Dodaj do ulubionych

danie z mięsa gotowanego

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.09.11, 09:12
jako że osoby z rakiem jelit nie mogą jeść pieczonego ani smażonego mięsa, proszę o przepisy na smaczne potrawy z mięsa gotowanego :) będę wdzięczna
Edytor zaawansowany
  • 23.09.11, 09:48
    tnij.org/ni5k
  • Gość: anka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.09.11, 10:42
    tak , kosmopolitesiorbut, wiem... ale większość z tych dań polega na gotowaniu go, a potem jednak jest smażenie pieczenie i takie tam... a tu jest zabronione... no ile można jeść mięso z rosołu albo zupy ????
  • 23.09.11, 11:22
    Wyjmujesz ugotowane mięso i robisz do niego jakikolwiek sos. Dusisz w nim jeszcze chwilę mięso i masz gotowe. Jak chcesz ugotować bez płynu, co? Sam się chętnie dowiem.
  • 23.09.11, 13:24
    Ja bardzo lubię filet z indyka natarty mieszanką sosu sojowego i powideł śliwkowych, ogotowany w folli. Tzn zawienięty w folię bardzo szczelnie i ugotowany.
    --
    Stróż w magazynie napojów energetycznych nie śpi już siedemnastą dobę z rzędu, ale produkty i tak tajemniczo znikają.
  • Gość: Tawananna* IP: *.adsl.inetia.pl 23.09.11, 16:57
    Mnie gotowane mięso najbardziej smakuje z sosem koperkowym.

    A czy w grę wchodzi gotowanie na parze? Taką pierś z kurczaka można przyprawić na wiele różnych sposobów (ja lubię aromatyczne zioła) - smakuje zupełnie inaczej niż mięso "z zupy".
  • Gość: goryl IP: *.kamnet.pl 23.09.11, 17:20
    Dziś zrobiłam: Polędwiczkę pokroiłam w plastry i lekko rozbiłam. Kładłam je potem na niewielką ilość gotującej się wody. Dodałam marchewkę, cebulkę pokrojoną w półplasterki, kabaczek pokrojony w kostkę. Dodałam sól, pieprz, świeży czosnek, kostkę bulionu wołowego, odrobinę chili. Jak już mięsko było miękkie wrzuciłam w to dwie torebki ryżu basmanti (wysypałam z nich ryż, nie gotowałam w woreczkach). Całość wyszła wyśmienicie. Pewnie nie możesz używać ostrych potraw i kostek bulionowych, ale myślę, że to danie przyprawione delikatnie też będzie smakować.
  • Gość: anka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.09.11, 15:32
    dziękuję , o takie przepisy mi właśnie chodziło.
  • Gość: Marek IP: *.159.59.96.dyn.user.ono.com 23.09.11, 19:06
    Cocido madrileño
  • 23.09.11, 21:08
    możesz mielić gotowane mięso i mieszać w warzywami lub samo mięso traktować jako farsz do:
    naleśników - krokietów
    pierogów
    pyz

    gotowane mięso możesz podać w sałatce - zielone liscie plus jakieś warzywo typu pomidor czy papryka plus sos jogurtowy albo czosnkowy

    gotowane mięso plus sos beszamelowy i dodatki - ziemniaki lub kasza lub makaron lub ryż



    --
    www.youtube.com/watch?v=t5Hn5BYbr9k
  • 24.09.11, 00:21
    a może na parze?
    fotoforum.gazeta.pl/72,2,777,88691056,88691056.html
    fotoforum.gazeta.pl/72,2,777,56895121,56895121.html

    wybacz zdjęcia :D, ale daję słowo, że mięso smaczne
    --
    miszmasz-marghe.blogspot.com/
    i
    malutki-kuchcik.blogspot.com/
  • 24.09.11, 15:36
    ja często wrzucam do szybkowara mięso
    dodaję przyprawy , warzywa i duszę
    smaczne wychodzi i jest lekkostrawne w miarę
    --
    gotowaniedlamojegobrzdaca.blox.pl
    mojegotowaniee.blox.pl

Nie pamiętasz hasła lub ?

Zapamiętaj mnie

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka
Agora S.A. - wydawca portalu Gazeta.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum. Osoby zamieszczające wypowiedzi naruszające prawo lub prawem chronione dobra osób trzecich mogą ponieść z tego tytułu odpowiedzialność karną lub cywilną. Regulamin.