Dodaj do ulubionych

kotlety z soczewicy

22.05.10, 19:00
Witam, macie jakiś sprawdzony przepis na takowe?
Kupuję czasami w Eko-Sklepie i są pyszne - soczewica
jest cała (nie papka) cebulka i ... No właśnie co tam jeszcze?
Soczewicę gotowaćjak długo? Zupełnie zielona jestem w
tym temacie
p.s A właśnie ugotowałam gar kapusty młodej+troszeczkę
boczku+koper Mniam! ja na talerzu dodaje jeszcze trochę
octu, proste,szybkie i pyyszne
Edytor zaawansowany
  • rozyczko 22.05.10, 21:18
    fotoforum.gazeta.pl/72,2,777,87537712,90460620.html
    mozna tez dac podduszone pieczarki i wymieszac z kasza gryczana - sa tez bardzo
    dobre
  • moriax 22.05.10, 22:17
    Dzięki! brzmi fajnie ten przepis, nie mam
    groszku, ale myślę, że wyjdą bez :)
  • very.martini 22.05.10, 23:41
    Tutaj
    puszka.pl/
    na pewno znajdziesz sporo przepisów na różne kotlety ze strączków,
    wegetarianie je lubią. Pewnie sporo będzie bez jajek, ale jeśli nie
    jesteś przekonana, czy będą się trzymać, zawsze możesz sobie jakieś
    wbić:).

    16%VOL
    22%VAT

    --
    takie tam... forum homeopatia
  • znana.jako.ggigus 23.05.10, 12:26
    mąka kukurydziana np.
    i się trzymają
    --
    ’Cause I told you once / And then I told you twice / And now I told you three
    times / And at the risk of repeating myself I’m gonna say it again: I wanna be
    your lover - Jarvis Cocker.
  • figgin1 23.05.10, 16:59
    Ja gotuję czerwoną soczewicę do uzyskania papki. Potem ostrożnie gotuję jeszcze
    trochę, aby zgęstniało, ale się nie przypaliło. Dodaję czosnek, kumin,
    kozieradkę, cynamon, sproszkowane ziele angielskie, sól i ostrą paprykę, a także
    jajko i byłkę tartą. Można dodać coś jeszcze, na przykład natkę pietruszki, albo
    koperek, albo pokawałkowaną cebulę, myślę, że kolendra byłaby całkiem całkiem,
    ale ja kolendry nie znoszę więc to tylko teoretycznie rozważam. Zwilżonymi
    ręcami formuję kotleciki i smażę. Najlepsze jest ghee, ale ponieważ dość żadko
    nim dysponuję smażę na oleju. Tłuszcz musi być gorący, bo skubańce lubią
    nasiąkać nim podczas smażenia. Swoją drogą muszę przetestować inne rodzaje
    soczewicy pod tym kątem bo z jakiś tajemniczych i niepojętych powodów zawsze
    kupowałam tylko czerwoną soczewicę, która jest najgorsza z wszystkich swych
    odmian. Ale na kotlety nadaje się doskonale, bo łatwo z niej ugotować taką
    sympatyczną papę :)
    --
    Jeśli poluje na ciebie leopard amurski, zrzuć z siebie wszystkie przeszkadzające
    części odzieży i niesione przedmioty, aby zwierzę się nie udławiło.
    W ten sposób uratujesz ten rzadki gatunek leoparda przed wyginięciem.
  • znana.jako.ggigus 23.05.10, 17:03
    jest lepsza! papka jest gęściejsza, czerwona jest dobra na sosy, ale zielona ma
    solidne spoiwo naturalne.
    --
    ’Cause I told you once / And then I told you twice / And now I told you three
    times / And at the risk of repeating myself I’m gonna say it again: I wanna be
    your lover - Jarvis Cocker.
  • figgin1 23.05.10, 17:10
    Aa, tak to jest jak się najpierw pisze a potem uważnie czyta... Myślę, ze jeśli
    użyjesz zielonej i postąpisz tak, jak napisałam tylko bez papkowania surowca to
    wyjdzie.
    --
    Jeśli poluje na ciebie leopard amurski, zrzuć z siebie wszystkie przeszkadzające
    części odzieży i niesione przedmioty, aby zwierzę się nie udławiło.
    W ten sposób uratujesz ten rzadki gatunek leoparda przed wyginięciem.

Popularne wątki

Nie pamiętasz hasła

lub ?

 

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka