Dodaj do ulubionych

Philipiak- przepisy na zdrowe dania

19.03.10, 12:32
Witam !!!
Od niedawna jestem szczesliwa posiadaczka garnkow marki Philipiak i
wiem ze jest mnostwo posiadaczy takich garnkow i Zepter bo sa
podobne a wiec moja prosba , i nie tylko moja PODZIELCIE sie ze mna
i innymi swiomi przepisami na rozne dania gotowane w tych garnkach
aby wykorzystac ich zalety . Z góry dziekuje za pomoc ,

Ja osobiscie robiłam tylko filetry z kurczaka z warzywami .
Patelnie rozgrzalam filety przyprawione kamisem do kurczaka
obsmazylam bez tluszczu przykrylam warzywami (mrozonka) i wszystko
bylo w miare smaczne , ale chcialabym jakies przepisy na ryby i
inne dania , zupy itd. ZAPRASZAM DO DYSKUSJI .....i pomocy .....
Dziekuję!!
Edytor zaawansowany
  • 19.03.10, 12:36
    niestety,
    nie wiem, czy znajdzie sie tu jedna osoba, ktora dowartosciowuje sie poprzez
    garnki :(
    ludzie tu zagladajacy maja na ogol pojecie o gotowaniu i nie sa nienormalni.
    w zwiazku z tym uzywaja normalnych garnkow za normalna cene doskonale sie w
    swojej funkcji (obrobka termiczna produktow)sprawdzaja.
    --
    Six afraid of seven, ‘cause seven eight nine/I’m afraid of losing the places I
    find/If I was made equal, is this what I get:/A bunch of stories to interpret?
    It’s so tricky tricky, this little one too,/Well, if it is a lunatic we’ll name
    it after you./Put it in your pocket and pick it up/We’re here to entertain, show
    them what you got.
  • 19.03.10, 12:52
    A nie mozna bylo tych filetow obsmazyc i poddusic w warzywach w
    garnku tanszym o jakies 60%? Bo ja nie mam ani jednego filipiaka -
    przeciwnie, uzywam z dzika przyjemnoscia moich wyprawnych garnków
    emaliowanych, ktore maja te zalete, ze mozna w nich gotowac
    smacznie, zdrowo i wogole.

    Mysle, ze mozesz smialo wykorzystac (po kolei) wszystkie receptury
    z Galerii Potraw, chociaz ich autorki i autorzy nie melduja, czy
    gotuja w filipiaku czy w kociolku nad ogniskiem.

    --
    Żona pierze, gotuje, sprząta, robi zakupy i opiekuje się dziećmi,
    mąż wbija gwoździe, pilnuje domostwa przed niedźwiedziami i zombie
    oraz zdobywa żywność na polowaniu.
  • 19.03.10, 13:00
    Ludzie co Was tak bolą te jej garnki a niech sobie wydaje na garnki
    ile chce pytanie było o pomysły na dania a Wy fantastyczni kucharze
    jak zwykle wylać tonę jadu zamiast rzeczowo odpowiedzieć na
    pytanie.Jeśli nie masz takich garnków i nie możesz doradzić autorce
    to po co wogóle się odzywać?
  • Gość: senin IP: *.QLD.netspace.net.au 19.03.10, 13:06
    sssto_krotka_1983 napisała:

    > Ludzie co Was tak bolą te jej garnki a niech sobie wydaje na
    garnki
    > ile chce pytanie było o pomysły na dania


    smak dan doprawdy nic nie ma wspolnego z rodzajem garnkow...
    wiec przestan marudzic

  • Gość: manga IP: *.xdsl.centertel.pl 18.04.10, 01:21
    I tu się mylisz. Smak zdecydowanie zależy od sposobu obróbki, a więc
    m.in. od rodzaju garnków.
  • 19.03.10, 13:09
    przeczytaj sobie tytul zalozonego watku sssto_krotko.
    czytamy. uruchamiamy mozgownice. dopiero potem odpisujemy.

    --
    Six afraid of seven, ‘cause seven eight nine/I’m afraid of losing the places I
    find/If I was made equal, is this what I get:/A bunch of stories to interpret?
    It’s so tricky tricky, this little one too,/Well, if it is a lunatic we’ll name
    it after you./Put it in your pocket and pick it up/We’re here to entertain, show
    them what you got.
  • 19.03.10, 13:18
    ania_m66 napisała:

    > przeczytaj sobie tytul zalozonego watku sssto_krotko.
    > czytamy. uruchamiamy mozgownice. dopiero potem odpisujemy.
    >
    warto było przeczytać post autorki a nie tylko tytuł...cóż ...potem
    uruchamiamy mózgownicę i dopiero besztamy
  • 19.03.10, 13:38
    Producenci tych garnków pare razy szturmowali forum, zeby za pomoca
    takich lub podobnych watkow sprzedac troche wiecej swojego
    cudownego sprzetu. Stad daleko posuniety sceptycyzm. Oraz, jak
    napisala senin - z faktu, ze jakosc potrawy nie jest skorelowana z
    cena garnka.

    --
    śpiewali kiepsko, ale bronili swego prawa do fałszowania
  • 28.08.10, 21:00
    Producenci tych garnków pare razy szturmowali forum, zeby za
    pomoca takich lub podobnych watkow sprzedac troche wiecej swojego
    cudownego sprzetu.


    Dokladnie. Taka krypto reklama tych zdziercow zerujacych na ludzkiej
    naiwnosci i snobizmie. Czytalam jakies horrorystyczne watki gdzie
    naiwni emeryci sie nabrali i zadluzali na te gary bo wmowiono im ze
    nie da sie bez nich zyc...lol
  • 19.03.10, 13:14
    Ja zapytalam o przepisy a nie o garnki , kogo
    obchodzi ile kosztowaly nie pisalam nie obchodzi mnie to poza tym
    nie lubie jak ktos sie wypowiada z jadem , to moja sprawa jakie mam
    moge miec zlote co cie to obchodzi , to forum kulinarne qwiec
    piszemy o potrawach jak przyrzadzac a nie rozpisujemy sie na jakie
    garnki kogo stac !!!!!!
  • 19.03.10, 13:22
    A jesli chodzi o garki to na pewno jest wielu uzytkownikow dobrych
    garow marki zepter lub amc i innych podobnych , chodzilo o takie
    stalowe ze stali szlachetnej...
  • 28.08.10, 21:04
    A jesli chodzi o garki to na pewno jest wielu uzytkownikow
    dobrych garow marki zepter lub amc i innych podobnych , chodzilo o
    takie stalowe ze stali szlachetnej...


    Jako posiadaczka od kilkunastu lat 2 garnow Zeptera mowie ci
    szczerze abys gotowala tak jak w kazdym innym garnku bo jakos mi
    wychodzi z tluszczem i malej ilosci tluszczu, bez tluszczu bardzo
    kiepsko wychodzi cokolwiek. Aha tego wyswietlacza z temperatura
    szybko zaprzestalam uzywac bo zwyczajnie w praktyce sie nie
    sprawdzil. Gotuj normalnie co chcesz.
    Jako posiadaczka Zeptera i znajoma Philipiaka z cala beszczelna
    pewnoscia oswiadczam ze sa lepsze i rownie dobre garnki za tansza
    cene.
  • 19.03.10, 13:40
    Parenascie tysiecy
    receptur na dania zdrowe i smaczne.

    A jesli garnki nie istotne, to nie wymieniamy ich producenta, bo
    inaczej mozemy zostac posadzeni o reklamowe spamowanie.
    --
    feminists aren’t humorless just because your jokes suck
  • 19.03.10, 21:14
    > to moja sprawa jakie mam
    > moge miec zlote co cie to obchodzi ,

    Sama sobie przeczysz - najpierw piszesz, jakie masz, a potem
    upierasz się, że to "twoja sprawa". Skoro to takie intymne, to
    zatrzymaj tę wiadomość dla siebie.

    16%VOL
    22%VAT

    --
    takie tam... forum homeopatia
  • 21.04.10, 18:44
    Przepraszam, ale uważasz, że masz z głupimi ludźmi do czynienia? Przeczytaj
    najpierw swój pierwszy post w tym wątku później ten pod którym teraz piszę.
  • 28.08.10, 20:58
    Ja zapytalam o przepisy a nie o garnki
    Tak jakby to inne przepisy sie gotowalo w tym garnku w jakich innych
    garnkach sie nie da. Chcesz bez tluszczu to kup sobie ksiazke
    jakakolwiek o kuchni beztluszczowej.
    Z niska iloscia tluszczu to i na teflonie mozna smazyc...


    Toz to normalne gary jak te Zeptera i wielu innych o WIELE tanszych
    firm stosujacych dobra stal z grubym dnem. Tyle Philipiakze
    ladniejsze uchwyty, no i co z tego. Wystarczy orientowac sie w
    podstawach fizyki i chemii aby wiedziec co jakie ma wlasciwosci i
    jakich cudow mozna oczekiwac. O wiele bardziej FAKTYCZNIE
    energooszczedna jest miedz wykladana od srodka stala (np
    firma Mauviel) tyle ze do tej patelni czy garkow ciezko sie
    przyzwyczaic i latwo przypalic bo szybko trzeba na absolutne minimum
    skrecic palniki. No i co z tego, ze zaoszczedzam jakies pieniadze
    rocznie( wszak nie tysiace ale grosze) jak ja kurcze ciagle pedze do
    tej patelni bo sie prawie pali bo sie nie moge przyzwyczaic...

  • Gość: Szadoka IP: 212.160.172.* 19.03.10, 13:16
    Droga Gigo. Ja ten sam przpis stosuje w swoich ordynarnych garnkach.
    Jestem przekonana , ze Twoje Philipiaki, niczym sie, poza cena
    zakupu, od moich nie roznia.
    Znajdz jakiekolwiek przpisy, ktore wyadaja Ci sie byc "zdrowe" i
    gotoj. Na zdrowie.
  • Gość: cukiereczek512 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.07.10, 10:59
    też używam philipiaka i oprócz tego normalnych zwykłych garnków i mam porównanie
    i stwierdzam kategorycznie, że Philipiak jest o 100% lepszy, zauważyłam że
    rachunki za wodę i gaz się zmniejszyły a potrawy nawet gotowane bez soli są
    naprawdę smaczne. Więc jak ktoś nie ma porównania, to może niech się lepiej nie
    wypowiada, jak w tej sytuacji większość
  • 02.07.10, 11:05
    Tez pracujesz dla filipiaka i uznalas za stosowne sie tu wpisac.
    Wiec chcialam tylko powiedziec, ze tego typu korporacyjne
    sekciarstwo, jakie tu uprawiacie, skutecznie osmiesza wasz produkt.


    --
    cute but psycho. things even out
  • 28.08.10, 21:12
    przeciez soli nie musisz sypac nigdzie do zadnego garnka bo to nie
    od garnka zalezy. A co Philipiak sam soli czy jak ha ha? A moze
    rozpuszcza ukryte sole w metalu he he brrrr oj cos
    niebezpiecznego...
    Z tymi rachunkami to juz pisalam wyzej << malaa roznica nawet w
    garnkach z metali przewodzacych lepiej cieplo niz w Philipiakowej
    stali ( miedz) nie jest to taka gigantyczna roznica.
  • 19.03.10, 13:52
    Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
  • Gość: wow! IP: 77.222.250.* 20.03.10, 01:04
    giga28 napisała:
    > PODZIELCIE sie ze mna
    > i innymi swiomi przepisami na rozne dania gotowane w tych garnkach
    > aby wykorzystac ich zalety .
    Do takich cudownych garnków nie załączyli broszurki z przepisami?!
    Reklamuj!

    > Ja osobiscie robiłam tylko filetry z kurczaka z warzywami .
    > Patelnie rozgrzalam filety przyprawione kamisem do kurczaka
    "Kamis do kurczaka". Po prostu super zdrowe...
    To może poszukaj przepisów na stronie Kamisa?
  • 20.03.10, 01:16
    no, z polepszaczem smaku z odrobina ziol kamisa to samo zdrowie :D
    Six afraid of seven, ‘cause seven eight nine/I’m afraid of losing the places I
    find/If I was made equal, is this what I get:/A bunch of stories to interpret?
    It’s so tricky tricky, this little one too,/Well, if it is a lunatic we’ll name
    it after you./Put it in your pocket and pick it up/We’re here to entertain, show
    them what you got.
  • 20.03.10, 09:49
    Ja mam jeden super-hiper garnuszek ze stali nierdzewnej, niestety nie pamiętam
    firmy, drogi był jak wszyscy diabli (to znaczy ja go kupiłam za ułamek wartości,
    ale to ina historia) i faktem jest, że jest znakomity i gotuję w nim troszkę
    inaczej niż w innych naczyniach. Zawsze w nim gotuję ryż albo kaszę bo z żadnego
    nie wychodzą tak dobre. Obsmażam je po prostu na tłuszczu, zalewam wrzątkiem
    (tak, żeby woda sięgała jakiś centymetr, dwa nad ziarno), gotuję na małym ogniu,
    jak wchłonie się woda nakrywam pokrywką i zostawiam by "doszło". Garnek tak
    znakomicie trzyma ciepło, że nie muszę go wtykać w piernaty, wszystko dochodzi
    idealnie. Jak w żadnym innym wychodzą mi też duszone warzywa, niestety jest
    troszkę za mały by robić w nim potrawki i gulasze. W dodatku kilka razy w życiu
    zdarzyło mi się zostawić go na gazie, kiedy myślałam, że go wyłączyłam i nic się
    nie przypaliło. Tak, że gotowanie w takich garach naprawdę różni się od
    normalnych. Szczerze mówiąc najchętniej bym wszystkie moje gary wymieniła na
    takie, ale bym zbankrutowała w cholerę, tego rodnelka za normalną kasę też bym
    nie kupiła.
    --
    Kot zjadł mi sygnaturkę :(((
    demotywatory.pl/1495/Abstynencja-seksualna
  • Gość: Aga IP: *.zone8.bethere.co.uk 29.08.10, 22:54
    Nie mam super duper "garnuszka" a robie ryz w podobny sposob ;-) Taki ryz
    wyjdzie w kazdym garnku ;-)

  • 20.03.10, 13:28
    giga28 napisała:

    > Witam !!!
    > Od niedawna jestem szczesliwa posiadaczka garnkow marki Philipiak

    > aby wykorzystac ich zalety
    > bylo w miare smaczne

    to zyje sie
    tyle lat na tym swiecie
    i czasami ktos sie dziwi
    dlaczego dzisiaj cos nie wyszlo,
    o wszystkim pomyslal
    ale nie o garnkach,
    bo nie wiedzial ze garnek ma zalety?
    nie na serio mysle
  • Gość: manga IP: *.xdsl.centertel.pl 18.04.10, 01:35
    Pytanie było proste - przeczytałam wszystkie wypowiedzi i nie
    znalazłam odpowiedzi. Ludzie jak nie macie nic sensownego do
    powiedzenia to nie piszcie głupot. Nie zabierajcie cennego czasu
    osobom, które szukają konkretnych porad i muszą przebrnąć przez
    wasze bzdurne, pełne jadu, zawistne, teksty. Ja też mam te cudowne
    garnki, przepisy były dołączone, ale jak każda normalna kobieta chcę
    rozszerzyć możliwości. Niech pisza osoby, które mają doświadczenia i
    nowe, sprawdzone przepisy.
  • 20.04.10, 10:21
    Mango a czy moglabys nam,prostaczkom wyjasnic dlaczego te garnki sa
    takie cudowne? Bo przyznam szczerze nie bardzo wiem.
  • Gość: K IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.04.10, 20:13
    Ja wytłumaczę dlaczego są DOBRE. Co do cudowności - nie wiem.

    Po pierwsze: nie jestem ani pracowniczką firmy, ani nie mam w
    rodzinie żadnego pracownika tej firmy. Szukając opinii o tych
    garnkach przeszukałam sieć, a kiedy ktoś wypowiadał się pozytywnie o
    Philipiaku, to zarzucano mu kryptoreklamę.

    Po drugie: nie kupiłam tych garnków, dostałe je od swojej matki moja
    teściowa. Emerytka została złapana na okazję na jakimś pokazie,
    podobno stała praktyka.

    Nie wiem jak P wypada w porównaniu z Zelmerem i innymi cudami, ale
    cenowo wyszedł podobnie. Zestaw 18 garnków kosztował koło 2000 zł
    (nie znam szczegółów), co wychodzi trochę ponad 100 zł/sztuka. Zelmer
    to chyba granica cenowa 200-400 zł, czy jakoś tak :)

    Do garnków dokupiona została kuchenka indukcyjna tej samej firmy.
    Efektem używania kuchenki indukcyjnej i garnków firmy P jest na pewno
    spadek zużycia energii i oszczędność miejsca na płycie. Garnki można
    poustawiać w wieżyczkę tak, żeby gotować kilka rzeczy jednocześnie.
    Fakt, że niektórym może przeszkadzać, że poszczególne części obiadu
    przejdą swoim zapachem, ale można tego uniknąć owijając jedzenie
    robione na parze w folię do pieczenia.

    Podobno można w ogóle zrezygnować z soli w Philipiaku - nie wiem, bo
    i tak nie używam soli, więc nie jestem w stanie zweryfikować tej
    prawdy z pokazu.

    Na pewno da się radę smażyć beztłuszczowo - na odrobince soku z mięsa
    czy warzyw (zależy co się smaży). Patelnia jest zbudowana w taki
    sposób, aby nic nie przywierało. I to jest prawda.

    Kolejne - w połączeniu z kuchenką indukcyjną i szczelnością garnków
    zmniejszył mi się czas przygotowywania potraw. Wczoraj ryż, co prawda
    z woreczka (chora jestem i nie mam ochoty czekać na potrawy zbyt
    długo,ani tym bardziej przyrządzać coś wieloskładnikowego), ryż
    zrobił się w 4-5 minut. Można zrobić tak, żeby podgrzać danie rano,
    zamknąć garnek, wyjść z domu, a do 14 potrawa dojdzie - bez zawijania
    w pierzyny i gazety ;)

    Doceniam też grube i idealnie płaskie dno, w tańszych garnkach dno
    szybko się wypacza, a potrawy przypalają.

    Garnki w zestawie od Philipiaka - jestem za. Pewnie nie miałabym 2000
    zł, żeby kupić je komuś w prezencie, ale roczne użytkowanie i stan
    garnków wskazują, że one faktycznie są na lata. Na pewno jednak nie
    będziemy dokupywać poszczególnych części zestawu, bo są one
    zwyczajnie drogie. Czajnik czy mała patelnia za 900 zł nie są
    usprawiedliwione jakością towaru.
  • 23.04.10, 11:42
    może to i dobre garnki ale zdecydowanie zbyt drogie
    cena jest podyktowana szumem medialnym i głupią otoczką ich
    cudownosci
    podczas gdy ktos zwęszył super pomysl na biznes

    ale jak ktos chce nabijac innym kieszenie, to w sumie co mi do tego?

    ale ochy i achy aż takie sa trochę niezrozumiale
    poczytajcie jak te gary powstają, gdzie są produkowane, popytajcie
    ludzi, ktorzy się trochę na tym znają

    aha i nieśmiertelne te garnki nie są, o czym przekonała się w dość
    krótkim czasie moja koleżanka
  • Gość: K IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.04.10, 16:27
    Jasne, że są ZA DROGIE. "Normalna" cena takiego kompletu to chyba coś
    koło 7 tys, a przynajmniej z a tyle je widziałam. Ale jak się ktoś
    uprze, że chce mieć akurat te garnki - droga wolna, może pochodzić na
    prezentacje i czekać, aż zostanie szczęśliwie wylosowany i otrzyma
    zniżkę na garnki (w taki sposób matka teściowej je kupiła), co zbije
    tę cenę do takiej już bliskiej normalności.

    Nie obchodzi mnie w sumie, jaka firma i jak wyprodukowała te garnki,
    bo ważniejsze dla mnie jest użytkowanie :) I jesteśmy, jak na razie,
    zachwyceni tymi garnkami, więc dlaczego nasz zachwyt ma być
    niezrozumiały?

    Nie twierdzę, że te garnki są nieśmiertelne, ale po roku wyglądają
    jakby w ogóle nie były używane, stąd wniosek że w następnym roku też
    nie będą wyrzucone. Pewnie duża w tym zasługa indukcji, bo spód
    garnka nie jest tak szybko niszczony.
  • 20.04.10, 11:38
    Jesli przepisy byly dolaczone, to z nich wynika / a jest pewnie dodatkowo jako
    czesc opisu / jak sie tymi garnkami poslugiwac. Metoda zostaje ta sama:
    zmieniaja sie tylko skladniki.
  • 20.04.10, 16:15
    giga28 napisała:

    > Witam !!!
    > Od niedawna jestem szczesliwa posiadaczka garnkow marki Philipiak
    i
    > wiem ze jest mnostwo posiadaczy takich garnkow i Zepter bo sa
    > podobne a wiec moja prosba , i nie tylko moja PODZIELCIE sie ze
    mna
    > i innymi swiomi przepisami na rozne dania gotowane w tych garnkach
    > aby wykorzystac ich zalety . Z góry dziekuje za pomoc ,
    >
    > Ja osobiscie robiłam tylko filetry z kurczaka z warzywami .
    > Patelnie rozgrzalam filety przyprawione kamisem do kurczaka
    > obsmazylam bez tluszczu przykrylam warzywami (mrozonka) i wszystko
    > bylo w miare smaczne , ale chcialabym jakies przepisy na ryby i
    > inne dania , zupy itd. ZAPRASZAM DO DYSKUSJI .....i pomocy .....
    > Dziekuję!!
  • Gość: wKropki IP: 194.25.30.* 22.04.10, 14:20
    I bardzo sie z tego ucieszylam. Tesciowa zostala obcalowana z
    dubeltowki za ten prezent. Tesciowa jest zadowolona ze mogla mi
    radosc sprawic choc byla poczatkowo w depresji z powodu, ze dala sie
    naciagnac tym profesjinalnym sprzedawca na taki wydatek. Fakt-
    faktem, wiadomo ze dala sie naciagnac, ale jak fajnie ze garczki
    znalazly sie u mnie - wreszcie mialam pretekst aby pozbyc moich
    starych garow !!! Nowe garnki sa energooszczedne i dlugo trzymaja
    cieplo po zdjeciu z palnika.
    Nie gotuje w nich jakis specjalnych potraw, gotuje tak jak w moich
    starych garach, ale teraz mi to szybciej idzie. I sama przyjemnosc
    brac taki sprzet do reki.
  • Gość: yśty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.04.10, 15:14
    Jak garnki-to najlepiej zwykłe,z Olkusza.Jak mikser to najlepiej
    trzepaczka,jak lodówka-to pięć poziomów w dół od
    Liebherr.Żadne Thermomixy.Blender-co najwyżej z MM,młynek do kawy-
    góra Zelmer i to tańszy od 200 Euro .
    Zrozumcie-za każdym takim postem fundujecie herzklekotten i
    kopfschmerzen każdemu,kto jest na takie wpisy uczulony.
  • 22.04.10, 15:31
    przepraszam , ale chyba to polskie forum, więc co
    oznaczają : "herzklekotten i kopfschmerzen"? - możesz jaśniej?
    --
    To TY Decydujesz !
  • Gość: yśty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.04.10, 15:53
    Przepraszam,chyba się zagalopowałem. Faktycznie to polskie forum
    o czym świadczy ten tekst:
    Six afraid of seven, ‘cause seven eight nine/I’m afraid of losing
    the places I
    find/If I was made equal, is this what I get:/A bunch of stories to
    interpret?
    It’s so tricky tricky, this little one too,/Well, if it is a lunatic
    we’ll name
    it after you./Put it in your pocket and pick it up/We’re here to
    entertain, show
    them what you got.
    powtórzony w tym wątku tylko trzy razy,za to w tym roku juz
    847 razy.
    A po polsku to oznacza klekotanie serca i bóle głowy
  • 23.04.10, 11:46
    ale w odpowiedziach na zadany temat te wszystkie "dziwne
    wywijasy" ? :D
    --
    ups
  • 23.04.10, 17:58
    ani m tez się takie wywijasy dołaczyły...
    --
    www.youtube.com/watch?v=xfDZ7SBdYQQ
  • 23.04.10, 20:12
    ania od poczatku roku 850 postow na temat, troll o fatalnym guscie
    muzycznym kilkadziesiat - glupawych osobistych wycieczek pod adresem ani nie
    majacych nic wspolnego z dyskusja w wiekszosci zreszta wycietych. postow ystego
    ,na temat moze znajdzie sie 10, ale watpie.
    kazdy robi to, co umie najlepiej :)
    --
    Six afraid of seven, ‘cause seven eight nine/I’m afraid of losing the places I
    find/If I was made equal, is this what I get:/A bunch of stories to interpret?
    It’s so tricky tricky, this little one too,/Well, if it is a lunatic we’ll name
    it after you./Put it in your pocket and pick it up/We’re here to entertain, show
    them what you got.
  • 28.08.10, 21:09
    Thermomixy

    Thermomix jest naprawde dobry bo sprawuje sie swietnie u mnie od
    1994 roku ( mam poprzedni model). Lepszy niz jakiekolwiek garnki w
    kwesti handlu obwoznego jakiego nienawidze ( Zeptera i Thermomix
    dostalam w prezencie od mamy)
    Ae dlaczego tyle kosztuje to juz wiadomo ze za duzo nie wiadomo za
    co... I czemu porownywalny KRUPS tez tyle? Kurcze ludzie
    wyprdukujcie cos takiego za jedna czwartej ceny a bedzie sie
    sprzedawac jak cieple buleczki... Jestem przekonana ze to tyle
    kosztowac nie musi
  • Gość: haha IP: *.chello.pl 23.04.10, 11:56
    ja tez robie filety z kurczaka z warzywami, ale nie potrzebuje do tego ani
    garnkow philipiak ani przyprawy kamisu z glutaminianem sodu. albo sie umie
    gotowac albo nie, slynne garnki nie maja nic do rzeczy.
  • 28.08.10, 17:50
    Witam nie przeczę że te garnki są dobrej jakości , ale nie ma się
    czym podniecać, ale najlepszy pokaz tych garnków był w Piasecznie ,
    pokaz był fajny i nawet ludzie kupili , ale prezenty były hitem ,
    każdy kto poszedł na ten pokaz dostał zestaw kosmetyków nawet dobrej
    firmy , ale były przeterminowane , to jest wstyd żeby firma która
    sprzedaje garnki po 8000 tys wciskała takie badziewio starszym
    ludziom . reklama po całości a ludzie myślą ze to pożądna firma
    tylko z której strony Pozdrawiam .
  • 28.08.10, 20:23
    > to jest wstyd żeby firma która
    > sprzedaje garnki po 8000 tys wciskała takie badziewio starszym
    > ludziom .

    po ile??? :)
  • 01.09.10, 13:02
    A co ma marka garnków do przepisów? Tego kurczaka, o którym napisałaś w
    pierwszym poście, spokojnie mogłabyś też przyrządzić w garnku innej firmy. To
    nie ma znaczenia. Liczy się tylko typ garnka, którego używasz np. w woku nie
    będziesz robila pomidorowej, a na patelni gotowała makaronu.
    --
    smakowite.com/
    www.clasesdepolaco.pl/
  • Gość: aga IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.10.13, 22:07
    giga
    na patelni Philipiaka zrobiłam
    1. pierś z kurczaka - moja przyprawiona wegettą ,czosnkiem i słodką papryką podsmażyłam 1 min z jednej str 1 min z drugiej i odstawiłam pod przykryciem pół godz
    2. polędwica wieprzowa w całości
    mięso doprawiłam pieprzem czosnkiem i czerwoną papryką obłożyłam bejcą z ziół ( różne zioła posiekane z czosnkiem i niewielką ilością oliwy z oliwek mieśo usmażone 2 min i odstawione pod przykryciem na 20 min
    3.polędwica wołowa stek natarty pieprzem smażona po 1 str z każdej str odstawiona na 10 min podaję z plasterkiem masła i na to posiekany czosnek posolone gruboziarnistą solą
  • 08.10.13, 15:09
    tjaaaa,giga siedzi już 3 lata przy kompie i czeka na twoj przepis:/
    --
    "Przedkładaj wiele małych przyjemności nad niewiele wielkich"
  • Gość: Ewa IP: *.elpos.net 11.11.13, 18:13
    Cześć giga28, ja też sobie kupiłam te garnki i szukam właśnie podpowiedzi w Internecie jak fajnie przygotować potrawy bez "robienia metodą prób i błędów". A może dotarłaś już do takich miejsc, gdzie na spokojnie sobie można przepisy przeczytać, bo Moderator zadbał o to, żeby odpowiedzi były na temat? Jeśli możesz napisz do mnie. Pozdrawiam
  • Gość: manga IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.12.13, 01:05
    Możesz gotować wszystko co do tej pory, ale z przestrzeganiem zasady, że gdy pokrywka zacznie "tańczyć", czyli wytworzy się poduszka powietrzna, to odcinasz żródło ciepła, albo zmniejszasz do minimum. W przeciwnym wypadku wszystko się rozgotuje, albo przypali. Na wigilię zagotowałam kompot z suszu w największym garnku, przykryłam miską dużą, w średnim garnku zagotowałam wodę z masełkiem, wsypałam kaszę gryczaną, przykryłam miską średnią, gdy powstała poduszka powietrzna postawiłam na kompocie. W najmniejszym garnku zagotowałam wodę, wsypałam jagły, po zagotowaniu postawiłam na misce przykrywającej kaszę. Wyłączyłam kuchenkę. Goście dotarli po 3 godzinach - wszystko było gorące , a kasze sypkie.
  • Gość: gość IP: *.dip0.t-ipconnect.de 25.12.13, 12:05
    Gość portalu: manga napisał(a):

    > Możesz gotować wszystko co do tej pory, ale z przestrzeganiem zasady, że gdy po
    > krywka zacznie "tańczyć",

    zrobisz w parowniku!
  • 25.12.13, 11:32
    Wydaje mi sie, ze przyprawa kamis i mrozonka to idealne polaczenie dla tych garnkow, chyba musisz przy tym pozostac. W innych garnkach moglabys jeszcze ugotowac gulasz albo zupe ze swiezych skladnikow, ale tak...
    --
    Blog o fotografii, życiu w Szwajcarii i podróżach: www.kasianarozdrozach.com

Popularne wątki

Nie pamiętasz hasła lub ?

Zapamiętaj mnie

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka
Agora S.A. - wydawca portalu Gazeta.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum. Osoby zamieszczające wypowiedzi naruszające prawo lub prawem chronione dobra osób trzecich mogą ponieść z tego tytułu odpowiedzialność karną lub cywilną. Regulamin.