06.07.04, 14:26
pytanie czy istnieją przepisy na potrawy z podrobow knkretnie z serc
wieprzowych
Edytor zaawansowany
  • Gość: Pichciarz IP: *.proxy.aol.com 06.07.04, 16:28
    kuchnia.wz.cz/przepis.php?nr=38&hm=mieso
    Serca w sosie winnym
    Składniki:
    2 serca wieprzowe, 200 ml czerwonego wina, 6 jajek, łyżeczka czerwonej papryki,
    1 duża cebula, 100 ml soku pomidorowego, 3 łyżki oleju, pieprz mielony, sól.

    Serce dokładnie myjemy i czyścimy z wszelkich żył i błon, a następnie kroimy na
    cienkie paski. Obraną i umytą cebulę kroimy na plasterki i smażymy na
    rozgrzanym oleju (lub tłuszczu) na złoty kolor. Dodajemy serca i szybko
    zarumieniamy na silnym ogniu. Posypujemy czerwoną ostrą papryką i dolewamy wino
    oraz sok pomidorowy. Przyprawiamy pieprzem i solą. Dokładnie mieszamy. Pod
    przykryciem dusimy do miękkości. Jeżeli sos wyparuje, uzupełniamy go wodą. Sosu
    powinno być mało, kiedy już serca będą miękkie. Jaja ubijamy w oddzielnym
    naczyniu i wlewamy do serc. Smażymy do tej pory, aż się zetną całkowicie.

    Podawać możemy ze smażonymi lub ugotowanymi ziemniakami
    (przepis węgierski)

Nie pamiętasz hasła lub ?

Zapamiętaj mnie

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka
Agora S.A. - wydawca portalu Gazeta.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum. Osoby zamieszczające wypowiedzi naruszające prawo lub prawem chronione dobra osób trzecich mogą ponieść z tego tytułu odpowiedzialność karną lub cywilną. Regulamin.