Dodaj do ulubionych

Dżem brzoskwiniowy-co ze skórką?

18.08.04, 11:57
Kupiłam dzisiaj na rynku piękne polskie brzoskwinie z zamiarem zrobienia z
nich dżemu.A ponieważ nigdy jeszcze takiego nie robiłam zaczęłam się
zastanawiać czy przypadkiem nie trzeba z tych brzoskwiń zdjąć skórki przed
smażeniem,no chyba że się rozgotuje.Wiecie coś na ten temat?

--
Jedyne prawdziwie TRENDY forum ;)
Edytor zaawansowany
  • Gość: Marghe_72 IP: *.aster.pl / *.aster.pl 18.08.04, 12:01
    potraktuj jak pomidora.
    Natnij, zanurz we wrzatku i obierz
  • 18.08.04, 12:05
    Tak tak,już kiedyś obierałam brzoskwinie:)Tylko myślałam że do dżemu nie trzeba
    tego robić.Wiesz,mam ich 6 kilo i nie są zbyt duże......:)

    --
    Jedyne prawdziwie TRENDY forum ;)
  • Gość: Marghe_72 IP: *.aster.pl / *.aster.pl 18.08.04, 12:07
    w przepisach które mam każa obierac :(
    ale ja mam mało przepisów na przetwoey, zatem jest nadzieja:)

    aha, w przepisiku na ocet brzoswiniowy nie kazą biednej brzoskwini obdzierac ze
    skóry

Nie pamiętasz hasła lub ?

Zapamiętaj mnie

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka
Agora S.A. - wydawca portalu Gazeta.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum. Osoby zamieszczające wypowiedzi naruszające prawo lub prawem chronione dobra osób trzecich mogą ponieść z tego tytułu odpowiedzialność karną lub cywilną. Regulamin.