Dodaj do ulubionych

czy puree z dyni nadaje się jako

IP: *.ds3.agh.edu.pl 06.10.10, 10:52
zamiennik ziemniaków? chciałabym podać do żeberek.
Edytor zaawansowany
  • Gość: x IP: *.unitymediagroup.de 06.10.10, 11:14
    jeżeli wsypiesz kilo pieprzu, to może być. Do żeberek coś ostrzejszego w smaku, np. kapusta kwaszona zasmażana.
  • lashqueen 06.10.10, 11:35
    A jeśli żeberka są w miodzie, to też z kiszoną kapuchą? :)
    --
    Italia od kuchni - nie tylko kulinarnie
    i
    Italia moim okiem - fotoblog
  • Gość: sylwia IP: *.ds3.agh.edu.pl 06.10.10, 11:47
    hm,nie wiem co się dzieje ale nie widzę odpowiedzi...
  • Gość: sylwia IP: *.ds3.agh.edu.pl 06.10.10, 11:51
    oo,już widzę.
    Jego Magnificencja nie wie jak lubi :P
    Nie chcę kapuchy,żeberka będą w bardzo wyrazistym i pikantnym sosie,wolę coś delikatniejszego.
    Czy to się nada? Jak przygotować żeby miało konsystencję jak puree ziemniaczane? zmiksować surową,doprawić i odparowywać?
  • linn_linn 06.10.10, 11:56
    Znalazlam cos takiego:
    www.italiadonna.it/public/percorsi/ricette/ric204.htm
    Na 600 g dyni 1 ziemniak, 350 ml mleka, 40 g masla, 30 g parmigiano reggiano, cynamon.
  • shachar 06.10.10, 12:00
    wrzuć na internet mashed pumpkin i masz 100 przepisow, czytam ze nadaje sie do drobiu, zwlaszcza przepiorek, ale tez do swinskiego zadka, wiec żeberka chyba tez mogą byc. Mowią żeby najpierw upiec, bo zwykłe gotowanie rozmyje smak, do tego syrop klonowy. Widzi mi sie, ze robi sie to mniej wiecej tak, jak slodkie ziemniaki.

Popularne wątki

Nie pamiętasz hasła lub ?

 

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka
Agora S.A. - wydawca portalu Gazeta.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum. Osoby zamieszczające wypowiedzi naruszające prawo lub prawem chronione dobra osób trzecich mogą ponieść z tego tytułu odpowiedzialność karną lub cywilną. Regulamin.