Dodaj do ulubionych

jaki dressing do sałatki z pęczakiem?

IP: *.icpnet.pl 17.04.11, 15:23
pytanie jak w temacie, jakie dajecie sosy (składniki przy okazji też możecie opisać:)? Robię akurat z fasolą, i jeszcze nie wiem czym (sałata, oliwki, pomidor, cukinia...) i nie przychodzi mi do głowy oprócz wariacji winegretowych. A może macie jakiś fajny pomysł?
Edytor zaawansowany
  • Gość: ida IP: *.icpnet.pl 17.04.11, 15:35
    sprecyzuję: sos na bazie czego jeśli nie oliwy? bo jakoś mi oliwa z kasza nie gra.
  • bene_gesserit 17.04.11, 15:55
    Oliwa moze pasowac (tak samo jak oliwki, zwlaszcza zielone, w tej salatce), ale jesli nie chcesz, to dodaj do sosu dobry olej.
    Mi tu pasuje koperek albo musztarda, albo jedno z drugim, wiec winegret z olejem, musztarda, odrobina czosnku, koperkiem, cytryna, miodem solą i pieprzem.
    Chociaz jaby sie zastanowic, to szczypiorek albo dymka tez by pasowaly.

    Nie pasuje mi salata za to ani w ząb.
    --
    Żona pierze, gotuje, sprząta, robi zakupy i opiekuje się dziećmi, mąż wbija gwoździe, pilnuje domostwa przed niedźwiedziami i zombie oraz zdobywa żywność na polowaniu.
  • Gość: ida IP: *.icpnet.pl 17.04.11, 21:48
    mówiąc oliwa miałam na mysli ogólnie olejowatość, olejów w ogóle nie używam więc odpada:) dzięki za rady, wykorzystam następnym razem. Tymczasem dodałam pęczak, czerwoną fasolę, czerw. cebulę, trochę czosnku, prażony słonecznik i grilowaną cukinię. Do tego po prostu bez sosu tylko pieprz, mięta i chili. Wyszło pycha.

Popularne wątki

Nie pamiętasz hasła

lub ?

 

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka