Dodaj do ulubionych

Cynamoonko!

02.08.04, 13:57
Powiedz proszę, jak robisz razowe bułeczki? jestem po diecie odchudzającej i
zamiast bułek pszennych chciałabym jadać razowe. Dzięki z góry
Edytor zaawansowany
  • szycha80 02.08.04, 16:13
    ponawiam swoją prośbę
  • Gość: Cynamoon IP: *.it / 62.233.189.* 02.08.04, 16:49
    I tu jeszcze adje sie sa moja bulki ;-)

    forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=77&w=11811080&v=2&s=0

    forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=77&w=11329521&v=2&s=0

    forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=77&w=12463937&v=2&s=0

    forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=77&w=11320347&v=2&s=0

    Nie mam teraz czasu sprawdzic czy jest w tych linkach chleb z otrab owsianych
    olgi Bonczyk. Jak nie ma, podrzuce wieczoram link lub przepis.
    On jest bardzo polecany dla trzymajacych diete a przy tym przepyszny!
    pozdrawiam.
  • Gość: ~KASIA~ IP: 212.160.152.* 02.08.04, 23:35
    wyręczam Cynamoon - "oryginalny" żywcem skopiowany z tutejszego forum przepis
    na chlebek dietetyczny Olgi Bończyk

    Chleb Dietetyczny ;-)

    400g otrab owsianych
    3 lyzki maki
    1 lyzka masla
    4 jajka (oddzielic zoltka od bialek, bilaka ubic)
    1 opakowanie drozdzy w proszku
    1/2 lyzeczki cukru
    1 lyzeczka soli
    3/4 szklanki mleka

    Wymieszac wszystkie suche skladniki. Dodac zoltka i mleko. Dokladnie wmieszac.
    Na koncu dodac ubite bialka i wymieszac delikatnie acz dokladnie.
    Wylozyc do formy i piec ok 45 min w 180 stopniach.

    uwaga 1: Z najczęściej dostepnych na rynku otrab owsianych sa te firmy Kupiec,
    w kartonowych pudelkach po 200g. Ale mozna wypatrzec tez 500g opakowania innych
    firm. ma to znaczenie dla osób liczących pieniążki, gdyż chleb z otrąbków Kupca
    wychodzi w zasadzie drogo. Te 500g są o wiele tańsze ;-)

    uwaga 2: Można dodać ziarenka słonecznika, sezamu lub innych do środka, albo
    tylko nimi posypać.

    uwaga 3: ten chleb ponoć jest dosyć niskokaloryczny ale w przeciwieństwie do
    rzeczy tego typu jest ciężki, gliniasty (taki ma być!) i taki chlebowy!

    uwaga 4: podobno nie wychodzi z drożdży w kostce. Musza być w proszku.
  • cynamoon6 02.08.04, 23:54
    Hi, hi, hi
    DZis ciagle mnie ktos wyrecza :-)))
    Pozdrawiam.
  • cynamoon6 02.08.04, 23:57
    To ja jeszcze dodam, iz mimo sa w tym chlebie 4 jaja i zero maki a otreby
    jedynie, wychodzi on jako aromatyczny gnieciuch, pyszny i sycacy i naprawde
    bardzo go polecam!
    Odbiera apetyt na slodycze i wogole robi dobrze ;-)
  • szycha80 03.08.04, 07:29
    Dzięki wszystkim za przepisy. jak tylko skończę dietę, to zacznę piec :)
  • szycha80 03.08.04, 07:29
    Dzięki wszystkim za przepisy. jak tylko skończę dietę, to zacznę piec :)
  • Gość: kropka8 IP: 195.205.242.* 06.10.04, 09:38
    cynamoon prosze powiedz czy ten chlebek mozna robic rowniez z otrab pszennych
    mam spore ilosci w zapasie i nie wiem jak je wykorzystac dzieki za odpowiedz a
    moze podsuniesz jakis pomysl ty jestes dla mnie ekspertem w dziedzinie otrebowo
    ziarenkowej z powodzeniem od dluzszego czasu wypiekam rozne wariacje twoich
    ciasteczek ziarenkowych ktore ciesza sie wielkim powodzeniem u nas w domu
  • Gość: Cynamoon IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.10.04, 09:43
    Ten chleb nie wyjdzie z otrab pszennych, niestety.
    Ale mozesz je zuzyc do pieczenia buleczek. Ja mieszam na oko otreby pszenne z
    biala maka, dodaje rozne ziarenka, zaczyn drozdzowy i wychodza pyszne.

    innego sposobu na wykorzystanie otrab jakos nie znam ;)
  • Gość: kropka8 IP: 195.205.242.* 06.10.04, 10:32
    dzieki za szybka odpowiedz tak mi sie wydawalo bo pszenne nie maja
    takiej "kleistości" i chyba chlebek by sie rozpadl sprobuje bleczki :)

Popularne wątki

Nie pamiętasz hasła

lub ?

 

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka