Dodaj do ulubionych

podgrzybki duszone

IP: *.unknown.vectranet.pl 14.08.11, 13:52
Ile czasu dusić 1/4 kg tych grzybów?
Edytor zaawansowany
  • Gość: gość pl IP: *.dip.t-dialin.net 14.08.11, 15:00
    Gość portalu: adam napisał(a):

    > Ile czasu dusić 1/4 kg tych grzybów?

    wiem tylko na 1/2kg
  • jacek1f 14.08.11, 15:10
    zawsze wszystkiego w zyciu i gotowaniu delikatnie stale PRÓBUJ

    Zalezy jak pokroisz, wielkosci, co podlejesz, jak dlugo wczesniej podsmazales, na czym, z czym, czego dodales... ... jeuzu. Od wszystkiego zalezy.

    PRÓBUJ>
    Maja byc miekkie, ale nie rozpadac sie flakowato - to wolno czasme tylko maslakom.
  • mhr2 14.08.11, 15:19
    kilka minut z cebulka i przyprawami,
  • qubraq 14.08.11, 16:02
    mhr2 napisała:

    > kilka minut z cebulka i przyprawami,

    myslę że "kilka" to chyba troche za mało, no moze w szybkowarze, ale ja bym radził jednak kiklkanaście minut "z plusem" i - jak mówi Jacek - ciągle sprawdzaj; to tez zalezy od swiezosci grzybów - te prosto z lasu maja sporo wody w sobie ... te suchsze sie dłużej obrabia... :-)
  • mhr2 14.08.11, 16:28
    qubraq napisał:

    > mhr2 napisała:
    >
    > > kilka minut z cebulka i przyprawami,
    >
    > myslę że "kilka" to chyba troche za mało, no moze w szybkowarze,

Popularne wątki

Nie pamiętasz hasła

lub ?

 

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka