Dodaj do ulubionych

mrożony por do sałatki warzywnej?

IP: *.net.stream.pl 31.10.12, 12:57
zda to egzamin?
bo jedyny w posiadaniu jaki mam to zamrożony, nie był blanszowany przed zamrożeniem.
Edytor zaawansowany
  • Gość: beata_ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.10.12, 13:06
    Jak masz zamrożony w kawałku albo w plasterkach, to kicha - nie pokroisz drobno, bo po rozmrożeniu jest flakowaty.
    Jak zamroziłaś drobniutko pokrojony, to moim zdaniem może być.
  • bene_gesserit 31.10.12, 13:12
    Będzie zwiędły (nieprzyjemna konsystencja) i puści wodę, więc majonez będzie rozcieńczony. Prawdopodobieństwo katastrofy. Może masz szczypiorek? Też podkręci smak. Ew. dodaj do majonezu odrobinę pieczonego czosnku.
    --
    Announcing "I'm offended" is basically telling the world you can't control your own emotions, so everyone else should do it for you.
  • Gość: iza IP: *.net.stream.pl 31.10.12, 13:28
    ok, dzięki
    dodam cebulkę
    ale kupię świeżego pora
  • bene_gesserit 31.10.12, 13:31
    Cebulkę radziłabym czerwoną i zamarynowaną na szybko (siekasz drobno, dodajesz do zalewy z soli, soku z cytryny i szczypty, trzymasz w tym parę godzin, odciskasz i używasz). Traci zjadliwość, zyskuje na smaku i rozwija aromat.

    Albo świeżego pora. Mrożonego zachowałabym na zupę.
    --
    i hate my government
  • Gość: beata_ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.10.12, 13:44
    "Nieprzyjemną konsystencję" da się zauważyć i wyczuć, jeśli kawałki są duże... Mnie się zdarza nakroić drobniusieńko pora i część zamrozić - nie ma żadnego znaczącego puszczania wody po rozmrożeniu. Zamrażam dobrze osuszony, więc wyjęty z zamrażalnika nie jest zbity lodem (czyli wodą) w bryłę, tylko sobie "lata" w torebce.

Popularne wątki

Nie pamiętasz hasła

lub ?

 

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka