• drzewko
  • od najstarszego
  • od najnowszego
Dodaj do ulubionych

cielecina + szalwia

  • IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.08.04, 14:03
    cielece kotleciki z szalwia (sama!) mi sie marza, jadlam cos takiego tyle, ze
    z dodatkiem prosciutto, ktore bylo zbyt dominujace. logistyka zawodzi..
    wystarczy na patelnie, na maselko rzucic cielaczka i szalwi liscie podsmazyc,
    poddusic i do konsumpcji podac? no moze winem jeszcze podlac :) jakies
    doswiadczenia macie?
    Edytor zaawansowany
    • 30.08.04, 14:09
      • Gość: anek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.08.04, 14:18
        nie trzeba :) dzieki :)
        myslisz, ze moge spokojnie wywalic szynke?
        • 30.08.04, 14:20
          Mozesz, ale całosc ciut straci. A moze zastąp szynkę surową szynką gotowana?
    • 30.08.04, 14:14
      Cieniutko rozbijam cielęcinę, nakładam plasterek szynki parmeńskiej, parę
      listków szałwi, zwijam w rulonik, spinam wykałaczką. Ruloniki z obydwu stron
      obsmażam na maśle, zalewam białym winem i duszę razem. To wszystko :-)
      • Gość: anek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.08.04, 14:22
        stwierdzam z przykroscia, ze (co mi juz wytknieto, zreszta :) nie pisze o
        wszystkim o czym mysle :) ja w tej cielecinie i szalwi nie chce prosciutto, i
        teraz mam watpliwosc czy to nie zrobi sie strasznie mdle :) bo szynka wszak
        slona jest! zrobie BEZ szynki i Wam zreferuje :)!

        dzieki wielkie
        anek
        • 30.08.04, 14:27
          Włóż suszone pomidory zamiast szynki.
          • Gość: anek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.08.04, 14:37
    • Gość: anek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.08.04, 09:06
      to bylo genialne :)) zrobilam pol z sama szalwia i reszte z polska szynka
      dojrzewajaca - a wiec nieco mniej slona i bez charakterystycznego smrodka
      prosciutto, wszystko to razem sie beltalo, wiec smaczek przeszedl do
      bezszynkowych kawalkow tez, do tego czerwone montepulciano. Lekkie, cudnie
      pachnace szalwia.. wyjadlam sosik z patelni na koniec :)
      dzielkuje Dziewczyny za pomysly!!
      dzisiaj z reszty bedzie wersja z pomidorami!
      • 31.08.04, 13:49
        Ja Ci dam smrodka:)))
        Uprasza sie o nie atakowanie mojej ukochanej szynki parmenskiej
        m.
        • Gość: anek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.08.04, 14:15
          ja ukochuje smrodka z melonem! i w ogole ukochuje! tylko mi do szalwi nie
          teges..
          • 31.08.04, 14:17
            wybaczam:)))
  • Powiadamiaj o nowych wpisach

Wysyłaj powiadomienia o nowych wpisach na forum na e-mail:

Aby uprościć zarządzanie powiadomieniami zaloguj się lub zarejestruj się.

lub anuluj

Zaloguj się

Nie pamiętasz hasła lub loginu ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka
Agora S.A. - wydawca portalu Gazeta.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych przez użytkowników Forum. Osoby zamieszczające wypowiedzi naruszające prawo lub prawem chronione dobra osób trzecich mogą ponieść z tego tytułu odpowiedzialność karną lub cywilną. Regulamin.