Dodaj do ulubionych

panierka do ryby po grecku?

12.12.14, 11:19
Planuję dziś zrobić rybę po grecku z filetów. I w sumie mam dwa pytania: jaka ryba z filetów mrożonych oprócz dorsza będzie dobra? Zawsze robiłam z dorsza, ale moze pora coś zmienić ;) I drugie pytanie w czym obtaczacie taką rybę przed smażeniem? Ja dotychczas w samej mące, ale może jakieś inne ciekawe możliwości są? :)
Edytor zaawansowany
  • ania_m66 12.12.14, 11:29
    ad 1) morszczuk
    ad 2) imo bez sensu, bo przeciez cala panierka nasiaka kiedy ryba mceruje sie w warzywach z sosem pomidorowym i przestaj byc chrupiaca. odrobina maki jest ok, ale nic innego imo.
    --
    Jean-Claude Van Who?
  • anikssa 12.12.14, 11:31
    dzięki :) nie próbowałam nigdy morszczuka., poszukam :)
  • ania_m66 12.12.14, 11:38
    tak naprawde mozesz zrobic wlasciwie z kazdej ryby o zwartym bialym miesie (filetow)
    mysle, ze jesli masz gdzies sklep, czy stoisko rybne na pewno ci tam doradza.
    kiedys dawno, dawno temu robilo sie z morszczuka, bo byl latwo dostepny i b. smaczny.
    aha, i nie daj sobie wcisnac tilapii ani pangi i innej ryby z wielkich hodowli w chinach, bo ani to smaczne, ani zdrowe.
    --
    Jean-Claude Van Who?
  • anikssa 12.12.14, 11:39
    tak tak, nie kupuję tych cudów, tak samo jak unikam np. mintaja w którym więcej jest wody niż ryby niestety
  • Gość: x IP: *.hsi05.unitymediagroup.de 12.12.14, 12:44
    "rybe z wody", niesmazona.
    Bardziej dietetycznie :D
    Biorac pod uwage, ze sos to praktycznie warzywa smazone-duszone w oleju, to zaoszczedzam troche kalorii.
    A smak jest bardzo fajny, warto sprobowac.
  • Gość: x IP: *.hsi05.unitymediagroup.de 12.12.14, 12:45
  • Gość: zeb IP: *.dynamic.chello.pl 12.12.14, 14:07
    i ryby i mięso się je, bo są smaczne i zdrowe, ciebie nikt nie zmusza, więc daj innym spokój, niech każdy je to na co ma ochotę
  • mhr2 12.12.14, 14:34
    anikssa napisała:

    > Ja dotychczas w samej mące, ale może jakieś inne ciekawe możliwości s
    > ą?

    bez maki, mamy wspaniale panielnie czasowe:)


    --
    "leben und leben lassen"
  • budzik11 12.12.14, 15:31
    mhr2 napisała:

    > bez maki, mamy wspaniale panielnie czasowe:)
    >

    Rzeczywiście, panielnie czasowe są cudowne, nie trzeba już do nich mąki.
  • Gość: x IP: *.hsi05.unitymediagroup.de 12.12.14, 18:07
  • matylda1001 12.12.14, 22:56
    Ja najbardziej lubię filet z mintaja. Panieruję w jajku i w mące.

Popularne wątki

Nie pamiętasz hasła

lub ?

 

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka