29.06.04, 10:19
1. mam zamiar zrobić dużą porcję i chciała bym ją zamrozić, czy można to
zrobić i jak długo leczo może być przechowywane w postaci zamrożonej?

2. oprócz podstawowych skladników (pomidory, cebula, papryka) co jeszcze
dajecie?
Pozdrawiam
Edytor zaawansowany
  • baky 29.06.04, 10:21
    alikm napisała:

    > 2. oprócz podstawowych skladników (pomidory, cebula, papryka) co jeszcze
    > dajecie?

    Kabaczek.
  • Gość: N.C. IP: *.wlb.vectranet.pl / 195.117.149.* 29.06.04, 11:13
    Proponuję cukinię, najlepiej młodą, tę zieloną.
    Ostatnio jadłam również w wersji ratatujowatej, z dodatkiem plasterków
    bakłażana. Pychotka!
  • baky 29.06.04, 11:18
  • marianka.m 29.06.04, 11:14
    bakłażan, cukinię, pieczarki, czasem podsmażoną kiełbaskę.
  • Gość: F IP: 212.161.95.* 29.06.04, 11:29
    mam pytanko o bakłażana jak go przygotowac przed wrzuceniem do leczo?
    bo on podobno gorzki jest...
  • tropiciel_blednego_aha 29.06.04, 11:40
    Gość portalu: F napisał(a):

    > mam pytanko o bakłażana jak go przygotowac przed wrzuceniem do leczo?
    > bo on podobno gorzki jest...

    ano zasolic i odlac wode;-D

    --
    dawniej pn
  • marianka.m 29.06.04, 12:01
    kroję w plastry, solę, po 20-30 min, jak już się "spoci" obsuszam papierowym
    ręcznikiem, kroję w kostkę i na oliwę.
  • aga857 29.06.04, 13:18
    Drobno pokrojoną kiełbasę lub parówki
    Ja trzymałam leczo kilka miesięcy- po wyjęciu było pyszne
  • janiolka 29.06.04, 14:34
    alikm napisała:

    > 1. mam zamiar zrobić dużą porcję i chciała bym ją zamrozić, czy można to
    > zrobić i jak długo leczo może być przechowywane w postaci zamrożonej?

    mozesz rowniez zwyczajnie pasteryzowac je w sloikach
  • alikm 29.06.04, 17:16
    janiolka napisała:

    > mozesz rowniez zwyczajnie pasteryzowac je w sloikach

    no tak, ale wtedy chba już bez kiełbasy i boczku tylko same warzywa, czy tak?
  • alikm 29.06.04, 17:18
    alikm napisała:

    > janiolka napisała:
    >
    > > mozesz rowniez zwyczajnie pasteryzowac je w sloikach
    >
    > no tak, ale wtedy chba już bez kiełbasy i boczku tylko same warzywa, czy tak?
    AAA, gdy pasteryzujesz to odrazu przyprawiasz, czy potem?
  • janiolka 29.06.04, 17:26
    od razu i bez miesa
  • alikm 29.06.04, 18:46
    wielkie dzięki za porady :)
  • tradycja1 29.06.04, 14:37
    Mozna zamrozic na jakis czas, ale ja tego nie robie.
    Daje cukinie , kielbase i czerwona cebule.
  • Gość: chivas_regal IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.06.04, 17:22
    CZOSNEK!!!!
    a zamrażać oczywiście można.ja zamrażałam wersję z kiełbasą i bez.wiadomo,że to
    nie to co świeżynka ale też pycha.

    parówki-błeee,brzydal ;)))

Popularne wątki

Nie pamiętasz hasła

lub ?

 

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka
Agora S.A. - wydawca portalu Gazeta.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum. Osoby zamieszczające wypowiedzi naruszające prawo lub prawem chronione dobra osób trzecich mogą ponieść z tego tytułu odpowiedzialność karną lub cywilną. Regulamin.