Dodaj do ulubionych

przepis na leczo

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.08.04, 16:11
Dziewczyny, mam przepis na leczo ale bez pieczarek. Chcialabym jednak zrobic
je z pieczarkami, ale nie wiem czy wrzuca sie je surowe czy posmazone. Jestem
poczatkujaca kucharka i robie leczo 1-szy raz. A jakie przyprawy dodac? To
tez wazne, a nie mam pojecia...Pomozcie! Mam pomidory, zielona papryke,
cebule, pieczarki i kielbase. Dzieki za pomoc.
Edytor zaawansowany
  • eirinn 18.08.04, 16:16
    Ja wrzucam surowe. Przyprawiam prosto, solą i pieprzem, bo tak jest w
    oryginale, ale dodaję jeszcze czosnek.
  • eirinn 18.08.04, 16:16
    Tak oczywiste, że zapomniałam: słodka papryka w proszku!
  • Gość: studentka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.08.04, 16:20
    Dzieki za blyskawiczna odpowiedz. To dobrze ze pieczarki surowe, bo nie chcialo
    mi sie ich obierac.Lece do kuchni! Dzieki wielkie.
  • Gość: studentka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.08.04, 17:47
    Zamiast "obierac" mialo byc "smazyc". Obierac i tak i tak bede musiala. Dzieki
    za rady.
  • Gość: Nobulshit IP: *.spray.net.pl / *.spray.net.pl 18.08.04, 16:36
    Jeśli jeszcze możesz, dokup czerwonej papryki (a i żółtej też, będzie bardziej
    kolorowo). Głównie chodzi mi o to, że zielona ma jednak trochę inny,
    mniej słodki smak. Ale w sumie wszystko kwestia gustu :)
  • szpiczak 19.08.04, 09:25
    a gdzie cukinia?
  • Gość: Cynamoon IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.08.04, 09:52
    Ja najbardziej lubie leczo z takich skladnikow:
    cukinia
    cebula
    marchewka
    fasolka szparagowa
    papryka
    pomidory
    i pieczarki
    I lubie jak wszytstkie skladniki procz pomidorow sa chrupkie.
  • dziuunia 19.08.04, 09:56
    szpiczak napisała:

    > a gdzie cukinia?

    Cukinia to w ratatouille raczej nie w leczo.Leczo powinno składać się z
    pomidorów,papryki zielonej,cebuli,boczku lub/i kiełbasy i papryki czerwonej w
    proszku.Ale jest to taka potrawa że toleruje w sumie różne wariacje na
    temat.Ale ja cukinii nie dodaję.

    --
    Jedyne prawdziwie TRENDY forum ;)
  • Gość: monia IP: *.tele2.pl 19.08.04, 10:45
    Hmm no ale ja nie rozumiem dlaczego leczo ma byc z papryki zielonej tylko? Ja
    robie ze wszystkich kolorow przede wszystkiem ze wzgledow wzrokowych ale tez
    smak innych papryk jest slodszy od zielonej.
  • Gość: giezik IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.08.04, 10:47

Popularne wątki

Nie pamiętasz hasła

lub ?

 

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka
Agora S.A. - wydawca portalu Gazeta.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum. Osoby zamieszczające wypowiedzi naruszające prawo lub prawem chronione dobra osób trzecich mogą ponieść z tego tytułu odpowiedzialność karną lub cywilną. Regulamin.