Dodaj do ulubionych

bita smietana - grudki???

IP: *.aster.pl / *.aster.pl 14.07.04, 22:43
Hej,
odpowiedzcie mi prosze na jedno pytanie bo naprawde nie rozumiem. Zawsze
robilam bita smietane ubijajac mikserem smietane (30%). Wychodzila bardzo
dobra. Ostatnim razem gdy ubijalam wytracily sie takie maslane grudki i
zostala serwatka. Dodam ze nie ubijalam za dlugo, to stalo sie po kruciutkim
czasie. Sprawdzilam wiec dzte waznosci ale byla w porzadku. Postanowilam wiec
ubic drugi raz (druga polowe tego samego opakowania) i tym razem w ogole sie
nie ubila mimo dlugiego ubijania. Pozostala poprostu w stanie plynnym. Wiecie
moze o co w tym wszystkim chodzi????
Pozdrawiam :-)
Edytor zaawansowany
  • Gość: 101 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.07.04, 22:49
    Śmietana musi być porządnie schłodzona przed ubijaniem .A może kupiłaś śmietanę
    innej niż zwykle firmy ? Są różne metody konserwacji produktu .
  • Gość: eve IP: *.aster.pl / *.aster.pl 14.07.04, 22:52
    Moze i masz racje, bo ona nie byla prawie wcale schlodzona. Robilam ja od razu
    po przyniesieniu ze sklepu a tam stala nie w lodowce. Co do firmy to byla ta co
    zwykle.
    Dzieki, pozdrawiam :-)
  • linn_linn 15.07.04, 10:52
    A w sklepie nie powinna stac w lodowce? Pytam, gdyz nie widzialam jeszcze
    smietany, ktorej nie trzymaliby w lodowce.
  • Gość: charlotte IP: 213.241.37.* 15.07.04, 15:36
    Mnie się nie ubiła raz i podejrzewam, że to z powodu metody konserwacji (jakaś
    UHT czy coś). Pamiętam, że w zielonym kartoniku. Za to ubija się i jest dobra
    śmietana Mlekowity. I rzeczywiście musi być z lodówki, szczególnie latem.
  • Gość: Krasnowo IP: *.sejny.sdi.tpnet.pl 15.07.04, 20:11
    Ubijając nie schłodzoną śmietanę po prostu zrobiłaś masło :o)
  • Gość: krasnowo IP: *.sejny.sdi.tpnet.pl 15.07.04, 20:12
    Pierwsza partia była pewnie bardziej tłusta.

Popularne wątki

Nie pamiętasz hasła

lub ?

 

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka