Ryby - panierka. Dodaj do ulubionych

  • drzewko
  • od najstarszego
  • od najnowszego
  • drzewko odwrotne
  • Szukam przepisu na panierkę, uwielbiam jeść ryby nad naszym morzem, właśnie
    ze względu na tę pyszną panierkę. Czy ktoś wie jak oni to robią ???
    • Nie wiem o jaką chodzi.
      Ja lubię w gęściejszym cieście naleśnikowym.
      Kiedyś nad morzem też tak jadłam.
      --
      ewa2233
      • A możesz podać przepis i powiedz na jakim oleju to smażysz - głębokim, czy
        normalnie na patelni???
        • Gość: monisia IP: *.proxy.aol.com 28.05.04, 17:03
          napewno tluszcz musi byc bardzo goracy i duzo, tez chcialabym rezepte na ciasto
          niby nalesnikowe , ale to czym sie zachwycilam bylo bardzo chrupiace, moze z
          maka kartoflana?
    • Gość: Pichciarz IP: *.proxy.aol.com 28.05.04, 20:33
      A ja bym radził spróbować w panierce typu tempura; jest obfite, przylegające i
      nawet kruche, można i z rybą:
      www.google.pl/search?q=ciasto+tempura&ie=ISO-8859-2&hl=pl&btnG=Szukaj+z+Google&lr=
    • Gość: morgi IP: *.cable.senselan.ch 29.05.04, 12:44
      ja proponuje po angielsku: 3-4 lyzki maki, 1 jajka, piwa tyle zeby mialo
      konsystencje smietany, mozna doprawic do smaku sola i pieprzem. macza sie w tym
      rybe i kladzie na rozgrzany gleboki tluszcz (mi najlepiej wychodzi w woku).
      smazyc do zrumienienia z obu stron. taka ryba jest najlepsza z frytkami i
      swiaeza salata. typowy przepis na angielskie fish&chips (ja uwielbiam)
      • Gość: Pichciarz IP: *.proxy.aol.com 29.05.04, 16:56
        Także rybę mrożoną w filetach? Strasznie one wodniste...
        • Gość: morgi IP: *.cable.senselan.ch 29.05.04, 18:22
          jak rozmrozisz (na wolnym powietrzu, nie w mikrofali ani w wodzie) przed i
          pozolisz obeschnac to mozna. wazne, zeby powierzchnia ryby byla w miare sucha.
          pozdrawiam
          • Gość: Pichciarz IP: *.proxy.aol.com 29.05.04, 18:30
            Ja rozmrażam różne rzeczy odkryte w lodówce bo zimne powietrze jest bardzo
            suche i wyciąga wilgoć z produktów. Muszę spróbować bo bardzo lubię tę
            angielską specjalność.
            • Gość: morgi IP: *.cable.senselan.ch 29.05.04, 18:48
              ja tez. ale wiesz, zeby bylo smieszniej przepis na ciasto piwne znalazlam tu w
              szwajcarii :P. podam ci proporcje: (wlasnie poszlam po przepis i okazalo sie,
              ze on jest przygotowany do mrozonych filetow)
              400g ryby
              2lyzki soku z cytryny
              pieprz sol
              60g maki
              1/2 lyzeczki proszku do pieczenia
              1 jajko
              1 lyzka oliwy
              1/2 szklanki piwa

              z tego zrobic ciasto, rybe oproszyc maka i zamaczac w ciescie i smazyc na oleju
              (okolo 160 stopni). oleju powinno byc okolo 1,2 szklanki (3dl). odsaczyc i
              podawac z sosem tatrskim
              smacznego. pozdrawiam
    • Gość: P. IP: *.proxy.aol.com 29.05.04, 17:04

Wysyłaj powiadomienia o nowych wpisach na forum na e-mail:

Aby uprościć zarządzanie powiadomieniami zaloguj się lub zarejestruj się.

lub anuluj

Zaloguj się

Nie pamiętasz hasła lub loginu ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Agora S.A. - wydawca portalu Gazeta.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum. Osoby zamieszczające wypowiedzi naruszające prawo lub prawem chronione dobra osób trzecich mogą ponieść z tego tytułu odpowiedzialność karną lub cywilną. Regulamin.