Gdzie kupić winnik? Dodaj do ulubionych

  • drzewko
  • od najstarszego
  • od najnowszego
  • drzewko odwrotne
  • Witam. Znalazłam fajną stronę o pieczeniu www.joyofbaking.com/ i mam ochotę wypróbować kilka przepisów, ale w większości z nich składnikiem jest cream of tartar. Nigdy nie spotkałam się z czymś takim, słownik podaje mi nazwę winnik lub (o zgrozo) krem z kamienia nazębnego... może ktoś spotkał się z czymś takiem w polskich sklepach- podobno jest to bardzo dobre do cist z ubijanymi białkami. Pozdrawiam.
    --
    "(...)jeśli nie chcesz doznać rozczarowania w sztuce, nie traktuj jej jako profesji. Niezależnie od tego jak, jak wielki posiadasz talent i jak wielkie zdolności, pieniędzy i władzy szukaj gdzie indziej, abyś nie obraził się na sztukę, gdy za swoje umiejętności i pracę nie otrzymasz spodziewanego wynagrodzenia." Orhan Pamuk
    • a nie winian?
      --
      miszmasz-marghe.blogspot.com/
      i
      malutki-kuchcik.blogspot.com/
      • w aptece kupisz :)
        nie kamien nazebny a wodorowinian potasu.
        albo popros znajomych w uk, zeby ci cream of tartar przyslali, bo tam dostaniesz w kazdym sklepie spozywczym.
        --
        Osama nie żyje. Zadziwiające czego potrafią dokonać Amerykanie kiedy nie działa Playstation Network
    • Jest sporo watkow na ten temat np.
      forum.gazeta.pl/forum/w,77,117724644,,czym_zastapic_dwuwinian.html?v=2
      • zastapic sie nie da. wiem o czym pisze.
        chyba, ze ma robic w charakterze proszku do pieczenia, wtedy bio proszkiem, bo go zawiera.
        wszelkie octy, soki z cytryny itp mozna sobie o kant tylka potluc, roznica jest kolosalna.
        zdecydowanie nie zastepowac, a kupic!
        --
        Osama nie żyje. Zadziwiające czego potrafią dokonać Amerykanie kiedy nie działa Playstation Network
    • W Kuchniach Świata.
      Kilka dni temu kupiłam w Galerii Mokotów, został jeszcze.
      Cena 17,80 zdaje się za spore opakowanie, Dr. Oetker.
      Była jeszcze glukoza w płynie, niecałe 10 zł, też Dr. Oetker.
      • Faltycznie. Ogromne opakowanie: nie wiem, czy do konca bedzie dzialal, jak powinien.
        www.aledobre.pl/6787,Kwasny_winian_potasu_140_g_Cream_of_Tartare.html?srt=&pp=&addcart=4782
        We Wloszech sprzedawany jest w opakowaniach 10-gramowych. Mozna kupic na zapas, gdyz ma kilkuletni termin przydatnosci do spozycia. Ceny nie pamietam.
        • Dziękuję wszystkim, kupiłam na ebayu za 9 zł + przesyłka 19 zł. 140 gr.
          --
          "(...)jeśli nie chcesz doznać rozczarowania w sztuce, nie traktuj jej jako profesji. Niezależnie od tego jak, jak wielki posiadasz talent i jak wielkie zdolności, pieniędzy i władzy szukaj gdzie indziej, abyś nie obraził się na sztukę, gdy za swoje umiejętności i pracę nie otrzymasz spodziewanego wynagrodzenia." Orhan Pamuk
        • Też się zastanawiałam, co nie sądzę, bym zużyła to "pudło". Może nie będzie pamiętał, że czas mu się skończył;)
    • Info dla planujacych wakacje we Wloszech: "cremor di tartaro", opakowania 10-gramowe, cena 0,30 euro, termin przydatnosci do zuzycia 2016.
    • Gość: Ania IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.12.13, 08:09
      Wydaje mi się, że to jest amoniak czyli kwaśny węglan amonu stosowany do spulchniania ciast

Wysyłaj powiadomienia o nowych wpisach na forum na e-mail:

Aby uprościć zarządzanie powiadomieniami zaloguj się lub zarejestruj się.

lub anuluj

Zaloguj się

Nie pamiętasz hasła lub loginu ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Okazje.info.pl

Bestsellery

Agora S.A. - wydawca portalu Gazeta.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum. Osoby zamieszczające wypowiedzi naruszające prawo lub prawem chronione dobra osób trzecich mogą ponieść z tego tytułu odpowiedzialność karną lub cywilną. Regulamin.