ja odkryłam rosól Pani Magdy Gessler ... ;] Dodaj do ulubionych


Magda Gessler
‎3 litry wody, pół kurczaka lub korpusy kurze (kilogram) lub pół kg skrzydełek lub kawałek szpondra jeśli ktoś lubi mocniejszy smak mięsa i 2 kości szpikowe. Dwa spore selery, 4 pory związane nitką z tym zielonym, 8 marchwi, 4 pietruszki i ...1/4 kapusty włoskiej. 6 cebul na pół mocno upieczonych na ciemnobrązowo na patelni lub w piecu. Cebule dodajemy w 2/3 czasu gotowania rosołu. Sekretem moim, żeby bulion nie był mdły, dodajemy na sam koniec dojrzałego pomidora, którego nakrawamy na grzbiecie w kształcie krzyża. Na koniec gotowania daję pęczek kopru i pietruszki związany i włożony do góry nogami :)

na jej profilu na FB jest ten przepis
.........pełny absurd ...
chciałabym zobaczyć jak ona zachowuje te proporcje u siebie w restauracji jak gotują 30litrów rosołu i wrzucają tam trylion cebul ;)

--
*kochać można milion razy, ale pokochać tylko raz*
www.youtube.com/watch?v=qgVEB5eXm_U&feature=player_embedded
www.disa.pl BOŻE!!! Nie proszę Cię o to, abym nauczyła się oszczędzać bo oboje wiemy, że to zbyt trudne... proszę Cię o taką ilość pieniędzy żebym nie mogła ich wydać
Przeczytaj całą dyskusję
  • drzewko
  • od najstarszego
  • od najnowszego
  • drzewko odwrotne

Wysyłaj powiadomienia o nowych wpisach na forum na e-mail:

Aby uprościć zarządzanie powiadomieniami zaloguj się lub zarejestruj się.

lub anuluj

Zaloguj się

Nie pamiętasz hasła lub loginu ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Zadaj pytanie na Forum

Za darmo

Na każdy temat

Tysiącom użytkowników

Zapytaj

Bestsellery

Agora S.A. - wydawca portalu Gazeta.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum. Osoby zamieszczające wypowiedzi naruszające prawo lub prawem chronione dobra osób trzecich mogą ponieść z tego tytułu odpowiedzialność karną lub cywilną. Regulamin.