Dodaj do ulubionych

cantuccini, coś nie tak:(

IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 15.05.11, 15:47
upiekłam wg tego przepisu
fotoforum.gazeta.pl/72,2,777,110357967,110593443,0,2.html?v=2
niestety nie smakują tak wyśmienicie jak te ze sklepu (!),
są twarde, ale tak ma być, niestety bardzo wyczuwa się smak mąki:( może mąka powinna być jakaś specjalna?...no i coś im brakuje:( może jednak powinien być jakiś tłuszcz?
podpowiedzcie proszę:)
Edytor zaawansowany
  • linn_linn 15.05.11, 15:57
    Twarde musza byc: taka ich uroda. Nie wszyscy je lubia z tego powodu. Jest tam dalej o mace 00: to zwykla maka pszenna.
    Tu jest przepis zblizony do oryginalnego:
    www.petitchef.it/ricette/i-biscotti-di-prato-detti-anche-cantucci-fid-184258
    M.in.
    50 g stopionego masla
    2 jajka i 3 zoltka na 450 g maki

Popularne wątki

Nie pamiętasz hasła

lub ?

 

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka
Agora S.A. - wydawca portalu Gazeta.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum. Osoby zamieszczające wypowiedzi naruszające prawo lub prawem chronione dobra osób trzecich mogą ponieść z tego tytułu odpowiedzialność karną lub cywilną. Regulamin.