Dodaj do ulubionych

syrop klonowy ale nie na słodko

18.04.10, 16:39
Dostałam od znajomych syrop klonowy, stoi na półce już dość długo i
najwyższa pora coś z nim zrobić. W wyszukiwarce jest mnóstwo wątków
jak zastosować go na słodko ale ja nie jadam naleśników, placuszków
i deserów typu lody. Wspomniano też o możliwości użycia go do
marynat do mięs ale żadnych konkretnych propozycji nie znalazłam.
Może wy podsuniecie jakieś pomysły ?
Edytor zaawansowany
  • ania_m66 18.04.10, 16:42
    nie brzydko tak klamac w zywe oczy?
    www.google.pl/#hl=pl&source=hp&q=marynata+syrop+klonowy&btnG=Szukaj+w+Google&lr=&aq=f&aqi=&aql=&oq=marynata+syrop+klonowy&gs_rfai=&fp=e9666b365084105a
    --
    Six afraid of seven, ‘cause seven eight nine/I’m afraid of losing the places I
    find/If I was made equal, is this what I get:/A bunch of stories to interpret?
    It’s so tricky tricky, this little one too,/Well, if it is a lunatic we’ll name
    it after you./Put it in your pocket and pick it up/We’re here to entertain, show
    them what you got.
  • Gość: kwaśna śmietana IP: *.chello.pl 18.04.10, 16:45
    Pewnie można go używać do marynat z dodatkiem miodu. Zamiast miodu dodajesz
    syrop. W USA je się chyba też pankejki z bekonem i syropem klonowym.
  • zuza120 18.04.10, 17:02
    Szukałam ale jak widać nieudolnie. Dzięki za link.
  • ampolion 18.04.10, 17:52
    Jak z bekonem to raczej bez syropu. Ale jak kto lubi.
    --
    "Ci, którzy wiedzą - nie mówią.
    Ci, ktorzy mówią - nie wiedzą"
  • zonafranka 18.04.10, 19:53
    Moja tesciowa robi doskonaly schab z marynata mniej wiecej taka> syrop klonowy,
    musztarda, sos sojowy, czosnek. To chyba wszystko... przepis byl podyktowany,
    nie zapisany, ale wydaje mi sie, ze zapamietalam dobrze. Schab pieczony w
    aluminiowym rekawie.
  • citronella 19.04.10, 16:27
    ja cos kiedys Nigelli widzialam, ale nie pamietam co to bylo :/
    Napewno jakies mieso/

    Wrzucilam do googla i znalazlam żeberka
    nigellalawsonprzepisy.blogspot.com/2009/02/pieczone-zeberka-i-kurczak-w-syropie.html
    ale to nie byly zeberka :/
    chociaz pewnie tez sa niezle.
  • syswia 21.04.10, 01:56
    poledwiczke wieprzowa obsmazyc popieprzona i posolona - krotko
    szybko i na duzym ogniu - odstawic na talerz pod przykryciem do
    odpoczecia. W miedzyczasie na tej samej patelni podsmazyc malymi
    partiami pieczarki, dodac czosnej, musztarde gruboziarnista, syrop,
    sol i rodzynki. Kiedy zacznie sie formowac sos dodac kawalek zimnego
    masla, aby sos stezal. Pokroic poledwice w plastry na skos i podawac
    z sosem i pieczrkami

    syropem klonowym polewam kazdego ptaka pieczonego tuz pod koniec
    pieczenia - chrupka skorka

    z syropem robie winegret

    syropem i cytryna polewam pieczone buraki z serem kozim

    syrop plus cytryna, imbir, oliwa i sol do grilowanego lososia lub
    pstraga

    --
    Z buntem przez zycie...
    www.bakowska1.webpark.pl

Popularne wątki

Nie pamiętasz hasła

lub ?

 

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka
Agora S.A. - wydawca portalu Gazeta.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum. Osoby zamieszczające wypowiedzi naruszające prawo lub prawem chronione dobra osób trzecich mogą ponieść z tego tytułu odpowiedzialność karną lub cywilną. Regulamin.