jeszcze trochę i doktorat napiszę z zakwasu;) Dodaj do ulubionych


zlałam zakwasy z dwóch słoików (7 dzien, oba z tego samego rzutu buraków, tą samą wodą zalewane, czosnku podobna ilość) i mają inne kolory;)
jeden jak sztuczny, przepięknie różowy, jak to mąż powiedział 'jak kupny';), drugi bardziej jak wino wygląda, oba pachną podobnie i smakuja podobnie. Minimalnie mogły różnić się te słoje zawartością czosnku w stosunku do buraków, ale czy to moze miec az takie znaczenie? słoiki wyparzane przed nastawieniem zakwasu. Z czego moze to wynikac? Z tego ze jeden słoik był po ogórkach a drugi po papryce np.?;)
w piatek zleję te z trzeciego sloja i feralnej kamionki, ciekawe co tam będzie;)
Przeczytaj całą dyskusję
  • drzewko
  • od najstarszego
  • od najnowszego
  • drzewko odwrotne

Wysyłaj powiadomienia o nowych wpisach na forum na e-mail:

Aby uprościć zarządzanie powiadomieniami zaloguj się lub zarejestruj się.

lub anuluj

Zaloguj się

Nie pamiętasz hasła lub loginu ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Okazje.info.pl

Bestsellery

Agora S.A. - wydawca portalu Gazeta.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum. Osoby zamieszczające wypowiedzi naruszające prawo lub prawem chronione dobra osób trzecich mogą ponieść z tego tytułu odpowiedzialność karną lub cywilną. Regulamin.