Dodaj do ulubionych

popsuła mi się zamrażalka

IP: 91.236.32.* 14.06.13, 11:36
Część rzeczy lekko mi się rozmroziła. Czy mogę je przełożyć do drugiej zamrażalki? Dodam, że są to wędliny z własnego świniobicia, większość porządnie uwędzona, tylko pasztety bez wędzenia. Wiem, że to, co praktycznie się rozmroziło, to już nie nadaje się do ponownego zamrożenia, ale to co tylko trochę "puściło"?
Edytor zaawansowany
  • mhr2 14.06.13, 11:47
    Gość portalu: anusia napisał(a):

    > Dodam, że są to wędliny z własnego świniobicia,

    tylko je wyzucic!

    --
    "wer wind sät wird sturm ernten"
  • Gość: anusia IP: 91.236.32.* 14.06.13, 12:07
    A gdyby nie były ze świniobicia mogłabym je zamrozić??? Nie rozumiem dlaczego wyrzucić. Jeszcze mogę je zjeść bądź przetworzyć, bo dopiero co się rozmroziły.
  • nieskorzanka 14.06.13, 12:30
    Oczywiście, ze wszystko nadaje się do spożycia. A te mniej rozmrożone zamroziłabym ponownie, są dobrze zakonserwowane peklowaniem i wędzeniem.
    --
    Moje wiejskie klimaty i nie tylko...

    www.garnek.pl/zuzanka
  • Gość: miu IP: *.fbx.proxad.net 14.06.13, 12:42
    Jesli bardzo lekko, to przekladaj.
    Jesli mocniej - lepiej przegotowac lub ponownie upiec a dopiero potem ponownie zamrozic.
  • mhr2 14.06.13, 12:42
    Gość portalu: anusia napisał(a):

    >większość porządnie uwędzon
    > a,


    --
    "wer wind sät wird sturm ernten"
  • Gość: x IP: *.unitymediagroup.de 14.06.13, 13:04
    Ważne, żeby produkty były zapakowane i nie zetknęły się z bakteriami.
  • corrina_f1 14.06.13, 14:59
  • mhr2 14.06.13, 15:27
    to samo co zamrazalnik!, myslalas inaczej?

    --
    "wer wind sät wird sturm ernten"

Popularne wątki

Nie pamiętasz hasła

lub ?

 

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka