• drzewko
  • od najstarszego
  • od najnowszego

Pieczona wołowina Dodaj do ulubionych

  • 02.04.10, 18:23
    Kupiłam spory kawałek wołowiny i chciałabym go upiec.
    Jak zamarynować mięso przed pieczeniem? Czego użyć?
    Jak długo piec żeby mięso było miękkie i w jakiej temperaturze? Polewać jakimś
    sosem w trakcie pieczenia?
    (wiem, wiem profanacja - najlepiej krótko, żeby było krwiste,ale tym razem mam
    ochotę na coś innego )

    będę wdzięczna za wszystkie sugestie ;)
    Zaawansowany formularz
    • Gość: miki202 IP: *.limes.com.pl 02.04.10, 19:03
      Ja poprzedniego dnia nacieram lekko pieprzem i solą, tłuczonym
      jałowcem i zielem, okładam listkiem bobkowym i cebulą, lekko
      skrapiam oliwą. I do lodówki. Następnego dnia otrzepię, wkładam do
      piekarnika na papier do pieczenia, jakieś 180, 190 st i filuję.
      Trzeba spokoju,każde mięso piecze się inaczej. Jak zacznie brązowieć
      na wierzchu, to jeszcze z pół godziny mu trzeba. A brązowieć może
      zacząć i po godzinie. Wtedy dorzucam tę cebulke z marynaty razem z
      ew. sokami, a po chwili połówki ziemniaków kładę obok. Ja tam, jak
      mam wątpliwości, wyciągam mięso, odkrawam z końca i patrzę, czy się
      upiekło. Krwistego nie znoszę, nawet tego "cudnego" różowawego.
    • 03.04.10, 11:20
      A co kupiłaś dokładnie?

      16%VOL
      22%VAT

      --
      takie tam... forum homeopatia
      • 03.04.10, 11:41
        Udziec wołowy :)
        • 03.04.10, 13:25
          marynowac mozesz na sucho
          albo mokro,
          np.w winie z ziolami,przyprawami,warzywami
          tutaj robia to w occie
          ale od kiedu tutaj mieszkam
          nigdy tego nie jadlam
          ani probowalam,

          u mnie na winie,warzywach,ziolach
          jak w brytwance zeliwnej
          to bez problemu,
          kiedy juz dobre zobaczysz
  • Powiadamiaj o nowych wpisach

Wysyłaj powiadomienia o nowych wpisach na forum na e-mail:

Aby uprościć zarządzanie powiadomieniami zaloguj się lub zarejestruj się.

lub anuluj

Zaloguj się

Nie pamiętasz hasła lub loginu ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka
Agora S.A. - wydawca portalu Gazeta.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum. Osoby zamieszczające wypowiedzi naruszające prawo lub prawem chronione dobra osób trzecich mogą ponieść z tego tytułu odpowiedzialność karną lub cywilną. Regulamin.