Dodaj do ulubionych

Jaką surówkę do pstrąga z masłem czosnkowym?

IP: *.u.mcnet.pl 10.03.04, 13:00
Całość ma stanowić danie obiadowe.
Edytor zaawansowany
  • Gość: kinamina IP: 194.146.201.* 10.03.04, 13:21
    Kiszona kapustka, starta marchewka na grubych oczkach i jabluszko i drobno
    posiekana cebulka lub szczypiorek oraz oliwa z oliwek, sol i pieprz
  • Gość: Aga* IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.03.04, 13:47
    Najbardziej mi pasuje zielona sałata z winegrettem lub pieczona cykoria
  • Gość: Aga* IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.03.04, 13:50
    najbardziej mi pasuje zielona sałata z winegerettem albo pieczona (duszona)
    cykoria
  • 10.03.04, 14:12
    Do takiego postraga bedzie pasowac tost z maslem ziołowym (tymianek , bazylia)
    i plasterkiem pomidora.
  • 10.03.04, 15:01
    Natka pietruszki (drobno posiekana) + czosnek + pieprz ziołowy + sól + oliwa z
    oliwek. Nakładasz na kęsy ryby trochę i jesz. Doskonała!

    Albo kapusta pekińska w sosie włoskim + koperek.

    PS. Bez względu na rodzaj surówki (chyba, że na słodko, ale moim zdaniem takowa
    nie będzie kompatibilna), koniecznie świeży pomidor z cebulką + pieprz i sól.
  • 10.03.04, 18:15
    a mnie tu pasuje surowka z pora. z majonezem oczywiscie:))
  • 10.03.04, 18:30
    kwieta4 napisała:

    > a mnie tu pasuje surowka z pora. z majonezem oczywiscie:))

    To musi konweniować. A może jeszcze por wymieszać z kalafiorem (kwiatkami
    oczywiście) na drobno i to wszystko z majonezem oczywiście!

    No, no... Tak zrobię... Do pstraga pieczonego w folii z masełkiem :o))
  • Gość: Pichciarz IP: *.proxy.aol.com 11.03.04, 02:49
    Coleslaw, sórówka z surowej kapusty.
    Szatkujesz kapustę, solisz, odstawiasz na jakieś pół godz, odcedzasz. Dodajesz
    czy to zwiórkowaną marchewkę, czy to rodzynki, czy to nieco pora, mieszasz z
    majonezem i to wszystko. po kilunastu minutach+ (dla przemacerowania) już
    gotowe. Jest to w Ameryce typowy dodatek do ryb, smakuje doskonale.
  • 11.03.04, 03:02
    za Wielkim P.:)) powtarzam - surowka "Coleslav" pasuje do ryb jak nic...

    przepis z KFC (???)Forum: KASIA~ 07.12.2003

    pół kilograma białej kapusty
    jedna średniej wielkości marchewka
    jedno twarde i kwaśne jabłko
    dwie czubate łyżki śmietany
    czubata łyżka majonezu
    łyżeczka musztardy
    łyżeczka cukru
    sól
    pieprz
  • 11.03.04, 07:24
    Może podałabyś przepis na ten specjał? Pozdr.
  • 11.03.04, 10:36
    Zdecydowanie sałata z sosem winegret, do tego młode ziemniaczki (już się
    pokazały) z koperkiem. Ewentualnie mizeria z pieprzem i koperkiem, albo cykoria
    z sosem winegret.
  • Gość: ani IP: 62.29.248.* 11.03.04, 11:21
  • Gość: aniko IP: 62.29.248.* 11.03.04, 11:30
    a dlaczego surówkę? O wiele odpowiedniejsze byłyby warzywa gotowane.
    Jestem właśnie po tygodnowym żywienu w hotelowej restauracji i "odreagowuję"
    codzienne surówki do obiadu i całkowity brak gotowanych warzyw nie licząc
    smętnych startych buraczków na zimno. Zupełnie nie podzielam uwielbienia
    Polaków do tzw. surówek. Do ciepłego obiadowego dania o wiele bardziej pasują
    warzywa gotowane. Lubię sałatę+pomidor, ogórek, avocado, oliwki + vinaigrette
    ale koniecznie przed daniem a nie jednocześnie.
    Do pstrąga polecam: podgotować marchew (grube plastry a nie ta nieśmiertelna
    kostka) i dorzucić póżniej kalafior, brokuły i zielony groszek. Po wyjęciu z
    wody posolić i posmarować surowym masłem.
  • Gość: Pichciarz IP: *.proxy.aol.com 11.03.04, 13:24
    No i dlaczego ALBO surówka, ALBO jarzyna? Dlaczego nie i jarzyna, i surówka? To
    nie są dwa grzyby w barszcz lecz dwie różne rzeczy.
    Ja tak właśnie jadam, trochę modłem amerykańskim choć Amerykanie zazwyczaj
    jadają surówkę ("salad") na przystawkę przed posiłkiem.
    Może te informacje i sugestie na coś się zdadzą?
  • 12.03.04, 06:21
    jedzenie salaty /lub surowki/ przed posilkiem to rozsadny wybor, uzasadniony
    zreszta dietetycznie - surowe warzywa dostarczaja enzymow, ktore ulatwiaja
    trawienie gotowanych potraw /bo gotowane jedzenie to jedzenie martwe, tak sie
    mowi w Ameryce/. P., ja tez zawsze serwuje cos gotowanego z jarzyn i surowke,
    mysle wrecz, ze to norma :))

Popularne wątki

Nie pamiętasz hasła lub ?

Zapamiętaj mnie

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka
Agora S.A. - wydawca portalu Gazeta.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum. Osoby zamieszczające wypowiedzi naruszające prawo lub prawem chronione dobra osób trzecich mogą ponieść z tego tytułu odpowiedzialność karną lub cywilną. Regulamin.