Dodaj do ulubionych

schab ze śliwką i orzechami - mogę zamrozić?

09.12.13, 14:35
oczywiście o mięso surowe chodzi
Samo mięso, czasem nawet zamarynowane mrożę i jest ok. Natomiast nie wiem jak zachowają się suszone śliwki i orzechy włoskie. Jak myslicie?
Edytor zaawansowany
  • minor_swing 09.12.13, 19:04
    spadłaś mi jak z nieba tym wątkiem, chciałam zapytać czy mogę zamrozić zamarynowaną karkówkę? marynuję z użyciem soku z cytryny, jesli to ma znaczenie.
    czy zamrożenie z marynatą sprawi, że mięso lepiej przejdzie przyprawami?
    --
    sylwia
  • joana.mz 09.12.13, 19:09
    ja zamrażałam marynowaną karkówkę i kawałki kurczaka. Do karkówki nie używałam nigdy cytryny ale inne kwasy owszem - ocet balsamiczny, różne musztardy. Nie umiem powiedzieć czy mięso lepiej przechodzi przyprawami, ale wszystko zawsze wychodziło ok.

Popularne wątki

Nie pamiętasz hasła

lub ?

 

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka
Agora S.A. - wydawca portalu Gazeta.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum. Osoby zamieszczające wypowiedzi naruszające prawo lub prawem chronione dobra osób trzecich mogą ponieść z tego tytułu odpowiedzialność karną lub cywilną. Regulamin.