Dodaj do ulubionych

MOSKOLE, ale jak?

02.07.04, 11:12
to kolejny przysmak podhalański, który bardzo mi smakuje, ale zazwyczaj tylko
w knajpie, wypadało by w końcu zakasać rękawy i samemu je zrobić, ale jak?
znalazłam taki przepis, ale nie wiem, czy jest dobry? może ktoś ma inny,
sprawdzony?
Przepis na moskole:
Kilogram ziemniaków ugotować, ugotowane rozgnieść i wymieszać z 1/4 szklanki
mąki owsianej. Ugniatać tak jak ciasto na kopytka (ale bez jajka). Uformować
placki, obtoczyć je w mące i piec na rozgrzanej blasze lub patelni.

--
Dzyń, dzyń, dzyń - przyjdź i zgiń!
Obserwuj wątek
Inne wątki na temat:

Popularne wątki

Nie pamiętasz hasła

lub ?

 

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka