Philipiak- przepisy na zdrowe dania Dodaj do ulubionych

  • drzewko
  • od najstarszego
  • od najnowszego
  • drzewko odwrotne
  • Witam !!!
    Od niedawna jestem szczesliwa posiadaczka garnkow marki Philipiak i
    wiem ze jest mnostwo posiadaczy takich garnkow i Zepter bo sa
    podobne a wiec moja prosba , i nie tylko moja PODZIELCIE sie ze mna
    i innymi swiomi przepisami na rozne dania gotowane w tych garnkach
    aby wykorzystac ich zalety . Z góry dziekuje za pomoc ,

    Ja osobiscie robiłam tylko filetry z kurczaka z warzywami .
    Patelnie rozgrzalam filety przyprawione kamisem do kurczaka
    obsmazylam bez tluszczu przykrylam warzywami (mrozonka) i wszystko
    bylo w miare smaczne , ale chcialabym jakies przepisy na ryby i
    inne dania , zupy itd. ZAPRASZAM DO DYSKUSJI .....i pomocy .....
    Dziekuję!!
    • niestety,
      nie wiem, czy znajdzie sie tu jedna osoba, ktora dowartosciowuje sie poprzez
      garnki :(
      ludzie tu zagladajacy maja na ogol pojecie o gotowaniu i nie sa nienormalni.
      w zwiazku z tym uzywaja normalnych garnkow za normalna cene doskonale sie w
      swojej funkcji (obrobka termiczna produktow)sprawdzaja.
      --
      Six afraid of seven, ‘cause seven eight nine/I’m afraid of losing the places I
      find/If I was made equal, is this what I get:/A bunch of stories to interpret?
      It’s so tricky tricky, this little one too,/Well, if it is a lunatic we’ll name
      it after you./Put it in your pocket and pick it up/We’re here to entertain, show
      them what you got.
    • A nie mozna bylo tych filetow obsmazyc i poddusic w warzywach w
      garnku tanszym o jakies 60%? Bo ja nie mam ani jednego filipiaka -
      przeciwnie, uzywam z dzika przyjemnoscia moich wyprawnych garnków
      emaliowanych, ktore maja te zalete, ze mozna w nich gotowac
      smacznie, zdrowo i wogole.

      Mysle, ze mozesz smialo wykorzystac (po kolei) wszystkie receptury
      z Galerii Potraw, chociaz ich autorki i autorzy nie melduja, czy
      gotuja w filipiaku czy w kociolku nad ogniskiem.

      --
      Żona pierze, gotuje, sprząta, robi zakupy i opiekuje się dziećmi,
      mąż wbija gwoździe, pilnuje domostwa przed niedźwiedziami i zombie
      oraz zdobywa żywność na polowaniu.
    • Ludzie co Was tak bolą te jej garnki a niech sobie wydaje na garnki
      ile chce pytanie było o pomysły na dania a Wy fantastyczni kucharze
      jak zwykle wylać tonę jadu zamiast rzeczowo odpowiedzieć na
      pytanie.Jeśli nie masz takich garnków i nie możesz doradzić autorce
      to po co wogóle się odzywać?
      • Gość: senin IP: *.QLD.netspace.net.au 19.03.10, 13:06
        sssto_krotka_1983 napisała:

        > Ludzie co Was tak bolą te jej garnki a niech sobie wydaje na
        garnki
        > ile chce pytanie było o pomysły na dania


        smak dan doprawdy nic nie ma wspolnego z rodzajem garnkow...
        wiec przestan marudzic

      • przeczytaj sobie tytul zalozonego watku sssto_krotko.
        czytamy. uruchamiamy mozgownice. dopiero potem odpisujemy.

        --
        Six afraid of seven, ‘cause seven eight nine/I’m afraid of losing the places I
        find/If I was made equal, is this what I get:/A bunch of stories to interpret?
        It’s so tricky tricky, this little one too,/Well, if it is a lunatic we’ll name
        it after you./Put it in your pocket and pick it up/We’re here to entertain, show
        them what you got.
        • ania_m66 napisała:

          > przeczytaj sobie tytul zalozonego watku sssto_krotko.
          > czytamy. uruchamiamy mozgownice. dopiero potem odpisujemy.
          >
          warto było przeczytać post autorki a nie tylko tytuł...cóż ...potem
          uruchamiamy mózgownicę i dopiero besztamy
          • Producenci tych garnków pare razy szturmowali forum, zeby za pomoca
            takich lub podobnych watkow sprzedac troche wiecej swojego
            cudownego sprzetu. Stad daleko posuniety sceptycyzm. Oraz, jak
            napisala senin - z faktu, ze jakosc potrawy nie jest skorelowana z
            cena garnka.

            --
            śpiewali kiepsko, ale bronili swego prawa do fałszowania
            • Producenci tych garnków pare razy szturmowali forum, zeby za
              pomoca takich lub podobnych watkow sprzedac troche wiecej swojego
              cudownego sprzetu.


              Dokladnie. Taka krypto reklama tych zdziercow zerujacych na ludzkiej
              naiwnosci i snobizmie. Czytalam jakies horrorystyczne watki gdzie
              naiwni emeryci sie nabrali i zadluzali na te gary bo wmowiono im ze
              nie da sie bez nich zyc...lol
    • Ja zapytalam o przepisy a nie o garnki , kogo
      obchodzi ile kosztowaly nie pisalam nie obchodzi mnie to poza tym
      nie lubie jak ktos sie wypowiada z jadem , to moja sprawa jakie mam
      moge miec zlote co cie to obchodzi , to forum kulinarne qwiec
      piszemy o potrawach jak przyrzadzac a nie rozpisujemy sie na jakie
      garnki kogo stac !!!!!!
      • A jesli chodzi o garki to na pewno jest wielu uzytkownikow dobrych
        garow marki zepter lub amc i innych podobnych , chodzilo o takie
        stalowe ze stali szlachetnej...
        • A jesli chodzi o garki to na pewno jest wielu uzytkownikow
          dobrych garow marki zepter lub amc i innych podobnych , chodzilo o
          takie stalowe ze stali szlachetnej...


          Jako posiadaczka od kilkunastu lat 2 garnow Zeptera mowie ci
          szczerze abys gotowala tak jak w kazdym innym garnku bo jakos mi
          wychodzi z tluszczem i malej ilosci tluszczu, bez tluszczu bardzo
          kiepsko wychodzi cokolwiek. Aha tego wyswietlacza z temperatura
          szybko zaprzestalam uzywac bo zwyczajnie w praktyce sie nie
          sprawdzil. Gotuj normalnie co chcesz.
          Jako posiadaczka Zeptera i znajoma Philipiaka z cala beszczelna
          pewnoscia oswiadczam ze sa lepsze i rownie dobre garnki za tansza
          cene.
          • Gość: nara IP: *.acn.waw.pl 01.09.10, 20:18
            dostałam swego czasu komplet garnków zeptera i jest to ściema dla idiotów.
            normalnie w nich gotuję. a te przykrywki z termometrami do doopy, popsuły się
            raz-dwa.
            uzywaj jak zwykłych garnków, i tyle w temacie.
            na nowe mieszkanie kupię tefal:)
      • Parenascie tysiecy
        receptur na dania zdrowe i smaczne.

        A jesli garnki nie istotne, to nie wymieniamy ich producenta, bo
        inaczej mozemy zostac posadzeni o reklamowe spamowanie.
        --
        feminists aren’t humorless just because your jokes suck
      • > to moja sprawa jakie mam
        > moge miec zlote co cie to obchodzi ,

        Sama sobie przeczysz - najpierw piszesz, jakie masz, a potem
        upierasz się, że to "twoja sprawa". Skoro to takie intymne, to
        zatrzymaj tę wiadomość dla siebie.

        16%VOL
        22%VAT

        --
        takie tam... forum homeopatia
      • Przepraszam, ale uważasz, że masz z głupimi ludźmi do czynienia? Przeczytaj
        najpierw swój pierwszy post w tym wątku później ten pod którym teraz piszę.
      • Ja zapytalam o przepisy a nie o garnki
        Tak jakby to inne przepisy sie gotowalo w tym garnku w jakich innych
        garnkach sie nie da. Chcesz bez tluszczu to kup sobie ksiazke
        jakakolwiek o kuchni beztluszczowej.
        Z niska iloscia tluszczu to i na teflonie mozna smazyc...


        Toz to normalne gary jak te Zeptera i wielu innych o WIELE tanszych
        firm stosujacych dobra stal z grubym dnem. Tyle Philipiakze
        ladniejsze uchwyty, no i co z tego. Wystarczy orientowac sie w
        podstawach fizyki i chemii aby wiedziec co jakie ma wlasciwosci i
        jakich cudow mozna oczekiwac. O wiele bardziej FAKTYCZNIE
        energooszczedna jest miedz wykladana od srodka stala (np
        firma Mauviel) tyle ze do tej patelni czy garkow ciezko sie
        przyzwyczaic i latwo przypalic bo szybko trzeba na absolutne minimum
        skrecic palniki. No i co z tego, ze zaoszczedzam jakies pieniadze
        rocznie( wszak nie tysiace ale grosze) jak ja kurcze ciagle pedze do
        tej patelni bo sie prawie pali bo sie nie moge przyzwyczaic...

    • Gość: Szadoka IP: 212.160.172.* 19.03.10, 13:16
      Droga Gigo. Ja ten sam przpis stosuje w swoich ordynarnych garnkach.
      Jestem przekonana , ze Twoje Philipiaki, niczym sie, poza cena
      zakupu, od moich nie roznia.
      Znajdz jakiekolwiek przpisy, ktore wyadaja Ci sie byc "zdrowe" i
      gotoj. Na zdrowie.
      • Gość: cukiereczek512 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.07.10, 10:59
        też używam philipiaka i oprócz tego normalnych zwykłych garnków i mam porównanie
        i stwierdzam kategorycznie, że Philipiak jest o 100% lepszy, zauważyłam że
        rachunki za wodę i gaz się zmniejszyły a potrawy nawet gotowane bez soli są
        naprawdę smaczne. Więc jak ktoś nie ma porównania, to może niech się lepiej nie
        wypowiada, jak w tej sytuacji większość
        • Tez pracujesz dla filipiaka i uznalas za stosowne sie tu wpisac.
          Wiec chcialam tylko powiedziec, ze tego typu korporacyjne
          sekciarstwo, jakie tu uprawiacie, skutecznie osmiesza wasz produkt.


          --
          cute but psycho. things even out
        • przeciez soli nie musisz sypac nigdzie do zadnego garnka bo to nie
          od garnka zalezy. A co Philipiak sam soli czy jak ha ha? A moze
          rozpuszcza ukryte sole w metalu he he brrrr oj cos
          niebezpiecznego...
          Z tymi rachunkami to juz pisalam wyzej << malaa roznica nawet w
          garnkach z metali przewodzacych lepiej cieplo niz w Philipiakowej
          stali ( miedz) nie jest to taka gigantyczna roznica.
    • Gość: zelda IP: 212.160.148.* 19.03.10, 13:32
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
    • Gość: wow! IP: 77.222.250.* 20.03.10, 01:04
      giga28 napisała:
      > PODZIELCIE sie ze mna
      > i innymi swiomi przepisami na rozne dania gotowane w tych garnkach
      > aby wykorzystac ich zalety .
      Do takich cudownych garnków nie załączyli broszurki z przepisami?!
      Reklamuj!

      > Ja osobiscie robiłam tylko filetry z kurczaka z warzywami .
      > Patelnie rozgrzalam filety przyprawione kamisem do kurczaka
      "Kamis do kurczaka". Po prostu super zdrowe...
      To może poszukaj przepisów na stronie Kamisa?
      • no, z polepszaczem smaku z odrobina ziol kamisa to samo zdrowie :D
        Six afraid of seven, ‘cause seven eight nine/I’m afraid of losing the places I
        find/If I was made equal, is this what I get:/A bunch of stories to interpret?
        It’s so tricky tricky, this little one too,/Well, if it is a lunatic we’ll name
        it after you./Put it in your pocket and pick it up/We’re here to entertain, show
        them what you got.
    • Ja mam jeden super-hiper garnuszek ze stali nierdzewnej, niestety nie pamiętam
      firmy, drogi był jak wszyscy diabli (to znaczy ja go kupiłam za ułamek wartości,
      ale to ina historia) i faktem jest, że jest znakomity i gotuję w nim troszkę
      inaczej niż w innych naczyniach. Zawsze w nim gotuję ryż albo kaszę bo z żadnego
      nie wychodzą tak dobre. Obsmażam je po prostu na tłuszczu, zalewam wrzątkiem
      (tak, żeby woda sięgała jakiś centymetr, dwa nad ziarno), gotuję na małym ogniu,
      jak wchłonie się woda nakrywam pokrywką i zostawiam by "doszło". Garnek tak
      znakomicie trzyma ciepło, że nie muszę go wtykać w piernaty, wszystko dochodzi
      idealnie. Jak w żadnym innym wychodzą mi też duszone warzywa, niestety jest
      troszkę za mały by robić w nim potrawki i gulasze. W dodatku kilka razy w życiu
      zdarzyło mi się zostawić go na gazie, kiedy myślałam, że go wyłączyłam i nic się
      nie przypaliło. Tak, że gotowanie w takich garach naprawdę różni się od
      normalnych. Szczerze mówiąc najchętniej bym wszystkie moje gary wymieniła na
      takie, ale bym zbankrutowała w cholerę, tego rodnelka za normalną kasę też bym
      nie kupiła.
      --
      Kot zjadł mi sygnaturkę :(((
      demotywatory.pl/1495/Abstynencja-seksualna
    • giga28 napisała:

      > Witam !!!
      > Od niedawna jestem szczesliwa posiadaczka garnkow marki Philipiak

      > aby wykorzystac ich zalety
      > bylo w miare smaczne

      to zyje sie
      tyle lat na tym swiecie
      i czasami ktos sie dziwi
      dlaczego dzisiaj cos nie wyszlo,
      o wszystkim pomyslal
      ale nie o garnkach,
      bo nie wiedzial ze garnek ma zalety?
      nie na serio mysle
    • Gość: manga IP: *.xdsl.centertel.pl 18.04.10, 01:35
      Pytanie było proste - przeczytałam wszystkie wypowiedzi i nie
      znalazłam odpowiedzi. Ludzie jak nie macie nic sensownego do
      powiedzenia to nie piszcie głupot. Nie zabierajcie cennego czasu
      osobom, które szukają konkretnych porad i muszą przebrnąć przez
      wasze bzdurne, pełne jadu, zawistne, teksty. Ja też mam te cudowne
      garnki, przepisy były dołączone, ale jak każda normalna kobieta chcę
      rozszerzyć możliwości. Niech pisza osoby, które mają doświadczenia i
      nowe, sprawdzone przepisy.
      • Mango a czy moglabys nam,prostaczkom wyjasnic dlaczego te garnki sa
        takie cudowne? Bo przyznam szczerze nie bardzo wiem.
        • Gość: K IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.04.10, 20:13
          Ja wytłumaczę dlaczego są DOBRE. Co do cudowności - nie wiem.

          Po pierwsze: nie jestem ani pracowniczką firmy, ani nie mam w
          rodzinie żadnego pracownika tej firmy. Szukając opinii o tych
          garnkach przeszukałam sieć, a kiedy ktoś wypowiadał się pozytywnie o
          Philipiaku, to zarzucano mu kryptoreklamę.

          Po drugie: nie kupiłam tych garnków, dostałe je od swojej matki moja
          teściowa. Emerytka została złapana na okazję na jakimś pokazie,
          podobno stała praktyka.

          Nie wiem jak P wypada w porównaniu z Zelmerem i innymi cudami, ale
          cenowo wyszedł podobnie. Zestaw 18 garnków kosztował koło 2000 zł
          (nie znam szczegółów), co wychodzi trochę ponad 100 zł/sztuka. Zelmer
          to chyba granica cenowa 200-400 zł, czy jakoś tak :)

          Do garnków dokupiona została kuchenka indukcyjna tej samej firmy.
          Efektem używania kuchenki indukcyjnej i garnków firmy P jest na pewno
          spadek zużycia energii i oszczędność miejsca na płycie. Garnki można
          poustawiać w wieżyczkę tak, żeby gotować kilka rzeczy jednocześnie.
          Fakt, że niektórym może przeszkadzać, że poszczególne części obiadu
          przejdą swoim zapachem, ale można tego uniknąć owijając jedzenie
          robione na parze w folię do pieczenia.

          Podobno można w ogóle zrezygnować z soli w Philipiaku - nie wiem, bo
          i tak nie używam soli, więc nie jestem w stanie zweryfikować tej
          prawdy z pokazu.

          Na pewno da się radę smażyć beztłuszczowo - na odrobince soku z mięsa
          czy warzyw (zależy co się smaży). Patelnia jest zbudowana w taki
          sposób, aby nic nie przywierało. I to jest prawda.

          Kolejne - w połączeniu z kuchenką indukcyjną i szczelnością garnków
          zmniejszył mi się czas przygotowywania potraw. Wczoraj ryż, co prawda
          z woreczka (chora jestem i nie mam ochoty czekać na potrawy zbyt
          długo,ani tym bardziej przyrządzać coś wieloskładnikowego), ryż
          zrobił się w 4-5 minut. Można zrobić tak, żeby podgrzać danie rano,
          zamknąć garnek, wyjść z domu, a do 14 potrawa dojdzie - bez zawijania
          w pierzyny i gazety ;)

          Doceniam też grube i idealnie płaskie dno, w tańszych garnkach dno
          szybko się wypacza, a potrawy przypalają.

          Garnki w zestawie od Philipiaka - jestem za. Pewnie nie miałabym 2000
          zł, żeby kupić je komuś w prezencie, ale roczne użytkowanie i stan
          garnków wskazują, że one faktycznie są na lata. Na pewno jednak nie
          będziemy dokupywać poszczególnych części zestawu, bo są one
          zwyczajnie drogie. Czajnik czy mała patelnia za 900 zł nie są
          usprawiedliwione jakością towaru.
          • 23.04.10, 11:42
            może to i dobre garnki ale zdecydowanie zbyt drogie
            cena jest podyktowana szumem medialnym i głupią otoczką ich
            cudownosci
            podczas gdy ktos zwęszył super pomysl na biznes

            ale jak ktos chce nabijac innym kieszenie, to w sumie co mi do tego?

            ale ochy i achy aż takie sa trochę niezrozumiale
            poczytajcie jak te gary powstają, gdzie są produkowane, popytajcie
            ludzi, ktorzy się trochę na tym znają

            aha i nieśmiertelne te garnki nie są, o czym przekonała się w dość
            krótkim czasie moja koleżanka
            • Gość: K IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.04.10, 16:27
              Jasne, że są ZA DROGIE. "Normalna" cena takiego kompletu to chyba coś
              koło 7 tys, a przynajmniej z a tyle je widziałam. Ale jak się ktoś
              uprze, że chce mieć akurat te garnki - droga wolna, może pochodzić na
              prezentacje i czekać, aż zostanie szczęśliwie wylosowany i otrzyma
              zniżkę na garnki (w taki sposób matka teściowej je kupiła), co zbije
              tę cenę do takiej już bliskiej normalności.

              Nie obchodzi mnie w sumie, jaka firma i jak wyprodukowała te garnki,
              bo ważniejsze dla mnie jest użytkowanie :) I jesteśmy, jak na razie,
              zachwyceni tymi garnkami, więc dlaczego nasz zachwyt ma być
              niezrozumiały?

              Nie twierdzę, że te garnki są nieśmiertelne, ale po roku wyglądają
              jakby w ogóle nie były używane, stąd wniosek że w następnym roku też
              nie będą wyrzucone. Pewnie duża w tym zasługa indukcji, bo spód
              garnka nie jest tak szybko niszczony.
      • Jesli przepisy byly dolaczone, to z nich wynika / a jest pewnie dodatkowo jako
        czesc opisu / jak sie tymi garnkami poslugiwac. Metoda zostaje ta sama:
        zmieniaja sie tylko skladniki.
    • giga28 napisała:

      > Witam !!!
      > Od niedawna jestem szczesliwa posiadaczka garnkow marki Philipiak
      i
      > wiem ze jest mnostwo posiadaczy takich garnkow i Zepter bo sa
      > podobne a wiec moja prosba , i nie tylko moja PODZIELCIE sie ze
      mna
      > i innymi swiomi przepisami na rozne dania gotowane w tych garnkach
      > aby wykorzystac ich zalety . Z góry dziekuje za pomoc ,
      >
      > Ja osobiscie robiłam tylko filetry z kurczaka z warzywami .
      > Patelnie rozgrzalam filety przyprawione kamisem do kurczaka
      > obsmazylam bez tluszczu przykrylam warzywami (mrozonka) i wszystko
      > bylo w miare smaczne , ale chcialabym jakies przepisy na ryby i
      > inne dania , zupy itd. ZAPRASZAM DO DYSKUSJI .....i pomocy .....
      > Dziekuję!!
    • Gość: wKropki IP: 194.25.30.* 22.04.10, 14:20
      I bardzo sie z tego ucieszylam. Tesciowa zostala obcalowana z
      dubeltowki za ten prezent. Tesciowa jest zadowolona ze mogla mi
      radosc sprawic choc byla poczatkowo w depresji z powodu, ze dala sie
      naciagnac tym profesjinalnym sprzedawca na taki wydatek. Fakt-
      faktem, wiadomo ze dala sie naciagnac, ale jak fajnie ze garczki
      znalazly sie u mnie - wreszcie mialam pretekst aby pozbyc moich
      starych garow !!! Nowe garnki sa energooszczedne i dlugo trzymaja
      cieplo po zdjeciu z palnika.
      Nie gotuje w nich jakis specjalnych potraw, gotuje tak jak w moich
      starych garach, ale teraz mi to szybciej idzie. I sama przyjemnosc
      brac taki sprzet do reki.
      • Gość: yśty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.04.10, 15:14
        Jak garnki-to najlepiej zwykłe,z Olkusza.Jak mikser to najlepiej
        trzepaczka,jak lodówka-to pięć poziomów w dół od
        Liebherr.Żadne Thermomixy.Blender-co najwyżej z MM,młynek do kawy-
        góra Zelmer i to tańszy od 200 Euro .
        Zrozumcie-za każdym takim postem fundujecie herzklekotten i
        kopfschmerzen każdemu,kto jest na takie wpisy uczulony.
        • przepraszam , ale chyba to polskie forum, więc co
          oznaczają : "herzklekotten i kopfschmerzen"? - możesz jaśniej?
          --
          To TY Decydujesz !
        • Thermomixy

          Thermomix jest naprawde dobry bo sprawuje sie swietnie u mnie od
          1994 roku ( mam poprzedni model). Lepszy niz jakiekolwiek garnki w
          kwesti handlu obwoznego jakiego nienawidze ( Zeptera i Thermomix
          dostalam w prezencie od mamy)
          Ae dlaczego tyle kosztuje to juz wiadomo ze za duzo nie wiadomo za
          co... I czemu porownywalny KRUPS tez tyle? Kurcze ludzie
          wyprdukujcie cos takiego za jedna czwartej ceny a bedzie sie
          sprzedawac jak cieple buleczki... Jestem przekonana ze to tyle
          kosztowac nie musi
    • Gość: haha IP: *.chello.pl 23.04.10, 11:56
      ja tez robie filety z kurczaka z warzywami, ale nie potrzebuje do tego ani
      garnkow philipiak ani przyprawy kamisu z glutaminianem sodu. albo sie umie
      gotowac albo nie, slynne garnki nie maja nic do rzeczy.
    • Witam nie przeczę że te garnki są dobrej jakości , ale nie ma się
      czym podniecać, ale najlepszy pokaz tych garnków był w Piasecznie ,
      pokaz był fajny i nawet ludzie kupili , ale prezenty były hitem ,
      każdy kto poszedł na ten pokaz dostał zestaw kosmetyków nawet dobrej
      firmy , ale były przeterminowane , to jest wstyd żeby firma która
      sprzedaje garnki po 8000 tys wciskała takie badziewio starszym
      ludziom . reklama po całości a ludzie myślą ze to pożądna firma
      tylko z której strony Pozdrawiam .
    • Gość: aga IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.10.13, 22:07
      giga
      na patelni Philipiaka zrobiłam
      1. pierś z kurczaka - moja przyprawiona wegettą ,czosnkiem i słodką papryką podsmażyłam 1 min z jednej str 1 min z drugiej i odstawiłam pod przykryciem pół godz
      2. polędwica wieprzowa w całości
      mięso doprawiłam pieprzem czosnkiem i czerwoną papryką obłożyłam bejcą z ziół ( różne zioła posiekane z czosnkiem i niewielką ilością oliwy z oliwek mieśo usmażone 2 min i odstawione pod przykryciem na 20 min
      3.polędwica wołowa stek natarty pieprzem smażona po 1 str z każdej str odstawiona na 10 min podaję z plasterkiem masła i na to posiekany czosnek posolone gruboziarnistą solą
    • Gość: Ewa IP: *.elpos.net 11.11.13, 18:13
      Cześć giga28, ja też sobie kupiłam te garnki i szukam właśnie podpowiedzi w Internecie jak fajnie przygotować potrawy bez "robienia metodą prób i błędów". A może dotarłaś już do takich miejsc, gdzie na spokojnie sobie można przepisy przeczytać, bo Moderator zadbał o to, żeby odpowiedzi były na temat? Jeśli możesz napisz do mnie. Pozdrawiam
    • Gość: manga IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.12.13, 01:05
      Możesz gotować wszystko co do tej pory, ale z przestrzeganiem zasady, że gdy pokrywka zacznie "tańczyć", czyli wytworzy się poduszka powietrzna, to odcinasz żródło ciepła, albo zmniejszasz do minimum. W przeciwnym wypadku wszystko się rozgotuje, albo przypali. Na wigilię zagotowałam kompot z suszu w największym garnku, przykryłam miską dużą, w średnim garnku zagotowałam wodę z masełkiem, wsypałam kaszę gryczaną, przykryłam miską średnią, gdy powstała poduszka powietrzna postawiłam na kompocie. W najmniejszym garnku zagotowałam wodę, wsypałam jagły, po zagotowaniu postawiłam na misce przykrywającej kaszę. Wyłączyłam kuchenkę. Goście dotarli po 3 godzinach - wszystko było gorące , a kasze sypkie.
      • Gość: gość IP: *.dip0.t-ipconnect.de 25.12.13, 12:05
        Gość portalu: manga napisał(a):

        > Możesz gotować wszystko co do tej pory, ale z przestrzeganiem zasady, że gdy po
        > krywka zacznie "tańczyć",

        zrobisz w parowniku!
    • Wydaje mi sie, ze przyprawa kamis i mrozonka to idealne polaczenie dla tych garnkow, chyba musisz przy tym pozostac. W innych garnkach moglabys jeszcze ugotowac gulasz albo zupe ze swiezych skladnikow, ale tak...
      --
      Blog o fotografii, życiu w Szwajcarii i podróżach: www.kasianarozdrozach.com
    • Gość: aneczka IP: *.multi.internet.cyfrowypolsat.pl 03.03.14, 11:05
      kazdy tak pisze o tych garkach ale jak ktos ma takie garki to wie ze tu juz tez nie chodzi o zywnosc jaka sie gotuje ale o to ze daja duza oszczednosc na gazie i pradzie zalezy jaka kto ma kuchenke!! ja mam zeptera i jestem bardzo zadowolona! gotuje bardzo duzo a gaz mi sie konczy dopiero po 4,5 miesiacach!! pozdrawiam

Wysyłaj powiadomienia o nowych wpisach na forum na e-mail:

Aby uprościć zarządzanie powiadomieniami zaloguj się lub zarejestruj się.

lub anuluj

Zaloguj się

Nie pamiętasz hasła lub loginu ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Zadaj pytanie na Forum

Za darmo

Na każdy temat

Tysiącom użytkowników

Zapytaj

Bestsellery

Agora S.A. - wydawca portalu Gazeta.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum. Osoby zamieszczające wypowiedzi naruszające prawo lub prawem chronione dobra osób trzecich mogą ponieść z tego tytułu odpowiedzialność karną lub cywilną. Regulamin.