• drzewko
  • od najstarszego
  • od najnowszego

Dziś upiekę keks makowy z białek Dodaj do ulubionych

  • IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.04.04, 10:51
    Jest pyszny, polecam.
    Edytor zaawansowany
    • 24.04.04, 11:04
      skoro pyszny, to przepisik = dobra energie w swiat prosze wyslac:)))
      • Gość: Ewa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.04.04, 11:17
        1 szkanka białek
        1 szklanka suchego maku
        1 szklanka cukru
        1 szklanka mąki
        1/2 kostki margaryny
        2 łyżeczki proszku do pieczenia
        bakalie wg uznania
        Wszystkie sypkie składniki (mak, cukier, mąkę i proszek do pieczenia) wymieszać w osobnym naczyniu, do tego dodać margarynę (stopioną i przestudzoną)porządnie wymieszać. Ubić białka na sztywno, dodawać stopniowo do wymieszanych składników
        i ucierać (nie używać miksera) Na koniec dodać bakalie wg uznania.Wylać ciasto do podłużnej foremki wysmarowanej tłuszczem i bułką tartą.
        Piec w temperaturze 180 około 1 godz. przez pierwsze pół godziny nie otwierać
        piekarnika.
        • Gość: Ewa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.04.04, 11:18
          Polukrować lub zrobić polewę, jeśli ktoś jest leniwy to proponuję użyć cukru pudru
          Smacznego
        • 24.04.04, 11:22
          dobras dziecina:)) dzieki. pieklam podobne ciaso pt.'piegus'. polewalam je
          mocno namigdalowiona/olejkiem/ polewa czekoladowa. z bakalii dobrze
          wspolpracuja z nim daktyle i rodzynki.
          upieke jutro, mam zamrozone extra bialka i torbe maku. dzieki za pomysl:))
          • Gość: Ewa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.04.04, 11:51
            napisz potem jak Ci wyszło
            mi zawsze wychodzi
            a mojej koleżance nie wyszło (piekła tylko raz)
            • Gość: Ewa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.04.04, 19:20
              Już upiekłam, teraz się studzi, apotem lukierek.
  • Powiadamiaj o nowych wpisach

Wysyłaj powiadomienia o nowych wpisach na forum na e-mail:

Aby uprościć zarządzanie powiadomieniami zaloguj się lub zarejestruj się.

lub anuluj

Zaloguj się

Nie pamiętasz hasła lub loginu ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka
Agora S.A. - wydawca portalu Gazeta.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum. Osoby zamieszczające wypowiedzi naruszające prawo lub prawem chronione dobra osób trzecich mogą ponieść z tego tytułu odpowiedzialność karną lub cywilną. Regulamin.