Re: Ryż jako dodatek do w kuchni chińskiej - jak Dodaj do ulubionych


zuza120 napisała:

> Zaczynam swoją przygodę z kuchnią chińską - podpowiedzcie proszę,
> jak przygotować ryż jako dodatek do mięsa i warzyw ? Jakie
przyprawy
> dodaje się do takiego ryżu

przyprawy niepotrzebne.... w opisanej przez ciebie sytuacji,
mozna dodac troche soli gotujac ryz metoda absorbcyjna (2 szklanki
wody na 1 szklanke ryzu - ryz wczesniej wyplukac, zalac woda, szybko
zagotowac, wylaczyc palnik po 2-3 minutach gotowania, ryz zostawic
na (wylaczonym) palniku przez nastepne 20 min)


ryz podawany do chinskich stir frajow (miesnych i warzywnych)
powinien byc neutralny w smaku


co nie oznacza wcale, ze nie mozna dodawac do zasmazanego ryzu
roznego rodzaju sosow (od sojowego po ostrygowy) lub warzyw
przeroznych i innych przypraw...od chilli po slawetny olej sezamowy,
5 smakow i wiele innych


ale jesli ryz traktowany jest jako wypelniacz,to tylko parowany,
bialy
Przeczytaj całą dyskusję
  • drzewko
  • od najstarszego
  • od najnowszego
  • drzewko odwrotne

Wysyłaj powiadomienia o nowych wpisach na forum na e-mail:

Aby uprościć zarządzanie powiadomieniami zaloguj się lub zarejestruj się.

lub anuluj

Zaloguj się

Nie pamiętasz hasła lub loginu ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Bestsellery

Agora S.A. - wydawca portalu Gazeta.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum. Osoby zamieszczające wypowiedzi naruszające prawo lub prawem chronione dobra osób trzecich mogą ponieść z tego tytułu odpowiedzialność karną lub cywilną. Regulamin.