Dodaj do ulubionych

Ryby - panierka.

25.05.04, 11:18
Szukam przepisu na panierkę, uwielbiam jeść ryby nad naszym morzem, właśnie
ze względu na tę pyszną panierkę. Czy ktoś wie jak oni to robią ???
Edytor zaawansowany
  • 25.05.04, 11:42
    Nie wiem o jaką chodzi.
    Ja lubię w gęściejszym cieście naleśnikowym.
    Kiedyś nad morzem też tak jadłam.
    --
    ewa2233
  • 25.05.04, 12:50
    A możesz podać przepis i powiedz na jakim oleju to smażysz - głębokim, czy
    normalnie na patelni???
  • Gość: monisia IP: *.proxy.aol.com 28.05.04, 17:03
    napewno tluszcz musi byc bardzo goracy i duzo, tez chcialabym rezepte na ciasto
    niby nalesnikowe , ale to czym sie zachwycilam bylo bardzo chrupiace, moze z
    maka kartoflana?
  • Gość: morgi IP: *.cable.senselan.ch 29.05.04, 12:44
    ja proponuje po angielsku: 3-4 lyzki maki, 1 jajka, piwa tyle zeby mialo
    konsystencje smietany, mozna doprawic do smaku sola i pieprzem. macza sie w tym
    rybe i kladzie na rozgrzany gleboki tluszcz (mi najlepiej wychodzi w woku).
    smazyc do zrumienienia z obu stron. taka ryba jest najlepsza z frytkami i
    swiaeza salata. typowy przepis na angielskie fish&chips (ja uwielbiam)
  • Gość: Pichciarz IP: *.proxy.aol.com 29.05.04, 16:56
    Także rybę mrożoną w filetach? Strasznie one wodniste...
  • Gość: morgi IP: *.cable.senselan.ch 29.05.04, 18:22
    jak rozmrozisz (na wolnym powietrzu, nie w mikrofali ani w wodzie) przed i
    pozolisz obeschnac to mozna. wazne, zeby powierzchnia ryby byla w miare sucha.
    pozdrawiam
  • Gość: Pichciarz IP: *.proxy.aol.com 29.05.04, 18:30
    Ja rozmrażam różne rzeczy odkryte w lodówce bo zimne powietrze jest bardzo
    suche i wyciąga wilgoć z produktów. Muszę spróbować bo bardzo lubię tę
    angielską specjalność.
  • Gość: morgi IP: *.cable.senselan.ch 29.05.04, 18:48
    ja tez. ale wiesz, zeby bylo smieszniej przepis na ciasto piwne znalazlam tu w
    szwajcarii :P. podam ci proporcje: (wlasnie poszlam po przepis i okazalo sie,
    ze on jest przygotowany do mrozonych filetow)
    400g ryby
    2lyzki soku z cytryny
    pieprz sol
    60g maki
    1/2 lyzeczki proszku do pieczenia
    1 jajko
    1 lyzka oliwy
    1/2 szklanki piwa

    z tego zrobic ciasto, rybe oproszyc maka i zamaczac w ciescie i smazyc na oleju
    (okolo 160 stopni). oleju powinno byc okolo 1,2 szklanki (3dl). odsaczyc i
    podawac z sosem tatrskim
    smacznego. pozdrawiam

Popularne wątki

Nie pamiętasz hasła lub ?

Zapamiętaj mnie

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka
Agora S.A. - wydawca portalu Gazeta.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum. Osoby zamieszczające wypowiedzi naruszające prawo lub prawem chronione dobra osób trzecich mogą ponieść z tego tytułu odpowiedzialność karną lub cywilną. Regulamin.