Dodaj do ulubionych

czekoladowe nadzienie do rogalików

IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 21.02.10, 09:30
Witam, chcę zrobić rogaliki z ciasta francuskiego z nadzieniem takim, jak w
7-daysach albo rogalikach z cukierni, tzn. takim, które jest półpłynne i nie
zastyga po wystygnięciu rogalików, czy ktoś mógłby podzielić się przepisem?
Nutella i inne mazidła ze słoika mi nie odpowiadają, szukam czegos o głębszym
smaku, raczej z gorzkiej czekolady, może być z nutką alkoholu.
Ewentualnie: czego dodać do rozpuszczonej, zwykłej czeklady, aby nie zastygała?
Edytor zaawansowany
  • Gość: . IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.02.10, 14:43
    śmietanki, masła
  • 22.02.10, 14:29
    Ja dodają kwaśną śmietanę, mam wrażenie, że dzięki temu masa jest taka
    delikatniejsza, mniej słodka.
  • 21.02.10, 19:03
    W sklepach, w ladach chlodniczych obok serow na serniki pojawily
    sie jakis czas temu wiaderka z kremem czekoladowym do zapiekania.
    To sie nazywa chyba 'Figo' czy jakos tak, nie pamietam, za to
    podejrzanie niską cene tak - 10 zeta za prawie kilogram.
    Nigdy tego nie probowalam i nie czytalam skladu - pewnie jest
    chemiczne, jak wszystkie tego typu rzeczy, ale przypuszczam, ze f-
    my w rodzaju producenta 7-daysow niczego innego nie uzywaja.

    --
    feminists aren’t humorless just because your jokes suck
  • 21.02.10, 21:30
    Ja mysle, ze nalezy zrobic z czekolada. Zjesc na cieplo / ewentualnie podgrzewac
    przed jedzeniem /. Od nutelli lepsza jest "crema novi", ale w Polsce chyba
    niedostepna.

Popularne wątki

Nie pamiętasz hasła lub ?

Zapamiętaj mnie

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka
Agora S.A. - wydawca portalu Gazeta.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum. Osoby zamieszczające wypowiedzi naruszające prawo lub prawem chronione dobra osób trzecich mogą ponieść z tego tytułu odpowiedzialność karną lub cywilną. Regulamin.