Zrobilam w zeszlym roku najpierw wg przepisu, ale byl paskudny, wiec zmienilam proporcje i byl niebywaly, pyszny.
Gotuje sie razem sliwki surowe, cebule, czosnek, imbir, gwiazdke anyzu i troche kory cynamonowej z cukrem, sosem imbirowym (plus ew. chili) i octem winnym, miksuje, cedzi i juz, mozna pasteryzowac. Znakomity do kanapek, ale takze jako doprawiacz do ciemnych mies i do kaczki.

Noi w polskiej tradycji jest znakomity sos pomidorowo-sliwkowy zamiast kechupu.


--
cute but psycho. things even out
Przeczytaj całą dyskusję
  • drzewko
  • od najstarszego
  • od najnowszego
  • drzewko odwrotne

Wysyłaj powiadomienia o nowych wpisach na forum na e-mail:

Aby uprościć zarządzanie powiadomieniami zaloguj się lub zarejestruj się.

lub anuluj

Zaloguj się

Nie pamiętasz hasła lub loginu ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Agora S.A. - wydawca portalu Gazeta.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum. Osoby zamieszczające wypowiedzi naruszające prawo lub prawem chronione dobra osób trzecich mogą ponieść z tego tytułu odpowiedzialność karną lub cywilną. Regulamin.