• drzewko
  • od najstarszego
  • od najnowszego
Dodaj do ulubionych

kotlety sojowe z grilla - pomocy

  • IP: *.dip.t-dialin.net 03.08.04, 17:44
    Bardzo prosze o pomoc... Czy ktos z Was wie jak przygotowac kotlety
    sojowe /albo cos sojowego na grilla?
    Edytor zaawansowany
    • Gość: giezik IP: *.tpnet.pl / *.tpnet.pl 03.08.04, 17:56
      w mojej opinii o tych suszonych (ala schabowy brrrrr) mozesz zapomniec. Samo tofu moze byc bardzo ciekawe (hmmm, to jest myśl do spróbowania). Poniewaz tofu chłonie aromaty wiele zależy od marynaty - baza czyli oliwa, sos sojowy i czosnek. Reszta to juz fantazjowanie (imbir, miód, sos śliwkowy, może sos z suszonych moreli)
    • Gość: livett IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.08.04, 19:15
      Ja wielokrotnie robiłam te "suszone".Oczywiście uprzednio odpowiednio
      przygotowane w marynacie - czyli namoczone lub podgotowne chwile z dobrymi
      przyprawami.Przed samym grillowaniem kotlety polewamy odrobiną oleju i np. na
      wierzch (podczas grillowania) - kładziemy cieniutki plasterek sera żółtego
      czekamy aby się rozpuścił i serwujemy kotlety z chlebkiem (lub jak kto woli) i
      surówką.
      • Gość: giezik IP: *.tpnet.pl / *.tpnet.pl 03.08.04, 19:18
        i one nie wysychają w czasie grillowania?
      • Gość: jaseneczka IP: *.dip.t-dialin.net 03.08.04, 22:43
        dzieki za rade - moje kotlety juz sie mocza w "marynacie" oliwno-balsamiczno-
        czosnkowo-ziolowej; to taki moj eksperyment i mam nadzieje, ze bedzie
        zjadliwy...
    • Gość: nika IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.08.04, 19:23
      Namoczone w wywarze warzywnym, podgotowane, przełożone cebulką, papryką
      pieczarką i ew. serem żółtym i zawinięte w folię aluminiową.
      • Gość: siostra Jerzego IP: *.bielsko.dialog.net.pl 03.08.04, 20:27
        Jak Wy możecie to jeść ? ;-(
        Brrrrrrrrr ...
    • 21.08.04, 00:28
      Dzieki za pomoc, udaly sie ale... soja grillowana nie bedzie moja ulubiona ;)
      --
      Przed okropnosciami zycia najlepiej obronia: dzielnosc, upor i cierpliwosc.
      Dzielnosc umacnia, upor sprawia przyjemnosc a cierpliwosc daje sile
      -H.Hesse-
    • Gość: krasnowo IP: *.sejny.sdi.tpnet.pl 21.08.04, 18:45
      Ponieważ sprawa kotletów została dogłębnie omówiona, podrzucam tylko przepis na
      dodatek - połówki papryki (wzdłuż) nadziewamy pastą zrobioną z sera feta
      zmieszanego pół na pół z białym, z czosnkiem i bazylią, całość przykrywamy
      plastrem żółtego sera i pieczemy na grillu (oczywiście papryką do dołu) - o
      niebo lepsze od sojowych z grilla :o))
      • 21.08.04, 19:45
        Gość portalu: krasnowo napisał(a):

        > Ponieważ sprawa kotletów została dogłębnie omówiona, podrzucam tylko przepis
        na
        >
        > dodatek - połówki papryki (wzdłuż) nadziewamy pastą zrobioną z sera feta
        > zmieszanego pół na pół z białym, z czosnkiem i bazylią, całość przykrywamy
        > plastrem żółtego sera i pieczemy na grillu (oczywiście papryką do dołu) - o
        > niebo lepsze od sojowych z grilla :o))

        POlemizowalabym... Ok, papryka grillowana, pycha, faszerowana serem bialym czy
        feta, ale tego mozna zjesc tylko troche, bo to cholernie tluste i po takiej
        jednej mnie mdli. A jeszcze ser zolty do tego??? To juz nadmiar szczescia. Z
        reszta zadne weganin tego by nie tknal, i nie ma co porownywac kotletow
        sojowych z czyms innym. to tak jaby ktos w watku o kotletach sojowych
        wypowiedzial sie, ze przeciez kielbaska z ognoska jest lepsza.

        Co do kotletow, to polecam te suche zalac woda. POtem marynowac w marynacie
        kamisa (pikantnej, staropolskiej, korzennej, jakiejkolwiek, sa pycha z oliwa i
        musztarda grilowa. I takie dac na grila (bez zadnej folii) Zalezy jakie kto
        lubi. Jak tylko cieple, to po chwili mozna jesc, ale wysuszone (pardo, dobrze
        wypieczone tez sa pierwsza klasa, no i smakowaly tez miesozernym)

        POzdrawiam,
        KOciamama.
        • Gość: krasnowo IP: *.sejny.sdi.tpnet.pl 21.08.04, 20:27
          tak się składa, że kotlety sojowe jak też inne dania bezmięsne nie są
          zarezerwowane tylko i wyłącznie dla wegetarian, są ludzie którzy nimi nie są a
          jednak je jadają, po drugie danie z papryki jest owszem dość pożywne, ale kto
          powiedział, że trzeba tego zjeść kilogram ? - jedna wystarczy i jeszcze nikogo
          przy tym nie zemdliło... i od kiedy to na tym forum obowiązuje nakaz trzymania
          się ściśle tematu wątku, w momencie gdy człowiek ma skojarzenie, którym chce
          się podzielić z innymi ?
        • Gość: monia IP: *.tele2.pl 23.08.04, 11:55
          Uwazam ze lepsze sa parowki sojowe na grilla, mialam nieprzyjemnosc jesc i
          kotleta sojowego i parowke i z dwojga zlego wybieram parowke, chociaz nie
          gniewajcie sie na mnie, ale serio nie podchodza mi wyroby sojowe, za wyjatkiem
          sosu sojowego, no ale to juz inna historia. Wole wersje zapropoonowana na
          papryke, uwazam tez ze szaszlyki warzywne o wiele lepiej smakuja niz twardy
          wysuszony jak kapec na grillu kotlet sojowy.
      • Gość: Cynamoon IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.08.04, 00:31
        Super pomysl na te papryke.
        A jakby to w piekarniku robic, to jak?
        Chodzi mi o warunki zblizone do grilla, tzn temperatura, czy bardzo wysoka
        itp, bo na grillu to ja sie wogole nie znam i znac nie chce;-)
        • Gość: krasnowo IP: *.sejny.sdi.tpnet.pl 22.08.04, 14:11
          myślę, że nie ma potrzeby odmawiać sobie tego dania przy złych warunkach
          pogodowych :o))
          • Gość: Cynamoon IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.08.04, 15:45
            No tak, tylko chodzilo mi o to, jak w piekarniku osiagnac warunki zblizone go
            grilla ;-) to jest jaki zakres temperatury jest w miare podobny i czy skoro
            gril grzeje od spodu to czy wlaczyc ogrzewanie spodnie :-)

            chociaz, co ja plote, pewnei wyszloby jak nie badz nastawione ;-)))
    • 22.08.04, 02:29
      ugotuj soje i zrob z niej kotlety. lepsze, zdrowsze.. moze wiecej przy tym
      roboty, ale jesli chcesz cos zdrowszego...
      --
      wypszedzamy najnofrze trędy!!

      na swe usta żabie grubą warstwę
      kładzie w jaskrawych kolorach
  • Powiadamiaj o nowych wpisach

Wysyłaj powiadomienia o nowych wpisach na forum na e-mail:

Aby uprościć zarządzanie powiadomieniami zaloguj się lub zarejestruj się.

lub anuluj

Zaloguj się

Nie pamiętasz hasła lub loginu ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka
Agora S.A. - wydawca portalu Gazeta.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum. Osoby zamieszczające wypowiedzi naruszające prawo lub prawem chronione dobra osób trzecich mogą ponieść z tego tytułu odpowiedzialność karną lub cywilną. Regulamin.