• drzewko
  • od najstarszego
  • od najnowszego
Dodaj do ulubionych

danie z mięsa gotowanego

  • IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.09.11, 09:12
    jako że osoby z rakiem jelit nie mogą jeść pieczonego ani smażonego mięsa, proszę o przepisy na smaczne potrawy z mięsa gotowanego :) będę wdzięczna
    Edytor zaawansowany
    • 23.09.11, 09:48
      tnij.org/ni5k
      • Gość: anka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.09.11, 10:42
        tak , kosmopolitesiorbut, wiem... ale większość z tych dań polega na gotowaniu go, a potem jednak jest smażenie pieczenie i takie tam... a tu jest zabronione... no ile można jeść mięso z rosołu albo zupy ????
        • 23.09.11, 11:22
          Wyjmujesz ugotowane mięso i robisz do niego jakikolwiek sos. Dusisz w nim jeszcze chwilę mięso i masz gotowe. Jak chcesz ugotować bez płynu, co? Sam się chętnie dowiem.
    • 23.09.11, 13:24
      Ja bardzo lubię filet z indyka natarty mieszanką sosu sojowego i powideł śliwkowych, ogotowany w folli. Tzn zawienięty w folię bardzo szczelnie i ugotowany.
      --
      Stróż w magazynie napojów energetycznych nie śpi już siedemnastą dobę z rzędu, ale produkty i tak tajemniczo znikają.
    • Gość: Tawananna* IP: *.adsl.inetia.pl 23.09.11, 16:57
      Mnie gotowane mięso najbardziej smakuje z sosem koperkowym.

      A czy w grę wchodzi gotowanie na parze? Taką pierś z kurczaka można przyprawić na wiele różnych sposobów (ja lubię aromatyczne zioła) - smakuje zupełnie inaczej niż mięso "z zupy".
      • Gość: goryl IP: *.kamnet.pl 23.09.11, 17:20
        Dziś zrobiłam: Polędwiczkę pokroiłam w plastry i lekko rozbiłam. Kładłam je potem na niewielką ilość gotującej się wody. Dodałam marchewkę, cebulkę pokrojoną w półplasterki, kabaczek pokrojony w kostkę. Dodałam sól, pieprz, świeży czosnek, kostkę bulionu wołowego, odrobinę chili. Jak już mięsko było miękkie wrzuciłam w to dwie torebki ryżu basmanti (wysypałam z nich ryż, nie gotowałam w woreczkach). Całość wyszła wyśmienicie. Pewnie nie możesz używać ostrych potraw i kostek bulionowych, ale myślę, że to danie przyprawione delikatnie też będzie smakować.
        • Gość: anka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.09.11, 15:32
          dziękuję , o takie przepisy mi właśnie chodziło.
    • Gość: Marek IP: *.159.59.96.dyn.user.ono.com 23.09.11, 19:06
      Cocido madrileño
    • 23.09.11, 21:08
      możesz mielić gotowane mięso i mieszać w warzywami lub samo mięso traktować jako farsz do:
      naleśników - krokietów
      pierogów
      pyz

      gotowane mięso możesz podać w sałatce - zielone liscie plus jakieś warzywo typu pomidor czy papryka plus sos jogurtowy albo czosnkowy

      gotowane mięso plus sos beszamelowy i dodatki - ziemniaki lub kasza lub makaron lub ryż



      --
      www.youtube.com/watch?v=t5Hn5BYbr9k
    • 24.09.11, 00:21
      a może na parze?
      fotoforum.gazeta.pl/72,2,777,88691056,88691056.html
      fotoforum.gazeta.pl/72,2,777,56895121,56895121.html

      wybacz zdjęcia :D, ale daję słowo, że mięso smaczne
      --
      miszmasz-marghe.blogspot.com/
      i
      malutki-kuchcik.blogspot.com/
    • 24.09.11, 15:36
      ja często wrzucam do szybkowara mięso
      dodaję przyprawy , warzywa i duszę
      smaczne wychodzi i jest lekkostrawne w miarę
      --
      gotowaniedlamojegobrzdaca.blox.pl
      mojegotowaniee.blox.pl
  • Powiadamiaj o nowych wpisach

Wysyłaj powiadomienia o nowych wpisach na forum na e-mail:

Aby uprościć zarządzanie powiadomieniami zaloguj się lub zarejestruj się.

lub anuluj

Zaloguj się

Nie pamiętasz hasła lub loginu ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka
Agora S.A. - wydawca portalu Gazeta.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum. Osoby zamieszczające wypowiedzi naruszające prawo lub prawem chronione dobra osób trzecich mogą ponieść z tego tytułu odpowiedzialność karną lub cywilną. Regulamin.