się fale i jest płaska jak mój
biust :( Od czego to zależy. Korzystam zawsze z tego samego
przepisu: woda, margaryna, mąka, 4-5 jaj.
Edytor zaawansowany
  • kocia_noga 16.02.10, 11:38
    trzeba piec tyle czasu ile trzeba, nie jak podają na
    opakowaniu.Zaglądasz czy ciasto jest juz pofalowane i jeszcze trochę
    trzymasz żeby się ustatkowało, zanim wyłączysz piekarnik. Jak
    wyłączysz za wcześnie - oklapnie.
    Karpatka to było ulubione ciasto mojej córki, więc można
    powiedzieć,że jestem mistrzynią :)
    --
    "życie dziecka jest ważniejsze niż zycie ciężarnej.
    Obowiązkiem moralnym cięzarnej jest poswięcic swe zycie dla zycia
    swego
    dziecka, jak to zrobiła heroiczna Agata Mroz"
    obrońcy życia na FF
  • Gość: ania IP: 217.201.131.* 16.02.10, 11:58
    No właśnie o to chodzi, że ona nie oklapuje. Ona poprostu nie
    wyrasta. Ani ciut ciut.
    Ostatnio trzymałam w piekarniku ponad 30 minut, brzegi prawie się
    zwęgliły, a nadal była płaska jak kartka papieru.
    Nie zawsze mi się tak dzieje. Czasem wyrastają cudowne fale, a
    czasem klapa :( mimo że zawsze postępuję w ten sam sposób
  • Gość: góralka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.02.10, 13:03
    U mnie z karpatka tez bywało różnie, jak już wyrosła to często opadała.
    Spotkałam w sklepie ciasto które jest typowa karpatka tylko nazywa się "góralka"
    dr oetkera i byłam miło zaskoczona bo wyrosły mi piękne góry, a krem był pyszny
    więc polecam spróbować.

Popularne wątki

Nie pamiętasz hasła

lub ?

 

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka