Dodaj do ulubionych

Specjały z brzoskwinią

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.08.04, 15:08
zrobiłam mus brzoskwiniowy.
obrzydlistwo, jakich mało.
bez smaku szczególnego, taka ciapaja z brzoskwini.
odradzam, po co ma sie ktoś inny napracować i wyrzucic ciapaję do kosza.
Edytor zaawansowany
  • Gość: allll IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.08.04, 13:30
    strasznie niedobre fuj fuj fuj nie polecam szkoda czasu paskudztwo jakic malo
  • Gość: Sqka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.08.04, 15:44
    racja, też się nacięłam i to jeszcze zrobiłam na przyjęcie dla gości. Dwa dni
    stało w lodówce, wstydziłam się podać.
  • pocztufka 22.08.04, 15:49
    a ja polecam cobbler brzoskwiniowy. Proste, szybkie i pyszne! To przepis, który
    wybróbowałam a jest autorstw pani agnieszki kręglickiej.
    składniki:
    1,20 kg brzoskwiń, 1 szkl. mąki, szczypta soli, 3 łyżki brązowego cukru,
    łyżeczka proszku do pieczenia, roztrzepane jajo, 100 g masła, forma o średnicy
    23 cm
    wykonanie:
    Brzoskwinie pokroić i ułożyć w wysmarowanym masłem naczyniu żaroodpornym.
    Wymieszać mąkę, cukier, sól i proszek do pieczenia. Dodać masło i rozetrzeć
    palcami, tak żeby powstały grudki ciasta. Dodać jajo (zrobi się dość rzadka
    masa). Położyć kawałki ciasta na brzoskwiniach (piekąc się, pokryją owoce w
    całości). Wstawić do gorącego piekarnika (180-200 st. C) i piec ok. 40 minut.

    ja podałam na ciepło z kulką lodów waniliowych. próbowałam z jabłkami, ale
    brzoskwinie lepsze, ciasto kruchutkie, wyrasta i nie jest bardzo słodkie. może
    warto wypróbować

Popularne wątki

Nie pamiętasz hasła

lub ?

 

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka
Agora S.A. - wydawca portalu Gazeta.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum. Osoby zamieszczające wypowiedzi naruszające prawo lub prawem chronione dobra osób trzecich mogą ponieść z tego tytułu odpowiedzialność karną lub cywilną. Regulamin.