Dodaj do ulubionych

Czym sie rozni patelnia teflonowa od normalnej?

IP: *.rbw.wh.local / *.rbw.stud.uni-goettingen.de 24.06.04, 22:22
Bo nie za bardzo wiem..czy na takiej teflonowej w ogole nie trzeba uzywac
tluszczu?? Po prostu sie kladzie np miesko albo rybke z przyprawami i sie tak
samo smazy??
Edytor zaawansowany
  • Gość: iwona IP: *.pool82104.interbusiness.it 24.06.04, 22:46
    Jak jest dobrej jakości patelnia to można "smażyć" nawet całkiem bez tłuszczu.
    Ja na mojej robię wszelkie ryby i mięso, często zupełnie bez niczego i nic nie
    przywiera. Warunkiem jest, że patelnia jest dobrej jakości i trzeba o nią dbać:
    traktować jedynie drewnianą łyżką i miękką stroną gąbeczki.

    Zupełnie inną kwestią jest, że kilka kropel dobrej oliwy zdecydowanie
    korzystnie wpływa na smak przyrządzanej potrawy...

    Pozdrawiam
  • Gość: Ada IP: *.rbw.wh.local / *.rbw.stud.uni-goettingen.de 25.06.04, 01:28
    A dlaczego takie patelnie sa lepsze do przyrzadzania potraw?
  • Gość: aniel IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.06.04, 09:29
    a ja mam taka stara cyganska patelnie, ogromnie ciezka :( ale nie zastapiona do
    smazenia nalesnikow i innych takich :)
  • Gość: iwona IP: *.di.unipi.it 25.06.04, 11:14
    Przede wszystkim dlatego, że jedzenie nie przywiera jak się je smaży bez
    tłuszczu albo z małą ilością tłuszczu. Do zwykłej patelni przywiera i się
    przypala, więc trzeba zawsze dodawać dużo tłuszczu, co jest niezdrowe i nie
    zawsze pasuje do potrawy.

Popularne wątki

Nie pamiętasz hasła

lub ?

 

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka