Dodaj do ulubionych

mlody bob/ baby broad beans

23.07.11, 20:11
znalazlam dzisiaj w T. mrozone "baby broad beans" - czy moze ktos gotowal? Nigdy nie jadlam gotowanego mrozonego bobu
Edytor zaawansowany
  • olivkah 23.07.11, 20:50
    Mrożony bób jest bardzo dobry zimą.
  • felinecaline 23.07.11, 20:53
    jest swietny, ja praktycznie nie mam dostepu do swiezego i nie zaluje, no i wlasnie dodatkowa korzysc - jest przez caly rok.
  • kosmopolitesiorbut 23.07.11, 21:53
    A w inne pory roku robi się niedobry?
  • kosmopolitesiorbut 23.07.11, 21:52
    Odgrzej na parze, potem dodaj łyżkę masła, posiekany koperek i nic więcej nie trzeba.
  • glasscraft 23.07.11, 22:25
    Ja zawsze mroze nadmiar z "pola". Wrzucam zamrozony do gotujacej sie wody.
    --
    Light travels faster than sound - that's why some people appear bright until you hear them talk...
  • truscaveczka 23.07.11, 23:02
    No pewnie, że dobre :) Słuchajcie, już się bób skończył? Dzisiaj na targu tylko jeden facet miał i to taki juz mocno dojrzaly tylko :/
    --
    [url=http://www.miloscniewyklucza.pl] [img]http://www.miloscniewyklucza.pl/banery/milosc256x30.jpg[/img][/url]
  • marghe_72 24.07.11, 00:56
    konczy się, konczy :(
    maliny też
    i agresu i porzeczek jakoś mniej.

    Wszystko przez pogodę..

    A żeby było w temacie, mrożony bób poza sezonem jest świetny :)
    --
    miszmasz-marghe.blogspot.com/
    i
    malutki-kuchcik.blogspot.com/
  • roseanne 24.07.11, 15:07
    " z pola" mam dostepny jakies 3 tygodnie w roku, - podobno w pryszla sobote ma sie pokazac...
    wiec poza tym czasem mam tylko przetworzony - puszkowany, suchy do namoczenia i mrozony

    mrozony zdecydowanie najlepszy


    bywa, ze broad beans to jasiek
    --
    Inny Swiat - Zespół Aspergera
  • a74-7 24.07.11, 18:32
    Mrozony baby broad beans- jst calkiem calkiem . Troszke inny od polskiego duzego maczystego bobu, ale o wiele lepszy niz np.egipski ktory mozna kupic w orientalnych sklepach .
    Mozna go " pik-pik " jesc , ma delikatna skorke wiec nawet ze skorka jak kto lubi.
    Doskonaly do salatki, nie rozgotowuje sie na miazge :-))
  • a74-7 24.07.11, 18:35
    zapomnialam - teraz dostepny jest w tesco BB na wage w strakach. Ten smakuje tak jak polski. Ja zawsze czekam az obniza cene- bo jest tylko kilka ziaren w straku i nie przewidzisz ile zostanie po wydlubaniu. Ale na posmakowanie - super .
  • pani.serwusowa 26.07.11, 13:25
    Rozyczko, kupuje ten tescowy caly rok poza sezonem na swiezy - jako, ze jest mlody to mozna jesc w skorkach po ugotowaniu, uparowaniu tak jak swiezy. Mozna obrac. Bardzo dobry jest.
    --
    Zmysły w kuchni

Popularne wątki

Nie pamiętasz hasła

lub ?

 

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka