Jak sie gotuje tapiokę? Dodaj do ulubionych


Kupiłam i próbuję.
W sieci znalazłam instrukcje, żeby najpierw namoczyć, ale na moim opakowaniu jest podane, żeby po prostu wrzucić na wrzątek i potem mieszać aż białe perełki zrobią się bezbarwne.

Po dosyć długim czasie nadal nie są bezbarwne, tzn. mają białe środki i bezbarwną otoczkę - smakowo - robią się już miękkie.
Trochę dłuuugo to trwa, więc następnym razem może namoczyć? Ale ile? Godzinę, dwie, noc?

I przy okazji pytanie o ulubione dania/desery - jeśli ktoś takie ma.
Parę rzeczy sobie wyguglałam, ale może ktoś coś poleci?
--
kubańskie impresje
Przeczytaj całą dyskusję
  • drzewko
  • od najstarszego
  • od najnowszego
  • drzewko odwrotne

Wysyłaj powiadomienia o nowych wpisach na forum na e-mail:

Aby uprościć zarządzanie powiadomieniami zaloguj się lub zarejestruj się.

lub anuluj

Zaloguj się

Nie pamiętasz hasła lub loginu ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Agora S.A. - wydawca portalu Gazeta.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum. Osoby zamieszczające wypowiedzi naruszające prawo lub prawem chronione dobra osób trzecich mogą ponieść z tego tytułu odpowiedzialność karną lub cywilną. Regulamin.