Dodaj do ulubionych

Szybki biszkopt? :/

21.04.10, 16:53
www.spryciarze.pl/zobacz/jak-zrobic-szybki-biszkopt-na-tort-lub-rolade

Mi jakoś sie nie widzi tak wsypywac wszystko na raz
Edytor zaawansowany
  • bene_gesserit 21.04.10, 17:09
    A mi sie widzi. Jak mialam do dyspozycji mikser planetarny, to na
    roladę ubijalam cale jaja z cukrem - cukier usztywnia i utrwala
    pianę. Zauwaz, ze ten przepis jest na biszkopt plaski, nie na taki,
    ktory ma wyrosnac na osiem pieter. Tak czy inaczej, po dodaniu mąki
    i reszty lepiej mieszac lyzką, nie mikserem.

    --
    Żona pierze, gotuje, sprząta, robi zakupy i opiekuje się dziećmi,
    mąż wbija gwoździe, pilnuje domostwa przed niedźwiedziami i zombie
    oraz zdobywa żywność na polowaniu.
  • grazynanowa 21.04.10, 17:49
    Nigdy nie dodaje proszku do pieczenie do biskoptu .
  • bene_gesserit 21.04.10, 17:51
    Tak - chyba ze sie go akurat dodaje.

    --
    a moja mama zawsze mi powtarzala: 'maksiu, badz grzecznym kotkiem,
    bo odrodzisz sie czlowiekiem'
  • aneczka22.1987 21.04.10, 17:59
    Na rolade ten przepis może byc ale na biszkopt do tortu lub placka
    wolałabym upiec jeden grubszy o 3 razy i przeciąc na pól niż piec
    cztery cienkie placuszki każdy po 17 minut.Trzy razy więcej czasu i
    roboty

Popularne wątki

Nie pamiętasz hasła

lub ?

 

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka