Dodaj do ulubionych

Błagam o przepis na dobre ciasto gofrowe!!!

IP: *.spray.net.pl 23.05.04, 20:39
Ktoś mi powiedział-że jak naleśnikowe.A guzik prawda musi być jeszcze jakiś
szczegół gdyż z ciasta na naleśniki są wiotkie i gumowe.
A może macie też pomysł na jakiś fajny krem czy masę do nich?
Z góry wieeeeeelkie dzięki!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Ada
Edytor zaawansowany
  • Gość: Ada IP: *.spray.net.pl 24.05.04, 21:36
    Proszę dajcie mi ten przepis,nie mam przepisu a mam gofrownicę.
  • Gość: aaa IP: *.spray.net.pl 24.05.04, 21:37
    Mam gofrownicę a nie wiem jak zrobić te goferki...AAAAAA pomóżcie!!!
  • gerbera17 26.05.04, 08:38
    Wypróbuj mój.
    LEKKIE PUSZYSTE GOFRY
    2,5 szklanki maki
    0,5 szkl płatków owsianych z otrębami pszennymi pół na pół (a jak nie chcesz to
    kolejne 0,5 szkl mąki)
    1 szklanka mleka
    1 szklanka piwa
    1 mały - ok 16 gr - proszek do pieczenia
    szczypta soli
    1/3 szklanki oleju
    2 jajka, zoltka oddzielone od bialek
    Sposób przygotowania:
    Rozgrzac gofrownice. Wszystkie skladniki oprocz bialek ubic mikserem na gladka
    mase. Bialka ubic na sztywna piane i delikatnie wymieszac z ciastem. Ciasto
    jest dość gęste. Nakładaj do gofrownicy z czubkiem (no, takim żeby się nie
    wylewało)
    Piec w gofrownicy na rumiano - okolo 5-7 minut, podawac z bita smietana lub
    ulubionymi dodatkami.
    Wychodzi 8-10 kwadratowych gofrów (ok 12x12cm)
    Są chrupkie (ale niestety tylko na świeżo po czasie gumieją, jednak starczy je
    wsadzić na minutkę do gorącej gofrownicy i znowu są chrupkie)
    Smacznego
    --
    Wszystkiego najlepszego z okazji braku okazji :-)

Popularne wątki

Nie pamiętasz hasła

lub ?

 

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka