Wasze ulubione nadzienia do naleśników

  • drzewko
  • od najstarszego
  • od najnowszego
  • drzewko odwrotne
  • Naszło mnie na naleśniki.
    Uwielbiam serek homogenizowany, ale z nim to raczej deserowe naleśniki.

    Jakie są Wasze ulubione? Które robicie najczęściej?;)
    --
    Nigdy nie wiadomo, kiedy głupi żartuje.
    • 25.05.10, 12:34 Odpowiedz
      ulubione:
      serek śmietankowy + tuńczyk
      szpinak + camembert / lazur
      truskawki + bita śmietana
      --
      Podróż w świat zapachów
      Okiem kobiety
    • IP: *.internetdsl.tpnet.pl

      Gość: kach 25.05.10, 12:37 Odpowiedz
      Na słodko:
      -twarożek wymieszany z cukrem i śmietaną
      -z homogenizowanym serkiem waniliowym i rodzynkami
      -z bananem i czekoladą
      -z owocami (maliny, jagody) i ze śmietaną
      -z dżemem, najlepiej z czarnej porzeczki
      Inne:
      -z nadzieniem ruskim (jak do pierogów ruskim)
      -z nadzieniem bolońskim (jak do spaghetti bolognese)
      -ze szpinakiem i fetą/ricotta albo zwykły almette
      -z kurczakiem, warzywami (sałata, pomidor, ogórek, czarne oliwki, papryka) i
      tzatziki
      -z łososiem i serkiem śmietankowym oraz koperkiem

      Lubię naleśniki :)
    • IP: 213.101.240.*

      Gość: Marek 25.05.10, 14:08 Odpowiedz
      dżem pomarańczowy + Campari,
      bita śmietana + truskawki,
      powidła śliwkowe + cynamon
      • 25.05.10, 14:17 Odpowiedz
        Śliwki i cynamon? Do tej pory nie próbowałam, bo cynamon to z jabłkami albo do
        białego serka mi pasował. Spróbuję.;)
        --
        I co się rzucasz jak wsza na grzebieniu?
      • 25.05.10, 14:20 Odpowiedz
        Szpinak + pieczarki + feta i różne przyprawy
        Ser biały + kandyzowana skórka pomarańczowa własnego wyrobu
        Tuńczyk + ser biały + plus różne przyprawy
        Nadzienie jak do ruskich pierogów
        Łosoś wędzony + serek śmiet. + dużo św. koperku.
    • 25.05.10, 14:16 Odpowiedz
      żółty ser + szynka + kukurydza (może być keczup)
      na wierzchu kawałek sera pleśniowego

      do tego osobno - pomidor.

    • IP: *.internetdsl.tpnet.pl

      Gość: Kach 25.05.10, 14:37 Odpowiedz
      Przypomniały mi się jeszcze jedne, daaaawno ich nie robiłam.
      Ścierasz marchew - podsmażasz, cebulę drobno - podsmażasz, na koniec pieczarki -
      również podsmażasz aż odparują. Mieszasz wszystko razem i siuuup do naleśnika.
      Czasem lubię taką wersję bezmięsną.
      • 25.05.10, 14:56 Odpowiedz
        To dzisiaj chyba będą te.:D
        --
        Elokwencja u kobiety to rozwiązłość umysłu. Rozwiązły umysł prowadzi do
        rozwiązłości ciała.
      • IP: *.hsd1.il.comcast.net

        Gość: dorotkah 26.05.10, 00:10 Odpowiedz
        Z miesem.Gotowane albo pieczone mieso przepuszczone przez maszynke z
        ugotowanymi warzywami i ta masa podsmazona na patelni z duza iloscia
        usmazonej cebuli.Niestety sama jakos nalesnikow nie robie wiec
        daawno temu takie jadlam.
        Czasem robie raz na ruski rok takie z bialym serem,cukrem i
        cynamonem.
    • 25.05.10, 15:12 Odpowiedz
      z twarożkiem, płatkami migdałów i wiśniami
      z kurczakiem, serem feta, curry i sosem czosnkowym
      --
      studiowałam wielu filozofów i wiele kotów. koty są nieskończenie mądrzejsze.
      • 25.05.10, 15:33 Odpowiedz
        'arabskie'
        mieso mielone wolowe cebulka czosnek,ziele angielskie, cynamon, slodka papryka
        sol pieprz

        meksykanskie - mieso jak na chilli con carne 'na gesto' posypac serem zoltym

        na slodko najbardziej lubie tylko z sokiem z cytryny i cukrem pudrem - wiecej mi
        nie potrzeba do szczescia:))
    • 25.05.10, 15:31 Odpowiedz
      -szpinak,gorgonzola lub mozarella
      -pieczarki,mozarella
      -mięso mielone
      -paseczki piersi z kurczaka,papryka,ser żółty,ananas
      -cukinia,bakłażan,kabaczek
      i jedyne na słodko
      -banan,nutella
      --
      [img]http://tiny.pl/hxwn2[/img]
    • 25.05.10, 16:24 Odpowiedz
      Najbardziej fantastyczne nadzienie do naleśników zawiera waniliowy serek i śliwki jakieś takie powidłowe, dodatkowo naleśnik z tymże nadzieniem polany jest jakimś waniliowym jogurtem (wolę nie myśleć, że jest to na przykład śmietana...) i posypane piernikiem. Niemożebnie słodkie, ale jak nie zjem raz na jakiś czas, to jestem chora.
      Do zamówienia w Manekinie w Toruniu, co ciekawe bydgoskie menu przemilcza tę pozycję, ciekawe jak tam w innych miastach.
      W warunkach domowych zawsze będę obstawiać twarożek w środku, a na wierzchu jogurt i kupa brązowego cukru. Jak chcę sobie zrobić wyjątkowo dobrze, to sobie jeszcze takiego naleśnika odsmażę, choć potem tego żałuję.

      --
      You can lead a shoe to water, but you can't make it drink.
      • 25.05.10, 16:37 Odpowiedz
        A ja ubijam jajo z cukrem,dodaję twaróg i rodzynki,druga warstwa to
        jabłko starte na wiórki i posłodzone z cynamonem,3 warstwa nadzienia
        to jakikolwiek dżem.Naleśniki zawijam i wstawiam do piekarnika na
        kilkanaście minut.Podaję z bitą śmietaną,lodami albo sosem
        pomarańczowym. wychodzi pychota,bo każdy zawinięty i zapieczony
        naleśnik ma w sobie kilka smaków.
    • IP: *.unitymediagroup.de

      Gość: x 25.05.10, 16:32 Odpowiedz
      malinowa lub z owoców leśnych :)
    • 25.05.10, 17:56 Odpowiedz
      mascarpone+rum+rodzynki, trochę pudru
    • 25.05.10, 18:45 Odpowiedz
      Rozprażone jabłka, rodzynki, cynamon, cukier, szczypta imbiru. W wykonaniu mamy:
      z kapustą jak na pierogi.
      --
      Addicted to English
    • 25.05.10, 21:57 Odpowiedz
      Nie lubię słodkich naleśników.
      Robię "wytrawne" z usmażoną na oliwie z czosnkiem czerwoną fasolą, pokrojoną
      czerwoną papryką i posiekanym świeżym lub puszkowanym pomidorem + chili
      oczywiście. Wszystko razem duszę aż będzie miękkie i ostre, nadziewam naleśniki
      a wierzch posypuję tartym serem.
      -
    • 26.05.10, 16:27 Odpowiedz
      Z serem i wanilią na słodko oraz z szynką parmeńską i szpinakiem wytrawne.
      --
      Italia od kuchni - mój blog kulinarny
      • IP: *.hsd1.il.comcast.net

        Gość: dorotkah 26.05.10, 21:41 Odpowiedz
        czy naprawde nikt nie lubi klasycznych,prostych nalesnikow z bialego
        sera?albo tych z miesem?jestem jedyna?
        • 26.05.10, 23:03 Odpowiedz
          Z mięsem to robię krokiety. Jeśli gotuję rosół, to zawsze z mięsa z rosołu
          robię albo krokiety, albo pierogi.
          Z serem też lubię takie na słodko i potem podsmażone na maśle.
        • IP: *.adsl.inetia.pl

          Gość: Azazelle 27.05.10, 12:00 Odpowiedz
          Lubię z serem :) W wersji udoskonalonej, na której widok rodzina puka się w
          głowę. Biały ser na słodko, koniecznie z cynamonem. Wszystko lodowate.
          Na wierzch częściowo rozmrożone truskawki i maliny (taki sos z rozgniecionych,
          ale nie mogą się rozmrozić do końca) oraz nie-do-końca skamieniały jogurt
          naturalny. I na wykończenie trochę musli, żeby było coś chrupiącego ;-)

          Poza tym lubię wytrawne - siekana wątróbka, usmażona z pieczarkami, cebulą,
          papryką, czosnkiem, sklejona parmezanem i z dodatkiem chorej ilości natki
          pietruszki. Można zapiec, można na teflonie, żeby naleśnik niejako zesztywniał i
          stał się częściowo chrupiący.
          I sos czosnkowy, o!
    • 27.05.10, 14:46 Odpowiedz
      Dodam jeszcze mój niedawny wynalazek: starta marchewka podduszona z cebula, do
      tego starta cukinia i dużo curry. Podduszam tylko chwile, żeby nie zrobiła się
      ciapa. Na końcu trochę groszku z puszki, albo czerwonej fasolki, albo kukurydzy
      - jak kto lubi. Zawijam w naleśnik, odpiekam lub odsmażam i podaję z sosem
      czosnkowym. Szybkie i diablo pyszne.
      --
      a nagrodzą cię za to tym co mają pod ręką
      chłostą śmiechu zabójstwem na śmietniku
      • 27.05.10, 17:35 Odpowiedz
        Na slodko z wszelakimi dzemami/konfiturami/powidlami, z serem, jablkami,
        truskawkami+ cos do polania.
        Wytrawne bardzo rozne, zaleznie od stanu lodowki;) Z miesem mielonym, cos a'la
        chilli con carne, zapieczone z beszamelem i zoltym serem; z kurczakiem i
        pieczarkami, albo w formie kebaba( robie z kurzym biustem, kapusta pekinska,
        pomidorem, ogorkiem, kukurydza i sosem czosnkowym, zawijam w folie jak kebab rollo)
        --
        " Nie lubię kiedy zapowiadają mi mgłę. Nie chcę jutro skręcic karku. Świat
        niewiele na tym straci, ale ja wszystko" A.d.S.E
    • IP: *.ghnet.pl

      Gość: marajka 27.05.10, 18:09 Odpowiedz
      Brokuły+ser+sos czosnkowy

      Pasta z orzechów+polewa czekoladowa
    • 28.05.10, 11:18 Odpowiedz

      - farsz jak do pierogów z kapustą i grzybami, dosyć pikantny,
      - twaróg solony z cebulką przysmażoną, ew. plus boczek/jakaś wędzonka/ew. kminek,
      - warzywa z mrożonki chińskiej plus jakiś sos pomidorowy & co,
      - na słodko raczej nie jem, jeśli już, to z twarożkiem, z dżemem, z jabłkami (albo duszone do środka naleśnika, albo kawałeczki do ciasta, przed smażeniem)
      - zastanawiam się jak by smakowały naleśniki z mascarpone i co by do tego pasowało jeszcze..?

      --
      Zielonej pragnę zieleni
    • 29.05.10, 17:01 Odpowiedz
      Po prostu powidła śliwkowe.
    • 29.05.10, 17:36 Odpowiedz
      Szpinak, feta i czosnek.
      Mięso z pomidorami , cebulą i papryką przy czym cebula i papryka dodane pod
      koniec i chrupkie. Jako przyprawa kumin i pepperoncino.
      Naleśniki na słodko jem tylko u mamy lub babci i jest twaróg jako nadzienie.
    • IP: 151.249.87.*

      Gość: marta 26.04.13, 21:52 Odpowiedz
      Uwielbiam naleśniki w połączeniu z malinami w syropie od Gryszczeniówki. Po prostu pychota ! :)
      • 26.04.13, 22:33 Odpowiedz
        Droga Gryszczeniówko - zrozum, ze ewidentny spam stąd wylatuje w ciągu pół godziny i jest bardzo źle przyjmowany przez tubylców. Nie paraj się tym tu.
        --
        Żona pierze, gotuje, sprząta, robi zakupy i opiekuje się dziećmi, mąż wbija gwoździe, pilnuje domostwa przed niedźwiedziami i zombie oraz zdobywa żywność na polowaniu.
    • IP: *.play-internet.pl

      Gość: magdalena 29.04.13, 13:56 Odpowiedz
      niecodzienne naleśniki z porem i serkiem kozim! jadłam na wakacjach i znalazłam przepis w Internecie, bomba! alturl.com/jqirt
      • IP: *.dynamic.chello.pl

        Gość: gosc 29.04.13, 14:08 Odpowiedz
        Nachalna trollica znów "znalazła" własną beznadziejną stronę z bezwartościowymi przepisami,ale debilny spam
    • 30.04.13, 10:20 Odpowiedz
      Na słodko:
      Z malinami utartymi z cukrem. Z truskawkami i z rumem.
      Z masa makowo-miodową - ucieram mak razem z miodem i kroplą aromatu migdałowego.
      Z kremem kokosowym - wiórki kokosowe mielę w młynku do kawy i do tak uzyskanej masy dodaję miód i kandyzowaną skórkę pomarańczy oraz aromat waniliowy. Aby masa była bardziej kremowa i lżejsza można dodać kilka łyżek jogurtu.

      Na pikantnie:
      Pasta jajeczno-serowa z ziołami - można wykorzystać szczypiorek, ale też młodą pokrzywę, komosę albo szpinak. Zieleninę drobno siekamy i smażymy z jajkiem oraz tartym żółtym serem (opcjonalnie z czosnkiem), a następnie miksujemy i doprawiamy solą oraz pieprzem.
      --
      Popieram chemiczną kastrację gwałcicieli i oprawców kobiet!
      Fundacja Niechciane i Zapomniane - SOS dla Zwierząt
      Fundacja Przystanek Schronisko
    • 30.04.13, 15:18 Odpowiedz
      z nutellą i mandarynkami z puszki.
      ewentualnie nutella i bita śmietana.

Wysyłaj powiadomienia o nowych wpisach na forum na e-mail:

Aby uprościć zarządzanie powiadomieniami zaloguj się lub zarejestruj się.

lub anuluj

Zaloguj się

Nie pamiętasz hasła lub loginu ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Agora S.A. - wydawca portalu Gazeta.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum. Osoby zamieszczające wypowiedzi naruszające prawo lub prawem chronione dobra osób trzecich mogą ponieść z tego tytułu odpowiedzialność karną lub cywilną. Regulamin.