Dodaj do ulubionych

Karpatka - pieczenie

IP: 80.50.126.* 21.06.10, 10:37
Hej Kobietki!
Ostatnio naszlo mnie cos na karpatke, wiec kupilam gotowca Delecty i
mam zamiar dzisiaj to cudo upiec, ale... No wlasnie, mam dwa pytanka
i bede wdzieczna za pomoc :-)
1. Tam jest napisane, zeby najpierw piec w jednej okreslonej temp, a
pozniej ja zmniejszyc. Czy naprawde trzeba tak robic? Nie moza piec
w jednej?
2. Czy musze koniecznie miec dwie blachy? Bo to ciasto dzieli sie na
2 czesci i piecze osobno, a ja mam tylko jedna blache... Czy mozna
wyjac to gorace ciasto i wlac nastepna porcje cista? Czy ciasto mi
sie rozpadnie, bo za gorace?
akurat w temacie pieczenia ciast jestem zielona, wiec bardzo prosze
o pomoc
Edytor zaawansowany
  • kk345 21.06.10, 11:11
    Ptyś potrzebuje zmiany temperatury, rób tak, jak w przepisie. A co
    do blachy- nie dasz rady zdjąc ciepłego ciasta, rozpadnie się,
    musisz odczekać do ostudzenia, wtedy stwardnieje. Polecam pieczenie
    na papierze do pieczenia, łatwo będzie zdjąć ciasto i nie ma
    problemu z myciem blachy między kolejnymi warstwami ciasta.
  • nothing.at.all 21.06.10, 12:35
    Takie ciasto faktycznie potrzebuje zmiany temperatury. Jesli masz
    możliwość jej zmiany to tak zrób.
    A co do blachy, to możesz na jednej oczywiście, ale najpierw musisz
    poczekać az ciasto wystygnie, bo go ciepłego nie wyciagniesz.
  • Gość: Carolllo IP: 80.50.126.* 21.06.10, 13:18
    Dziekuje Wam serdecznie :-)
    Pozdrawiam

Popularne wątki

Nie pamiętasz hasła

lub ?

 

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka