Dodaj do ulubionych

cienuitki biszkopt

25.07.11, 15:16
Witam!
Mam prośbę o przepis na biszkopt czekoladowy ale taki cieniutki, zeby służył jako spód do ciasta. Nie wiem z jakich proporcji go zrobić.Chce na niego nałożyć ten czekoladowy sernik mojewypieki.blox.pl/2011/07/Aksamitny-czekoladowy-sernik-z-wisniami-na-zimno.html
Pozdrawiam Magda
--
magdalenka50cz
Edytor zaawansowany
  • kosmopolitesiorbut 25.07.11, 15:29
    Po prostu pieczesz normalny biszkopt a potem przecinasz go na opoiedniej grubości dla Ciebie blaty. Nie wykorzystane możesz zamrozić.
  • magdalenka50cz 25.07.11, 15:44
    Problem w tym że nie lubie mrożonego ciasta więc niestety ta opcja odpada.
    Pozdrawiam
    --
    magdalenka50cz
  • bene_gesserit 25.07.11, 15:50

    Zrob biszkopt z dwoch jaj w normalnej foremce. Ale imo dorotus ma rację: spod z digestivow pasuje tu o wiele bardziej - jest smakowym i konsystencjonalnym kontrapunktem, ciasto na biszkopcie bedzie mdlawsze i nudniejsze. Tyle, ze ja spod z digestivow bym podpiekla, bo wtedy jest odporniejszy na rozmoczenie i jeszcze smaczniejszy.

    --
    Moja mama ma Nobla z fizyki, mój tata pracuje w przedszkolu.

Popularne wątki

Nie pamiętasz hasła

lub ?

 

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka